הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ בקשר ליהומבין

rossi46

משתמש פעיל
351
43
נק' מוניטין:
102
351
43
התחלתי להשתמש כבר כמה ימים ביהומבין, הכל לפי הפוסט של משה.
השאלה שלי היא כזאת: יש לי תוסף שאני משתמש בו הרבה זמן - Xtend (בבקשה בלי תגובות של - מיותר, תשתה אבקת חלבון וכאלה..) ורציתי לדעת אם אני יכול לשתות את זה במקום מים בזמן הפעילות האירובית, או שזה יכול לעלות את רמת האינסולין ולפגוע?

תשתה את החלבון אחרי הפעילות האירובית עם היהומבין

• פותח/ת השרשור
זה לא אבקת חלבון בדיוק, בגלל זה אני שואל. אני יודע שחלבון עדיף לשתות אחרי.
זה תרכובת של חומצות אמינו - גלוטמין וכאלה שלוקחים בד"כ בזמן פעילות אירובית..
עדיף שלא לקחת?

אתה יכול לשתות את זה, אין לזה קלוריות.
נ.ב אתה rossi46 מתפוז (עידו)?

איך אין לזה קלוריות ?
ומה ההבדל בתגובה של חלבון או חומצות אמינו לאינסולין ?
לייל רשם על זה משהו ?

הכוונה לשימוש עם יהומבין

איך אין לזה קלוריות ?
ומה ההבדל בתגובה של חלבון או חומצות אמינו לאינסולין ?
לייל רשם על זה משהו ?

הכוונה לשימוש עם יהומבין
אין לזה קל' תסתכל בדף המוצר. לא הבנתי את השאלה השנייה, חלבון מי גבינה יעלה את האינסולין פי כמה מרק חומצות אמינו מסועפות, אם לזה התכוונת.
אפשר לקחת גלוטמין או BCAA לפני האימון..

הבנת נכון
אבל אני שואל למה נניח 10 גרם של חומצת אמינו אין קלוריות הרי זה חלק מחלבון ?
אם תקח כל תווית של חומצות אמינו (של 20 חומצות למשל בכדורים יש לזה בפירוט של החלבון נניח 2 גרם חלבון 8 קלוריות)

אז למה פה שיש רק חלק מה 12 חומצות אמינו ( גלוטמין ו3 BCAA אז זה לא נספר כחלבון וכקלוריות)

ומה בעצם גורם אם כך להקפצת האינסולין בחלבון מלא שאין בחלבון מפורק (חומצות אמינו) ?

הבנת נכון
אבל אני שואל למה נניח 10 גרם של חומצת אמינו אין קלוריות הרי זה חלק מחלבון ?
אם תקח כל תווית של חומצות אמינו (של 20 חומצות למשל בכדורים יש לזה בפירוט של החלבון נניח 2 גרם חלבון 8 קלוריות)

אז למה פה שיש רק חלק מה 12 חומצות אמינו ( גלוטמין ו3 BCAA אז זה לא נספר כחלבון וכקלוריות)

ומה בעצם גורם אם כך להקפצת האינסולין בחלבון מלא שאין בחלבון מפורק (חומצות אמינו) ?
BCAA מורכבות מ-4 חומצות אמינו, באבקת חלבון יש לך את כל ה 20.
יש לך חומצות אמינו שאינן משפיעות על האינסולין כלל, יש כאלו שמשפיעות באופן בינוני ויש כאלו שיש להם אפקט מאוד חזק על האינסולין (כמובן בהתאם לכמות).
והם רושמים שאין קלוריות בגלל שזה פחות מ-X קל' ל SERVING אז הם לא מחוייבים לרשום את המספר קל', בד"כ לא רושמים קל' כשזה פחות מ2-3 קל' למנה.

מחזק את משה. כף הגשה של המוצר זה 14ג (2 כפיות) הדבר היחידי שיכול להעלות שם את האינסוליו זה לאוצין והכמות שם היא 3.5ג למנה שזה זניח לחלוטין בהקשר של רמות האינסולין. אין בעיה לקחת את זה יחד עם יהומבין.

חייב להודות פה - זה חדש לי נושא ההשפעה של חלק מחומצות האמינו על האינסולין.

לייל מדבר על L-carnitine כתוסף לשריפת שומן. אבל בגלל העלות הגבוהה זה לא מומלץ

חייב להודות פה - זה חדש לי נושא ההשפעה של חלק מחומצות האמינו על האינסולין.

לייל מדבר על L-carnitine כתוסף לשריפת שומן. אבל בגלל העלות הגבוהה זה לא מומלץ
אולי הוא אמר את זה לפני עשור, זא לא נכון.

Carnitine does not improve weight loss outcomes in valproate-treated bipolar patients consuming an energy-restricted, low-fat diet.

Bipolar Disord. 2006 Oct;8(5 Pt 1):503-7.

Elmslie JL, Porter RJ, Joyce PR, Hunt PJ, Mann JI.
Department of Psychological Medicine, Christchurch School of Medicine and Health Sciences, Christchurch, New Zealand. [email protected]

Abstract

OBJECTIVES: Carnitine deficiency impairs fatty acid beta-oxidation and may partly explain weight gain in valproate-treated patients. The aim of this study was to determine whether l-carnitine supplementation improves weight loss outcomes in bipolar patients taking sodium valproate.

METHODS: Sixty bipolar patients with clinically significant weight gain thought to be related to sodium valproate, who had been taking sodium valproate for >or=6 months, were randomized to l-carnitine (15 mg/kg/day) or placebo for 26 weeks, in conjunction with a moderately energy-restricted, low-fat diet. The primary outcome measure was weight change.

RESULTS: l-carnitine had no effect on mean weight loss compared with placebo (-1.9 kg versus - 0.9 kg) (F = 0.778, df = 1,58, p = 0.381). The number of people in each group able to lose any weight was identical ( = 0, p = 1.0); more patients in the carnitine group (nine versus five) achieved a clinically significant weight loss (>or=5%) but this was not statistically significant (p = 1.0, Fisher's exact test).

CONCLUSIONS: At the dose prescribed in this study carnitine supplementation did not improve weight loss outcomes in valproate-treated bipolar patients consuming an energy-restricted, low-fat diet.
PMID: 17042889 [PubMed - indexed for MEDLINE

אני נוטה להסכים. מה גם שאין לגוף בעיה לסנטז l-carntine בכמויות מספקות. לגבי ההשפעה של חומצות אמינו על אינסולין. ההשפעה הכי רבה היא של לאוצין. וזה תלוי במינון.

אוקיי אני מקבל את מה שמשה ואתה אומרים.

ותיקון קל - לייל גם בספרו הלא מעודכן רשם - שאכן מחקרים באמת לא נתנו את התוצאות הרצויות בנושא של L-carnitine.

קראתי את העמוד שוב - זכרתי לא נכון.

L-carnitine is an amino acid involved in the burning of FFA for energy (28). Previous
chapters have detailed how the carnitine palmityl transferase-1 system is intimately involved in
ketone body formation and fat oxidation in the muscle. Because of its role in fat oxidation, many
authors have suggested that supplemental L-carnitine might hasten fat loss. While this makes
sense from a theoretical standpoint, most studies have not shown the expected results (28).
Additionally, supplementation of L-carnitine under conditions of glycogen depletion, when it would
be expected to have the greatest impact (since fat oxidation is at its highest), shows no benefit
(29). Considering the high cost of L-carnitine, its use is not recommended.​

עכשיו עוד שאלה ילדותית - "לשרוטים" בנושא שמירה על מסת שריר בחיטוב - מתי מומלץ לשתות את השייק חלבון - מדי לאחר הפרוטוקול (מספר 1 למשל) ? או בגמר ה4 שעות המומלצות (בהנחה שהיהומבין נלקח מיד בבוקר)?

נערך לאחרונה:
אני אישית חושב שאם תקח בתום ה 4 שעות אתה תהיה קטובולי מדי. במידה ולא אכלת כלום (מן הסתם אחרת זה לא יהיה אפקטיבי) שאני עשיתי את הפרוטוקול בבזמנו שתיתי מייד לאחר האימון והיו לי תוצאות טובות אז לא ניצלתי את יהומבין עד הסוף אז מה!

לא חושב שזה לא נכון להגיד שללאוצין יש את ההשפעה הכי גדולה.
לכל חומצות האמינו הגליקוגניות גרידא יש את אותה השפעה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית