ייעוץ הרהורים לגביי העתיד

kafkaf2

משתמש מתחיל
7
0
נק' מוניטין:
0
7
0
טוב תראו
אני בן 20 ואני ממש חזק
אבל היום שהתאמנתי איזה מתאמן אחד חפר לי חצי שעה שאני עושה טעות וזה גרם לי לחשוב אולי הוא באמת צודק
עשיתי DEADLIFT עם 160 קילו ואני שוקל 70 ד"א הסקוואט שלי 155.
בכל מקרה הוא אמר שהוא רופא והוא אמר וואו איזה יופי אתה מרים משקל גבוה אבל בעוד 5-10 שנים אתה תתחרט על זה אולי עכשיו אתה חזק אבל לאט לאט אתה שוחק לעצמך את המפרקים ופעם אחת אתה תבוא ומשהו ישבר לך או סתם בלי קשר אתה תדפק מזה בעתיד בגלל העומסים ואז אתה תתחרט על זה.

מצד אחד נראה לי שאם אני עובד נכון והכול בסדר הוא מדבר שטויות
מצד שני מה שהוא אומר נשמע די הגיוני כי אני כן שוחק את הגוף והמפרקים באיזה מקום ואני רק בן20 אם אני ימשיך להתאמן ככה הרבה זמן לא יודע כמה טוב זה יהיה לגוף שלי.

הוא ממש הפחיד אותי. מה עושים? יש איזה מחקרים או משהו שמראים שזה לא מסוכן לעבוד עם משקלים גבוהים יחסית למשקל גוף לאורך זמן?

יש איזה מחקרים שכן מראים סכנה וכן מראים שחיקה וכ'ו? אתה צריך לתת קצת יותר קרדיט למפרקים ולעצמות שלך. הגוף מגיב לכל עומס חדש שנוצר עליו בחיזוק מערכת השרירים, העצמות והמפרקים, והעצבים.

אתה לא הראשון ששואל שאלות כאלו והביאו כאן בפורום הרבה פעמים מחקרים ומאמרים. אתה יכול לחפש.

כל ספורט שתעסוק בו יגרור איזושהי שחיקה.
אם אתה עושה ריצה קלה, אתה שוחק את הברכיים, אם אתה מרים משקולות אתה שוחק את המפרקים. כמעט כל ספורט משפיע על הגוף איכשהו, אז אם אתה רוצה למנוע שחיקה לגמרי אפשר לשבת על הכורסא ולא להתאמן בכלל.
מצד שני צריך לשקול את היתרונות לעומת החסרונות.
אם אתה מרים כמו שצריך השחיקה תהיה מינימלית ולא מחייבת שבכלל תרגיש אותה אף פעם, מצד שני אתה מתחזק, השרירים המייצבים מתחזקים וכו' וכו'.

נראה לי שהיה כאן מישהו עם הניק שלך בעבר והוא קיבל באן. אם אתה שוקל 70 קילו ויש לך סקוואט 155 קילו תביא סרטון.

המדריך שלך עשה קורס מדריכים
תגיד לו אם הוא זוכר את חוק וולף שעצם מתחזקת בהתאם לעומס המופעל עליה
ואז אני רוצה לשמוע את התשובה שלו

• פותח/ת השרשור
תראה לא באתי להוכיח לך שום דבר וזה גם לא מעניין אותי
אני עושה סקוואט 155 ל5 חזרות ואני שוקל 70 תעשה עם זה מה שבא לך לא ממש אכפת לי תחשוב שאני משקר אין לי בעיה עם זה זה לא מה שמעניין אותי

מה שכן מעניין אותי זה מה השחיקה בתרגילים יכולה לגרום לי בעתיד וכמה זה חמור והאם זה שווה את האימונים כדי שאני לא אתחרט על זה בעתיד.
אני לא רוצה בגיל 50 להיות עם ברזלים בתוך הגוף.
הטכניקה טובה 100% זאת לא הבעיה פה וזאת לא השאלה.

---------- התגובה התווספה ב 21:22 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 21:20 ----------

CUBA המדריכים לא מדברים איתי בכלל כולם ילדי ווינגייט אין לי מה לשאול אותם בכלל
יש רק 2 שמבינים אחד היה אלוף הארץ בהרמת משקולות ואחד מר ישראל משהו כזה בסגנון.

ואני יודע שעצם מתחזקת אם אתה תפעיל עליה לחץ היא תתרגל אבל השאלה אם אני אתאמן עם תרגילי כוח חזקים במשך כמה שנים ברצף המפרקים בגוף וסחוס וכל הדברים האלה לא ישחקו יותר מידי ואני אגיע למצב שאני אתחרט שעשיתי את זה.

אני עושה סקוואט 155 ל5 חזרות ואני שוקל 70 תעשה עם זה מה שבא לך לא ממש אכפת לי תחשוב שאני משקר אין לי בעיה עם זה זה לא מה שמעניין אותי

מה שכן מעניין אותי זה מה השחיקה בתרגילים יכולה לגרום לי בעתיד וכמה זה חמור והאם זה שווה את האימונים כדי שאני לא אתחרט על זה בעתיד.

---------- התגובה התווספה ב 21:22 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 21:20 ----------

ואני יודע שעצם מתחזקת אם אתה תפעיל עליה לחץ היא תתרגל אבל השאלה אם אני אתאמן עם תרגילי כוח חזקים במשך כמה שנים ברצף המפרקים בגוף וסחוס וכל הדברים האלה לא ישחקו יותר מידי ואני אגיע למצב שאני אתחרט שעשיתי את זה.

הגוף מסתגל לעומס נתון בכל הרקמות שלו...

עצמות,גידים,רצועות,שרירים,מערכת עיצבית וכו' ...
כל עוד הטכניקה טובה אני אל רואה סיבה שזה יגרום נזק כלשהו בילתי הפיך ש"יכניס לך ברזלים לגוף"

ואולי להפך.. כל השרירים שמקיפים את הברך.. הרצועות שמקיפות את הברך וכו'.. הכל מתחזק ומייצב את המפרק..

• פותח/ת השרשור
הגוף מסתגל לעומס נתון בכל הרקמות שלו...

עצמות,גידים,רצועות,שרירים,מערכת עיצבית וכו' ...
כל עוד הטכניקה טובה אני אל רואה סיבה שזה יגרום נזק כלשהו בילתי הפיך ש"יכניס לך ברזלים לגוף"

ואולי להפך.. כל השרירים שמקיפים את הברך.. הרצועות שמקיפות את הברך וכו'.. הכל מתחזק ומייצב את המפרק..

אני מאוד מקווה שאתה צודק
מה שאתה אומר נשמע מאוד הגיוני והאמת שזה גם מה שאני אישית חושב
אבל מצד שני גם שחיקה לאורך זמן נשמעת הגיונית מאוד ואני ממש מבולבל והבן אדם הזה הכניס לי עכשיו פחדים ואני לא יודע מה לעשות...

אני עושה סקוואט 155 ל5 חזרות ואני שוקל 70 תעשה עם זה מה שבא לך לא ממש אכפת לי תחשוב שאני משקר אין לי בעיה עם זה זה לא מה שמעניין אותי. הטכניקה טובה 100% זאת לא הבעיה פה וזאת לא השאלה.

אבל זה מעניין אותי ואת הפורום. יש כאן חוקים ברורים שכל מי שמתרברב שהוא מרים משקל כזה או אחר חייב להביא הוכחה בסרטון או שהוא מקבל באן. חוץ מהפעם הראשונה. אבל אתה מתעקש שאתה מרים את המשקלים האלה ואומר שזה לא מעניין אותך אם אנחנו מאמינים או לא ושהטכניקה שלך מושלמת.

לדעתי אתה מועמד לחובות לראק 👏

• פותח/ת השרשור
אבל זה מעניין אותי ואת הפורום. יש כאן חוקים ברורים שכל מי שמתרברב שהוא מרים משקל כזה או אחר חייב להביא הוכחה בסרטון או שהוא מקבל באן. חוץ מהפעם הראשונה. אבל אתה מתעקש שאתה מרים את המשקלים האלה ואומר שזה לא מעניין אותך אם אנחנו מאמינים או לא ושהטכניקה שלך מושלמת.

לדעתי אתה מועמד לחובות לראק 👏

באתי לשאול שאלה לא לריב עם אנשים שמחפשים שטויות ותביא באן זה לא ממש אכפת לי כולה רציתי תשובה עיניינית אבל אתה כנראה לא מסוגל לתת את זה.

המדריך שלך עשה קורס מדריכים
תגיד לו אם הוא זוכר את חוק וולף שעצם מתחזקת בהתאם לעומס המופעל עליה
ואז אני רוצה לשמוע את התשובה שלו

וואו! איזו טענה חזקה! בעצם אין שום פעילות שיכולה לפגוע בגוף שלך בכלל, הוא פשוט יסתגל בהתאם לעומס שמופעל! וגם לכל הרקמות בגוף יש אותה יכולת הסתגלות כמו לעצם ולכן חוק וולף תקף לגבי הכל. הידד!

זה העניין חוק וולף זה אחד הדברים שאומרים בשיעורים הראשונים של שיעורי אנטומיה
תזרוק לו דברים מהמשחק שלו

---------- התגובה התווספה ב 22:37 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 22:36 ----------

וואו! איזו טענה חזקה! בעצם אין שום פעילות שיכולה לפגוע בגוף שלך בכלל, הוא פשוט יסתגל בהתאם לעומס שמופעל! וגם לכל הרקמות בגוף יש אותה יכולת הסתגלות כמו לעצם ולכן חוק וולף תקף לגבי הכל. הידד!
לא הבנתי אתה בעצם מאשר את הדברים שאמרתי או מסתלבט?

זה העניין חוק וולף זה אחד הדברים שאומרים בשיעורים הראשונים של שיעורי אנטומיה
תזרוק לו דברים מהמשחק שלו

---------- התגובה התווספה ב 22:37 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 22:36 ----------

לא הבנתי אתה בעצם מאשר את הדברים שאמרתי או מסתלבט?

חחחחחח כל תגובה שלו בפורום זה יסתלבטות

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית