הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ לגבי כאב בגב

• פותח/ת השרשור Star
  • פורסם בתאריך

Star

משתמש פעיל
404
2
נק' מוניטין:
67
404
2
לפני כחודש עד היום התחלתי להרגיש כאבים באיזור הגב התחתון בעת ביצוע סקוואט ודדליפט,אחרי סט בסקוואט היה מורגש כאב באיזור התחת ממש שמקרין לרגל שהקשה עליי ללכת איזה חצי דקה ואותו דבר בדדליפט,ושעשיתי ריצת 2000 קיבלתי את אותו כאב יכול להיות נפצעתי?כיום אני עושה סומו דדליפט וברוך ה' אין כאבים ובסקוואט HB כרגע שהיה LB כאב האיזור של התחת עכשיו אני מרגיש רק תגב התחתון אבל מרגיש זה לא כאב ,כדאי ללכת להיבדק?

היה לי גם את אותו הדבר כאבים בצד הימני של בתחת שמזרים מין זרם כזה לרגליים, הלכתי לרופא הוא אמר לנוח לשים משחות וזה יעבור תכלס זה עד אכשיו לא עבר (כבר 3-4 חודשים) אבל אני ממשיך להתאמן.
לך לרופא שיבדוק את העניין לעומק

• פותח/ת השרשור
בדיוק זה הכאב שאני מרגיש,ואתה לא אמור להתאמן נראה לי לפי מה שהבנתי מאנשים אחרים .

תשמע אני יודע דבר אחד אם יש כאבים צריך להתאמן .
ככה חינכו אותי ובזה אני דוגל, לגבייך אני מציע לך ללכת לרופא לבדוק ת העניין ובדרך גם לעדכן אותי

לפני שאתה מתחיל להתלונן על החינוך של אני קיבלתי תיסתכל על עצמך,
אני לא מהאנשים האלו שמרגישים קצת כאב בכתף וישר מפסיקים להתאמן לחצי שנה.
אני אוהב להתאמן אני לא באתי לשאול את ההצעה שלך אם החינוך שלי טוב או לא הבנתה ובכלל אף אחד לא שאל את הדעה שלך כלפיי.

לפני כחודש עד היום התחלתי להרגיש כאבים באיזור הגב התחתון בעת ביצוע סקוואט ודדליפט,אחרי סט בסקוואט היה מורגש כאב באיזור התחת ממש שמקרין לרגל שהקשה עליי ללכת איזה חצי דקה ואותו דבר בדדליפט,ושעשיתי ריצת 2000 קיבלתי את אותו כאב יכול להיות נפצעתי?כיום אני עושה סומו דדליפט וברוך ה' אין כאבים ובסקוואט HB כרגע שהיה LB כאב האיזור של התחת עכשיו אני מרגיש רק תגב התחתון אבל מרגיש זה לא כאב ,כדאי ללכת להיבדק?

בד"כ כאב שמקרין לרגליים זה לא כאב טוב, זה בד"כ אומר שיש לחץ על עצב או משהו בסגנון(עלול להיות אינדיקציה לפריצת דיסק או בלט דיסק), לכן לפי דעתי חשוב לבדוק את זה, אם זה משהו שעובר עם חימום טוב אז יכול להיות שאחד השרירים המייצבים של עמוד השדרה נתפס וזה משהו שרירי שיעבוד.

• פותח/ת השרשור
מה הכוונה חימום טוב?חימום לגב/אמסטרינג אני לא עושה כדי לעשות?ולא הבנתי להתאמן או לא להתאמן?

מה הכוונה חימום טוב?חימום לגב/אמסטרינג אני לא עושה כדי לעשות?ולא הבנתי להתאמן או לא להתאמן?

חימום טוב לגב יכול להיות כמה סטים של פשיטות גב בכיסא רומי, או סטים של גוד מורנינג עם מוט ריק ועוד כמה סטים של מוט ריק בסקוואט(יכול גם להיות הכל ביחד, תלוי בבנאדם).
אם הכאב גב נחלש\נעלם תוך כדי החימום או טיפה אחריו אז כנראה שהבעיה היא פשוט שריר תפוס או משהו בסגנון הזה ואפשר להתאמן.
אם הכאב לא עובר או מחריף אז עדיף להפסיק וללכת להיבדק, בכל מקרה כמו שאמרתי בהתחלה אם זה כאב שמקרין אני במקומך הייתי הולך לבדוק את זה. תבקש תור לאורטופד

גם לי יש את זה עם כל ההקנרות לתחת ולרגל אבל בקטנה. לא איזה כאב שמשבש את איכות החיים. השאלה היא אם פרוטוקול הפציעות של ריפטו יכול להעביר את זה תוך שבועיים או שחבל על הזמן?

• פותח/ת השרשור
חימום טוב לגב יכול להיות כמה סטים של פשיטות גב בכיסא רומי, או סטים של גוד מורנינג עם מוט ריק ועוד כמה סטים של מוט ריק בסקוואט(יכול גם להיות הכל ביחד, תלוי בבנאדם).
אם הכאב גב נחלש\נעלם תוך כדי החימום או טיפה אחריו אז כנראה שהבעיה היא פשוט שריר תפוס או משהו בסגנון הזה ואפשר להתאמן.
אם הכאב לא עובר או מחריף אז עדיף להפסיק וללכת להיבדק, בכל מקרה כמו שאמרתי בהתחלה אם זה כאב שמקרין אני במקומך הייתי הולך לבדוק את זה. תבקש תור לאורטופד

אמרתי זה כבר לא כואב שאני עושה סקוואט ודדליפט כנראה בגל שעברתי לHB וסומו דדליפט?ועשיתי היום ריצה פעם ראשונה ללא כאבים בכל זאת ללכת להיבדק?

גם לי היה ככה פעם.
היו לי מיקרים שהייתי מתכופף הייתי מקבל זרם חשמלי ברגליים ומשתתק לכמה דקות והיה לוקח כמה ימים עד שהכאב היה עובר.
לא יודע איך אבל התאמנתי רגיל כמה שיכולתי והיום אין לי את זה כבר יותר מחצי שנה ואני עובד עם משקל הרבה יותר גדול ממה שעבדתי פעם.
לא יודע איך אבל זה עבר וזה לקח לי כמה חודשים טובים והכאבים לפעמים היו נוראיים.
ד"א זה היה שהייתי די מתחיל בחודשים הראשונים שהתחלתי פעם ראשונה לעבוד עם משקל גבוה.

אמרתי זה כבר לא כואב שאני עושה סקוואט ודדליפט כנראה בגל שעברתי לHB וסומו דדליפט?ועשיתי היום ריצה פעם ראשונה ללא כאבים בכל זאת ללכת להיבדק?

לא יודע אם יש קשר בין המעבר לסומו ולHB, איך שזה נשמע לי, זה פשוט היה DOMS בזוקפים..
תמשוך עוד שבוע שבועיים אם הכאב יחלוף לפי דעתי אין טעם ללכת לרופא.
אם הכאב מחמיר אז כן.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית