הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ אגירת נוזלים, וזריקה בכתף.

בנדה

משתמש פעיל
491
1
נק' מוניטין:
422
491
1
אלהן חבר'ה.

אז ככה, שמתי לב שאני נכנס עכשיו לקראת השבוע ה-3 של הסייקל,(טסט',בלודנון,דיבול) והתפוצצתי נוזלים בבטן.. כלומר הבטן ממש נפוחה,השאלה אם זה אופייני לסייקל כזה לאחר 3 שבועות ?

ולשאלה השניה.
אף פעם לא הזרקתי בכתף, כי אני מפחד לעשות זאת בצורה לא נכונה.. הייתי שמח להכוונה כדי לדעת את הנקודה הנכונה ולא לעשות טעות, איך ניתן להזריק מבלי לגרום נזק?...

ויש לי 2 מחטים כחולים G23 שהם בגדלים שונים, ההבדל שמחט אחת ממש ארוכה כמעט כמו G21, והמחט ה-2 יותר קצרה.
שנהים G23 באיזה מהם להשתמש לכתף?... :120ag:

תודה רבה ;a2gasg

סביר להניח שזה לא רק נוזלים. אבל כן זה אופייני אתה לוקח דיבול וטסט אז אין מה לעשות. דיבול ידוע בספיחת נוזלים המורפת שלו. לגב הכתף אתה מזריק לחלק המידיאלי (אמצעי) ולא משנה איזה מחט 23\25 אני אישיתי משתמש ב 25 לכתף

• פותח/ת השרשור
תודה על התשובה... כשאני קם בבוקר הבטן שלי שטוחה וריקה מנוזלים...

לגבי הכתף החשש היחד שלי שבמידה ואעשה אפגע בוריד, אני אנסה בשבת תודה רבה

תודה על התשובה... כשאני קם בבוקר הבטן שלי שטוחה וריקה מנוזלים...

לגבי הכתף החשש היחד שלי שבמידה ואעשה אפגע בוריד, אני אנסה בשבת תודה רבה

כדי למנוע פגיעה בווריד, את צריך למשוך את המזרק אחורה על מנת לוודא שאין חזרה דמית. אם אין דם אתה יכול להזריק בלי חשש שפגעת בכלי דם כלשהו.

יש כלי לימפה בהמון מקומות. הסיכוי שתגיע אל הראשיים שבהם נמוך. במיוחד בכתף. אבל אני מניח שאין שום צורה לוודא?
בגלל זה הכי טוב להזריק בתחת?

הסיכוי לפגוע בכלי לימפה עמוק הוא מאוד נמוך, בכל אופן תמיד, אבל תמיד מבצעים אספירציה בשביל לוודא, אם נכנס משהו למזרק אז אתה מוציא ומזריק במקום אחר, במקרה של נוזל לימפה תצפה לראות נוזל שקוף-צהבהב, עד כמה שני זוכר מהלימודים במכללה.. במקרה של פגיעה בוריד, כמובן שתצפה דם..

הסיכוי לפגוע בכלי לימפה עמוק הוא מאוד נמוך, בכל אופן תמיד, אבל תמיד מבצעים אספירציה בשביל לוודא, אם נכנס משהו למזרק אז אתה מוציא ומזריק במקום אחר, במקרה של נוזל לימפה תצפה לראות נוזל שקוף-צהבהב, עד כמה שני זוכר מהלימודים במכללה.. במקרה של פגיעה בוריד, כמובן שתצפה דם..
אמת! למרות שהסיכוי שזה יקרה בכתף הוא מזערי הרבה יותר מסוכן כם מזריקים בלטיסימוס או בירך

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית