הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

ייעוץ אכילת בשר וחלב

• פותח/ת השרשור snirz
  • פורסם בתאריך

snirz

משתמש פעיל
808
10
נק' מוניטין:
1,559
808
10
קיימים מחקרים בנושא? מצאתי כמה באינטרנט אבל אני לא יודע עד כמה הם אמינים..

לא ברור לי מה הכוונה שלך, אבל אם השאלה שלך היא האם בעצם האיסור הדתי יש איזושהו היגיון בריאותי אז התשובה היא כן.
תחושת העייפות שמופיעה בדרך כלל אחרי אכילת בשר היא תוצאה של תהליך העיכול האטי של הבשר. כיוון שבשר מתעכל לאט יותר משאר המזונות, אכילת מאכלים חלביים מיד אחריו גורמת לחלב להחמיץ, והתוצאה עלולה להיות דלקות וזיהומים במערכת העיכול.

לא ברור לי מה הכוונה שלך, אבל אם השאלה שלך היא האם בעצם האיסור הדתי יש איזושהו היגיון בריאותי אז התשובה היא כן.
תחושת העייפות שמופיעה בדרך כלל אחרי אכילת בשר היא תוצאה של תהליך העיכול האטי של הבשר. כיוון שבשר מתעכל לאט יותר משאר המזונות, אכילת מאכלים חלביים מיד אחריו גורמת לחלב להחמיץ, והתוצאה עלולה להיות דלקות וזיהומים במערכת העיכול.
1. אם אתה לא אוכל חצי קילו בשר - לא תופיע שום תחושת עייפות. פשוט אין צורך להגזים בכמויות.
2. אני אוכלת בשר עם חלב במשך זמן רב ולא קרה לי אפילו פעם אחת מה שתיארת. יותר מכך- האיסור הדתי מתייחס גם למוצרי חלב שכבר הוחמצו, אז ההיגיון שלך הוא די קלוש.

יש סיבה אחת טובה שאני מכירה לא לאכול מוצרי חלב עם בשר - וזה שהסידן שבמוצרי חלב מפריע לספיגת הברזל שבבשר.

1. אם אתה לא אוכל חצי קילו בשר - לא תופיע שום תחושת עייפות. פשוט אין צורך להגזים בכמויות.
2. אני אוכלת בשר עם חלב במשך זמן רב ולא קרה לי אפילו פעם אחת מה שתיארת. יותר מכך- האיסור הדתי מתייחס גם למוצרי חלב שכבר הוחמצו, אז ההיגיון שלך הוא די קלוש.

יש סיבה אחת טובה שאני מכירה לא לאכול מוצרי חלב עם בשר - וזה שהסידן שבמוצרי חלב מפריע לספיגת הברזל שבבשר.
נכון שהאיסור נוגע גם למוצרי חלב שהוחמצו, אבל הסיבה שנתתי יכולה להיות אחת מתוך מספר סיבות ולא התכוונתי שזאת היא הסיבה היחידה.

מדהים. רואים שיש לך רקע מדעי.

אוכל שנרקב כשהוא עוד במערכת עיכול בדרך כלל קורה לאנשים שמנים מאוד שלוקח לאוכל הרבה זמן עד שהוא יוצא.

אוכל שנרקב כשהוא עוד במערכת עיכול בדרך כלל קורה לאנשים שמנים מאוד שלוקח לאוכל הרבה זמן עד שהוא יוצא.

😳 אתם רוצים לדבר על זה ? (רצוי אחד עם השני כי שניכם מדברים שטויות)

מחזק.

😳 אתם רוצים לדבר על זה ? (רצוי אחד עם השני כי שניכם מדברים שטויות)

ראיתי תוכנית לא מזמן של הBBC,
the truth about food, בקיצור הם מראים שם בסוג של צילום מערכת עיכול של מישהוא רגיל ומישהוא OBEAS, והרופאים מסבירים שם שמרוב שהפעולת עיכול של הגוף שלו איטית ומרוב שהוא אוכל כל כך הרבה, האוכל נרקב תוך כדי שהוא עובר בשלבי המערכת עיכול.

הרגע אכלתי כתף בקר עם גבינה צהובה מקולקלת עדיין יהיה לי זיהום או שזה לא תקף במקרה כזה?

הרגע אכלתי כתף בקר עם גבינה צהובה מקולקלת עדיין יהיה לי זיהום או שזה לא תקף במקרה כזה?
אחי, אתה obese, זה אומר שהאוכל יתקלקל בעודו בקיבה שלך!
אבל יש לך מזל שאכלת גבינה צהובה מקולקלת, ככה היא תתקלקל עוד פעם במערכת העיכול ותהפוך ל-לא מקולקלת. כמו שמינוס מינוס זה פלוס 🤯

יש רפרנס?

יפה, הרב האכיל אותך יפה. תגיד לו שיחזור לשיעורי מטבוליזם ופיזיולוגיה, שיקח גם תיגבור בביוכימיה הוא צריך את זה.

הוא מפריע לספיגה של ברזל שנמצא בריכוז גבוה בבשר
http://www.ajcn.org/content/68/1/3.full.pdf
תקרא מה שהבאת לי, הם מראים שמחקר 1 מראה X ומחקר שני סותר את X.
מה גם שיש שם טיעונים מצחיקים כמו:
In practice, this means that
adding 200 mg Ca to a meal with, say, 100 mg Ca would reduce
iron absorption by 40%, whereas no effect would be seen if the
meal already contained <300 mg.

או לדוגמה:
This dose-effect pitfall is illustrated by 2 studies. In an earlier
study, we found that serving 250 mL milk with a hamburger
meal (already containing 220 mg Ca) did not significantly reduce
iron absorption (9).

בקיצור, עד שלא יעשו מחקר אמיתי ולא על חיות או מחקרים אפימידולוגים, יהיה אפשר להעריך את זה ברצינות, עד אז תהנו עם קילו גבינה ו 5 קילו המבורגר בארוחה.

תקרא מה שהבאת לי, הם מראים שמחקר 1 מראה X ומחקר שני סותר את X.
מה גם שיש שם טיעונים מצחיקים כמו:

בקיצור, עד שלא יעשו מחקר אמיתי ולא על חיות או מחקרים אפימידולוגים, יהיה אפשר להעריך את זה ברצינות, עד אז תהנו עם קילו גבינה ו 5 קילו המבורגר בארוחה.​
adimenia חסך לי את הטרחה לחפש מאמרים 😃
אני שותה חלב לאורך כל היום בקפה, ואוכלת בשר עם חלב. מה שכן - כל תקופה מופיע לי מחסור בברזל ופריטין (וככה זה היה גם לפני התקופה הצמחונית וגם עכשיו - שנה אחריה). אז אני מתספת בברזל בכל מקרה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית