הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ סידן

• פותח/ת השרשור ^pala
  • פורסם בתאריך

^pala

משתמש משקיע
5,176
2,304
נק' מוניטין:
16,791
5,176
2,304
אני כבר זמן רב סובל מכאבים חוזריים בשוקיים בזמן פעילות (אני מודע לעניין שזה יכול להיות סוגים של שין פליטס או שברי מאמץ, אולם אין לי יותר מדי אפשרויות לנוח), ומלבד מנוחות מסויימות, מתיחות ותרגילים לשוקיים, חשבתי גם לצרוך סידן בכמות גדולה.
השאלה היא עד כמה סידן יכול להוות עזר בעיניין הכאבים בשוקיים (כלומר, פחות כאבים או החלמה מהירה יותר), ואילו מוצרים (בעיקר כאלה שאפשר לקחת לבסיס או קיימים בבסיס) ומה הכמות היומית המומלצת?
אני כרגע מנסה לשתות כמה שיותר חלב כל פעם כשאני בבית, וכמה שיותר גבינה לבנה בבסיס, יש עוד דרכים?

סידן תלוי בצריכת מוצרי החלב שלך ביום. בגדול כדאי לקחת 1 גרם סידן/יום.
אם יש לך כאבים אולי כדאי לשקול ויטמין D, מגנזיום ואבץ.
באופטימן אין מספיק מכל מה שהוזכר למעלה.

• פותח/ת השרשור
אני חשוף לשמש הרבה כחלק ממפעילויות בבסיס (בין אם זה אין סוף שטח), אני עדיין צריך תוספים? וכמה גבינה לבנה אני צריך לצרוך ביום יום כדי להגיע לכמות הסידן שאני צריך?

אצלינו בטירונות מי שהיה לו שברי מאמץ אכל קופסא של גבינה לבנה\קוטג' כל ארוחה (בוקר וערב כמובן) להרבה חבר'ה זה באמת עזר

• פותח/ת השרשור
אצלינו בטירונות מי שהיה לו שברי מאמץ אכל קופסא של גבינה לבנה\קוטג' כל ארוחה (בוקר וערב כמובן) להרבה חבר'ה זה באמת עזר
כן גם אצלנו מתחילים לדחוף גבינה לבנה

האם אני אצא מטומטם אם אני אשכב בשמש כמה דקות (חצי שעה) בשביל ויטמין D? יש עוד דרכים לצרוך אותו בלי לקנות תוסף שלו?

האם אני אצא מטומטם אם אני אשכב בשמש כמה דקות (חצי שעה) בשביל ויטמין D? יש עוד דרכים לצרוך אותו בלי לקנות תוסף שלו?

זה נשמע דיי דבילי, במיוחד שלקנות טיפות ויטמין D שיספיקו לך להמון זמן יעלה לך מעט מאוד כסף, באיזור ה-40 שקל בערך.

לפי מה שידוע לי החשיפה שצריך בשביל D מסתכמת בכמה דקות ביום בשמש ככה שלא צריך חצי שעה.

אני קונה טיפות של ויטמין D של ד"ר פישר בטעם פטל אצלינו במרפאה, זה עולה 10 שקל ומספיק לי לכמה חודשים

אם אתה חשוף לשמש, אפילו כשעה בשבוע בצהרי היום אתה מסודר.
מצד שני אם אתה צריך להתאמץ כדי להיות חשוף לשמש כדאי לקנות כבר ויטמין D זה זול מאוד.

חלב זה המקור סידן היעיל היחידי?
מה עושים מי שלא אוכלים בכלל? האמת שבבדיקות דם האחרונות למרות שאני כבר שנים בלי לא הייתה לי בעיה, אבל עכשיו התחילו לי באמת קצת כאבים בברך.

קודם אני ממליץ לך ללכת לבצע מיפוי כדי לבדוק אם יש לך שברי מאמץ ואם כן באיזה רמה.
אני מאוד מקווה שלא תגיע לשבר מאמץ דרגה 4.

תזונה זה אסקפט אחד (וחשוב) של שברי מאמץ..
אבל אתה חייב גם לישון/לנוח כמה שיותר.
אם יש לך פלטפוס רצוי להוציא מדרסים דרך האורטופד הצבאי.

בצבא היה לי לא מעט נסיון עם שברי מאמץ, גם כלוחם ברמה האישית וגם כחובש. תטפל בזה ואל תזניח, תבקש הפניה לאורטופד מרופא היחידה.

• פותח/ת השרשור
קודם אני ממליץ לך ללכת לבצע מיפוי כדי לבדוק אם יש לך שברי מאמץ ואם כן באיזה רמה.
אני מאוד מקווה שלא תגיע לשבר מאמץ דרגה 4.

תזונה זה אסקפט אחד (וחשוב) של שברי מאמץ..
אבל אתה חייב גם לישון/לנוח כמה שיותר.
אם יש לך פלטפוס רצוי להוציא מדרסים דרך האורטופד הצבאי.

בצבא היה לי לא מעט נסיון עם שברי מאמץ, גם כלוחם ברמה האישית וגם כחובש. תטפל בזה ואל תזניח, תבקש הפניה לאורטופד מרופא היחידה.
אני סוחט את מה שאני יכול - אני מנסה לנוח כמה שאפשר, לחבוש לפעמים בריצות, לאכול סידן \ להיחשף לשמש, לעבוד על השין פליטס וכול, יש לי מדרסים, ואין לי שברי מאמץ, אלא מתפתח לי ותלוי במאמץ (יש לי ניסיון קטן עם פציעות ואיך לטפל בהם...אני סוחט 'שברי מאמץ' כבר מתחילת הטירונות (עברו 3 חודשים)
חוץ מזה זה פציעה שאי אפשר לטפל בה כמו שצריך בצבא, במיוחד לא אורטופד, אין לו מה לעשות איתי ומיפוי עצמות לא ימצא כלום (אני מניח, זאת לא דרגה גבוהה בכלל...)

כן ברור לי לגמרי , זאת גם הכוונה שלי בלי מוצרי חלב בכלל.
מוצרי חלב זה המקור סידן שנספג הכי טוב ומכיל כמויות יחסית גבוהות. מקורות צמחיים לסידן הם גרועים ולא נספגים היטב. יש לך עוד אופציות? כמעט לא, חוץ מתיסוף בכדורים.

אני סוחט את מה שאני יכול - אני מנסה לנוח כמה שאפשר, לחבוש לפעמים בריצות, לאכול סידן \ להיחשף לשמש, לעבוד על השין פליטס וכול, יש לי מדרסים, ואין לי שברי מאמץ, אלא מתפתח לי ותלוי במאמץ (יש לי ניסיון קטן עם פציעות ואיך לטפל בהם...אני סוחט 'שברי מאמץ' כבר מתחילת הטירונות (עברו 3 חודשים)
חוץ מזה זה פציעה שאי אפשר לטפל בה כמו שצריך בצבא, במיוחד לא אורטופד, אין לו מה לעשות איתי ומיפוי עצמות לא ימצא כלום (אני מניח, זאת לא דרגה גבוהה בכלל...)

בכל מקרה אני ממליץ ללכת לאורטופד, מה שלא תטפל בו בצבא עלול ללכת איתך לאזרחות. ואז אם חס וחלילה תרצה לקבל טיפול ולקבל הכרה ממשרד הביטחון אתה תהיה בבעיה..
יש לי לא מעט חברים שפרצו דיסק, דפקו ברכיים ומה לא.. שלא הצהירו וטיפלו בצבא כאשר יכלו והיום משהב"ט לא מכיר בפציעות שלהם כתוצאה מהשירות הצבאי.

אני לא יודע מה טבע השירות שלך ואיזה מסלול אתה עושה אבל דע לך שככל שרמת הקושי תעלה אתה תסבול יותר ואולי תגיע למצב של חוסר יכולת לתפקד והורדת פרופיל, על אחת כמה וכמה אם אתה חי"רניק...

פשוט אל תשחק עם זה, ביקור של שעה בחר"פ לא יהרוג אותך..

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית