הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ SS לבחורה זעירה

Jonashacht

משתמש פעיל
394
1
נק' מוניטין:
328
394
1
נתונים:
מין - נקבה
גובה - 1.65 ס"מ
משקל - 47

יש משהו מיוחד שצריך להקפיד עליו כשבת כ"כ רזה ושבירה מתחילה לעבוד בתכנית?
היא לא נכנסה מעולם לאגף של המשקולות בחד"כ והיא חלשה ביותר.

כמובן שהכניסה לתכנית תהיה סופר הדרגתית.

בנוסף, במאזן חיובי קטן (200 יותר בערך) עם הקפדה על כמויות חלבון ראויות כמה רחוק אפשר להגיע? כי ליטר חלב ביחד עם כל ארוחה כמו אצלנו לא בא בחשבון כמובן.. אני מאמין שעקב היותה מתאמנת מתחילה לגמרי, אפשר לעבוד ככה...

בנוגע לביצוע התרגילים, ע"מ לכייל משקלים היא תתחיל נמוך מאוד ואולי אם משהו יהיה קל מידי אפשר להוסיף:
סקוואט - תתחיל עם דאמבלים לצידי הגוף, אחרי זה מוט חופשי וכן הלאה..
בנץ' - מוט קצר בתור התחלה.
דדליפט - מוט ללא משקולות על קופסאות (למרות שהגמישות יוצאת דופן לטובה, אז לא תהיה בעיה עם זה)
פרס - לא יודע כמה היא יכולה להרים, מניח ש2 דאמבלים זעירים?
חתירה - מוט קצר?

אולי קצת זלזלתי בכוח שלה? מה אתם אומרים?

אשמח לשמוע תובנות והארות שלכם, לא מכיר אף אחד שעשתה את התכנית למרות שאני בטוח שזה יעשה לך רק טוב!

תודה!

העיקרון לא אמור להיות שונה מזה של הגברים, פשוט ההתקדמות כנראה תיהיה איטית יותר והמשקל שהיא תתחיל איתו נמוך יותר. תתחיל עם מה שאמרת ותראה איך היא מגיבה, אם זה קל מדי תוסיף (לדעתי זה יהיה לה קל - לא חושב שתהיה לה בעיה להרים את כל מה שאמרת ל5 חזרות) בכל מקרה אין דבר כזה להתחיל נמוך מדי כי כך או אחרת תוך כמה אימונים היא תגיע לRM5 שלה...אם לא 6 אימונים אז 10. בכל מקרה מהר מאד היא צריכה להגיע למשקל שקשה לה לעשות 5 חזרות איתו ולעלות משם כל אימון (ובהתאמה לעלות באוכל).
מנסיון תוכנית כזאת עושה רק טוב למישהי קטנה וחלשה שרוצה להיות פחות שבירה.

• פותח/ת השרשור
קודם כל תודה רבה! מסכים שעדיף לטעות למטה מאשר שיהיה כבד מידי.. בכ"ז מסת השריר שלה נמוכה בצורה קיצונית.

מנסיון תוכנית כזאת עושה רק טוב למישהי קטנה וחלשה שרוצה להיות פחות שבירה.
אשמח לשמוע על הניסיון הזה: משקלים התחלתיים ומשקלי סיום בתרגילים הבסיסיים, שינוי בהרכב גוף, מראה כללי, תזונה במהלך התכנית וכו'.. אם אפשר אז זה יהיה נהדר!!

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
קודם כל תודה רבה! מסכים שעדיף לטעות למטה מאשר שיהיה כבד מידי.. בכ"ז המסת שריר שלה נמוכה בצורה קיצונית.

אשמח לשמוע על הניסיון הזה: משקלים התחלתיים ומשקלי סיום בתרגילים הבסיסיים, שינוי בהרכב גוף, מראה כללי, תזונה במהלך התכנית וכו'.. אם אפשר אז זה יהיה נהדר!!

;azban;azban;azban;azban כתבתי מלא וזה נמחק!

טוב נחזור על זה: התחילה עם מוט קל לא אולימפי הגיעה למשקלים אזור ה60 סקואט 40 חזה 30 פרס זה היה די מזמן אז יכול להיות שאני לא מדויק במספרים.

המטרה היתה לחזק פלג גוף עליון בעיקר כי היא רקדנית פלג גוף תחתון היה חזק אבל סבלה מכאבים בגב עליון ובכתף וביד. הכאבים כמעט עברו לגמרי והיא כבר לא מרגישה חלשה וזה הספיק לה. ראיתי שזה לא כל כך קשה לה המשקלים האלה וזה סתם פסיכולוגי היא יכלה להמשיך עוד המון לדעתי (אם היא היתה ממש רוצה אני מאמין היתה מגיע גם ל100 סקואט). אבל היא הגיעה למטרה שהציבה ולא רצתה עוד וזה בסדר.

אוכל לא ספרנו קלוריות או משהו פשוט אכלה טוב 3 ארוחות טובות ביום מבוססות על משהו שהיה לו אמא, כמו שאוכלת בדרך כלל רק אמרתי לה להתמקד יותר בחלבון.
רק לציין היא עשתה 1-2 אימונים בשבוע ולא 3 כמו בתוכנית.

לא היה שינוי במראה (לפחות ממה ששמתי לב) כמו שאמרתי היא רקדה אז הרגלים היציבות והעמידה הנכונה וכל זה היה לה פשוט היא היתה בכללי חלשה. היא עדין חלשה ברוב הסטנדרטים אבל מספיק בשבילה.

מישהי שמתחילה מנקודה יותר נמוכה אני חושב שיהיה שינוי לטובה מבחינת מראה. הרגלים שלה בהחלט יקבלו צורה יפה ולא סתם זוג מקלות. וזה משפר את המראה בכללי.

בקשר למשקלים שאמרת:
אם המשקל עולה והטכניקה נכונה אין דבר כזה כבד מדי. פשוט אמרתי שעדיף להתחיל נמוך ולעלות משם כי: 1) לא להתקע מהר מדי 2) לעבוד על טכניקה.

לא הייתי הולך על SS, לפחות לא עד שהייתי מתחיל לעבוד עם מוט אולימפי, אפילו ריק. לבנתיים הייתי בונה לה תוכנית AB שתלך 4 פעמים בשבוע ותתרגל גם את התנועה. כמה שיותר שיפשוף עם התרגילים ככה עדיף. אחרי כמה שבועות לעבור לאיזה תוכנית שתחפוץ לכך אבל עדיין SS נראה לי מיותר. SS דורש אכילה מסיבית וממש אובססיביות לעלות במשקלים וזה ממש לא מתאים לכל אחד ודורש ממך ממש 110%. אני לא דוגל בעצלנות ואני לא אומר שהיא לא יכולה לעשות את זה, אבל זה יהיה יחסית מיותר למטרות שלה כרגע, היא לא צריכה "לסבול" כל כך הרבה בשביל להגיע למה שהיא רוצה.
והייתי הולך על 500 מעל התחזוקה, 200 זה מעט מידי ולא צריך חלב, אפשר לקחת תפריט של 2000 קל' בתור התחלה ולזרום איתו.
אני לא יודע מה המטרות שלה אבל אני בטוח שכוח זו לא ממש המטרה שלה ולא יהיה אכפת לה מזה בעתיד ככה שלהתחיל להרים משקלים גבוהים ולעזוב את זה אחרי זה, תהיה סתם עבודה לשווא.
היא סה"כ רוצה להראות טוב, לעלות קצת במשקל גוף וזה הכל.

• פותח/ת השרשור
משה, אני שמח לקרוא את התגובה שלך. הייתי נעול על התכנית ושכנעת אותי שלא חייבים בדיוק אותה.
אם אני מבין את הדברים שלך נכון, הגישה היא לעבוד עם התנועות של התרגילים הבסיסיים של התכנית אך ללא הצמדות אובססיבית לעקרונות של התקדמות לינארית במשקלי עבודה ומשקל גוף כמו שאנחנו עושים, כי כמובן שפלוס קלורי שדרוש לSS לא יהיה כאן..
אני מניח שבגלל שהיא כ"כ רחוקה מהפוטנציאל הגנטי שלה(מתחילה מוחלטת) התקדמות תגיע כמעט בכל תכנית עם הקפדה על תזונה מתאימה..

SpellStorm, נשמע כמו אחלה התקדמות ובכללי הדוגמא שלך מעוררת השראה..

אוכל לא ספרנו קלוריות או משהו פשוט אכלה טוב 3 ארוחות טובות ביום מבוססות על משהו שהיה לו אמא, כמו שאוכלת בדרך כלל רק אמרתי לה להתמקד יותר בחלבון.
רק לציין היא עשתה 1-2 אימונים בשבוע ולא 3 כמו בתוכנית.
אימצתי את הגישה עם האוכל..

מחר אימון ראשון, נראה כמה היא תצליח להרים. אביא עדכון ברגע שנתאפס על משקלים ותכנית מסודרת.

תודה לשניכם! שבוע טוב!!!

כן מסכים לגמרי עם משה זה לא רחוק ממה שעשינו. אני לא חושב שSS דורשת "אובססיביות לאוכל ולעלות במשקלים" וכמו שריפטו אמר כמובן שלא דורשת מאף אחד להיות שמן, בסך הכל זאת דרך ללמוד להרים משקל בצורה נכונה וכל עוד יש התקדמות גם אם לא כל אימון (לבחורה) זה מעולה.

בהצלחה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית