הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ספר ''הסוד'' מישהו קרא?

אחלה, אני אתן לך כסף ותביא לי רווח של מאות אחוזים, ההפסדים כמובן עלייך(כי אתה לא באמת יכול להפסיד יותר מ10-5%).
אתה יודע מה אני מוכן לקחת 5% עליי.
אגב אם זה כזה קל, שאנשים כמוך יכולים לעשות כל כך הרבה כסף אז למה לא כולם עושים את זה?

א. אנשים פחדנים.
ב. אנשים אוהבים ללכת "על בטוח" - לא טענתי אפילו פעם אחת שבורסה זה רווח בטוח, יש נפילות ויהיו הפסדים, אבל משקיע חכם ידע מתי לצאת בזמן מההפסדים ומתי להיכנס לעסקה חדשה.
ג. השיטה שהצעת, ככה עובדים בתי השקעות...

תקח מצב נדיר כמו פריצת מלחמה או מהפכה כמו שקרואת כרגע באחת מארצות ערב, אנשים מפסידים ויכולים להפסיד המון כסף.

לא חייב משהוא כמו מלחמה, כל דבר קטן יכול לגרום שינוי ענק.
מספיק שתלך כמה שנים אחורה ותראה איך השתנה השוק של המחשבים בגלל apple מי
היה מאמין שנוקיה תיפול ככה, לחזות את הדברים האלה זה כמעט לא אפשרי.
כל כך הרבה מנכל"ים וחברות גדולות לא חזו שנתיים קדימה, אבל פאניק ודומיו ידעו שהטבלטים והסמארטפונים ישלטו.
או הם יכולים גם לחזות אישור תרופות על ידי הFDA וכו...

תקח מצב נדיר כמו פריצת מלחמה או מהפכה כמו שקרואת כרגע באחת מארצות ערב, אנשים מפסידים ויכולים להפסיד המון כסף.

המון כסף זה יחסי. כי מפסידים בבורסה באחוזים ולא במספרים.
בקיצור, הדבר הכי חשוב הוא מתי לצאת ולאו דווקא מתי להיכנס. מצבים כמו שאמרת הם באמת נדירים ובעשור האחרון הם קרו רק פעמיים שלושה.

כל כך הרבה מנכל"ים וחברות גדולות לא חזו שנתיים קדימה, אבל פאניק ודומיו ידעו שהטבלטים והסמארטפונים ישלטו.
אתה מדבר על שינויים פרוגרסיבים לאורך זמן, אני מדבר על שינויים דרסטים בימים ספורים, לפעמים שינויים של עשרות אחוזים לכאן או לכאן.

המון כסף זה יחסי. כי מפסידים בבורסה באחוזים ולא במספרים.
בקיצור, הדבר הכי חשוב הוא מתי לצאת ולאו דווקא מתי להיכנס. מצבים כמו שאמרת הם באמת נדירים ובעשור האחרון הם קרו רק פעמיים שלושה.

גם אם נקח מצבים פחות נדירים כמו בחירה של מועמד פוליטי או מינוי ממשלתי, יכול גם להניב פירות במצב ההפוך (גם חקיקת חוק כזו או אחרת).
בכל מקרה, הבורסה לא עובדת עם אנשים פרטיים ככה שאין לי ניסיון בדיוק עם השוק לכל אופקיו, עבדנו בעיקר עם בנקים וחברות פיננסיות ועם הבורסה בלונדון.

א. אנשים פחדנים.
ב. אנשים אוהבים ללכת "על בטוח" - לא טענתי אפילו פעם אחת שבורסה זה רווח בטוח, יש נפילות ויהיו הפסדים, אבל משקיע חכם ידע מתי לצאת בזמן מההפסדים ומתי להיכנס לעסקה חדשה.
ג. השיטה שהצעת, ככה עובדים בתי השקעות...

כן אבל הם לא מבטיחים רווח של מאות אחוזים, בגלל זה אני פונה אלייך...

א. אנשים פחדנים.
ב. אנשים אוהבים ללכת "על בטוח" - לא טענתי אפילו פעם אחת שקזינו זה רווח בטוח, יש נפילות ויהיו הפסדים, אבל מהמר חכם ידע מתי לצאת בזמן מההפסדים ומתי להיכנס להימור חדש.
.

אבל אתה מדבר שטויות אלוהים ישמור!!!
אני מדבר איתך על ניתוח טכני. לא אכפת לי מי מקבל אישור על תרופות או מי מפוטר. אני נכנס לעסקה כשהגרף לטובתי, זהו. תקרא אחורה את מה שכתבתי על אלביט.

כן אבל הם לא מבטיחים רווח של מאות אחוזים, בגלל זה אני פונה אלייך...

גם אני לא הבטחתי רווח של מאות אחוזים....

גם אם נקח מצבים פחות נדירים כמו בחירה של מועמד פוליטי או מינוי ממשלתי, יכול גם להניב פירות במצב ההפוך (גם חקיקת חוק כזו או אחרת)

זה לא משפיע לטווח הקצר\בינוני.

אתה מדבר על שינויים פרוגרסיבים לאורך זמן, אני מדבר על שינויים דרסטים בימים ספורים, לפעמים שינויים של עשרות אחוזים לכאן או לכאן.

גם אם נקח מצבים פחות נדירים כמו בחירה של מועמד פוליטי או מינוי ממשלתי, יכול גם להניב פירות במצב ההפוך (גם חקיקת חוק כזו או אחרת)

מה שתיארתי זה שינוי של הכרזה.
לדוגמא שאינטל הכריזה על באג במעבדים החדשים שלה או שתרופה לא אושרה בFDA או שניסוי נכשל.
ואפשר למצוא מליון דוגמאות...

אבל אתה מדבר שטויות אלוהים ישמור!!!
אני מדבר איתך על ניתוח טכני. לא אכפת לי מי מקבל אישור על תרופות או מי מפוטר. אני נכנס לעסקה כשהגרף לטובתי, זהו. תקרא אחורה את מה שכתבתי על אלביט.

😣
הגרף לטובתך.
תיהיה בריא, נראה לי אני מוותר עלייך, חבל על הזמן שלי.

גם אני לא הבטחתי רווח של מאות אחוזים....

זה לא משפיע לטווח הקצר\בינוני.
זה בהחלט יכול להשפיע על הטווח הקצר. תחשוב עכשיו ביבי כדי להשאיר את הממשלה שלו ביחד מביא את תיק האוצר לאיזה אהבל שלא מבין מהחיים שלו שמשקיעים כאלו ואחרים יאמינו שהוא יהרוס את השוק הישראלי ויתחילו למכור מניות וזה כבר היה כמה פעמים בעבר.

מה שתיארתי זה שינוי של הכרזה.
לדוגמא שאינטל הכריזה על באג במעבדים החדשים שלה או שתרופה לא אושרה בFDA או שניסוי נכשל.
ואפשר למצוא מליון דוגמאות...

זה לא דומיננטי כל כך, תקח את הדוגמה הקלאסית של אינטל והסנדי ברידג', המניה זזה מעט מאוד בהודעת ה RECALL, צריך משהו ממש רציני כדי שיקרה משהו דרסטי לאורך זמן.
גם כשסטיב ג'ובס אמר שהוא לוקח חופשה זה לא ממש הזיז מבחינת % למנייה של אפל וזה התאזן מהר מאוד.

עידן, רואים שאתה לא מבין כלום. אני אסביר לך.

יש מודלים מתמטים מוכחים שעל פיהם הבורסה מחויבת לעבוד. לא משנה מה קורה בעולם, הבורסה חייבת להתנהג על פי הניתוח הטכני של פאניק ולכן הוא יודע להרוויח פשוט כי הוא מבין. עכשיו, לא לכולם יש יכולת ניתוח כזו. אפשר ללמוד אותה בקורס שקר כלשהו שמעביר מר שקר כלשהו שבזמנו עשה מיליונים בבורסה אבל תרם את כולם לילדים מסכנים באפריקה, ועכשיו הוא חייב להתפרנס מלעבוד על אנשים בעיניים.

סיפור אמיתי.

יש מודלים מתמטים מוכחים שעל פיהם הבורסה מחויבת לעבוד. לא משנה מה קורה בעולם, הבורסה חייבת להתנהג על פי הניתוח הטכני של פאניק ולכן הוא יודע להרוויח פשוט כי הוא מבין. עכשיו, לא לכולם יש יכולת ניתוח כזו. אפשר ללמוד אותה בקורס שקר כלשהו שמעביר מר שקר כלשהו שבזמנו עשה מיליונים בבורסה אבל תרם את כולם לילדים מסכנים באפריקה, ועכשיו הוא חייב להתפרנס מלעבוד על אנשים בעיניים.

סיפור אמיתי.

יצאת גבר אחי. הראת לי מה זה.
זה בסדר, יש לך את כל הסיבות שבעולם להיות ממורמר על החיים....

משה, מה שאתה מתאר לא בדיוק משפיע על הבורסה, וגם אם כן זה לא משהו שהוא דרסטי בצורה כזאת.

סיפור אמיתי.

לא לא, אתה לא מבין. מר שקר כלשהו מקדיש ממרצו כדי לעזור לאנשים אחרים להרוויח מיליונים כמוהו, כי הוא פילהנטרופ שרוצה לחלק את הידע שלו. אין משהו שהבורסה רוצה יותר מאשר שיפצחו אותה. ומאחר שהיא עובדת לפי מודלים מתמטיים מוכחים ויציבים ברובם המכריע, זה אף אפשרי. הפילהנטרופ לא צריך שכר על עבודתו, הוא עושה אותה בהתנדבות בזמן שהיאכטה שלו עוברת תדלוק בנמל אני-ילד-בן-19-שבקושי-יש-לו-שערות-על-הביצים-ועם-אינטליגנציה-של-מעדר.

זה לא דומיננטי כל כך, תקח את הדוגמה הקלאסית של אינטל והסנדי ברידג', המניה זזה מעט מאוד בהודעת ה RECALL, צריך משהו ממש רציני כדי שיקרה משהו דרסטי לאורך זמן.
גם כשסטיב ג'ובס אמר שהוא לוקח חופשה זה לא ממש הזיז מבחינת % למנייה של אפל וזה התאזן מהר מאוד.

במקרים האלו אכן היה איזון, אבל להתיימר שתמיד יהיה איזון זה לא ראלי.
ברוב המקרים אי אפשר לחזות ארועים כאלו (ללא מידע פנימי שאינו חוקי).

יצאת גבר אחי. הראת לי מה זה.
זה בסדר, יש לך את כל הסיבות שבעולם להיות ממורמר על החיים....

איזה סיבות יש לו להיות ממורמר?
ישנם אנשים(אני ביניהם) שכסף מבחינתם הוא בכלל לא מטרה.

רק בפורום הזה דיון על ספר יכול להגיע לעשרה עמודים 😃
זה מה שיפה בפורום.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית