הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ ייעוץ לגבי חיטוב שהתחלתי.

ANIMAL16

משתמש פעיל
562
1
נק' מוניטין:
-517
562
1
שלום אז ככה, אני התחלתי חיטוב לפני כשבוע וחצי הנתונים שלי הם:
גובה: 174
משקל:85 +-
א.ש:18% בערך.
מטרה: לחטב ל 12% ואז נראה אולי אני ימשיך.
מתאמן קרוב לשנתיים עם מסת שריר טובה.
היקף יד: 41-42.

הערכים בתפריט שלי הם:
חלבונים: 200-220
פחמימות: כרגע 150.
שומן: 50-60.

מתאמן ABCD עושה אירובי 40 דק לאחר כל אימון+ פעם/פעמיים שבוע אירובי על בטן ריקה 40-שעה.

אז ככה, נאמר לי מאדם שמבין בתחום שאני לא צריך לרדת פחות מ 200 גרם פחמימה מכיוןן שאני רק בן 18 והגוף שלי גודל, מה שכן אני צריך להקפיד על אירובי ומקורות טובים של פחמימות מורכבות. זה נראה לכם הגיוני להתחטב על 200 גרם פחמימה? אני שואל מכיוון שאני לא בטוח ואני מחפש דעה של מישהו עם ניסיון,מישהו שיודע על מה הוא מדבר.

איך לדעתכם המשך החיטוב שלי אמור להיראות?
ע''פ שבועות/חודשים(בערכים התזונתיים בעיקר פחמימות).

אני מאד יעריך אם תעזרו לי. תודה לעוזרים:)

הפחמימות לא משנות, הקלוריות כן.
אתה בן 18, אם לא גבהת בשנה האחרונה, אין סיכוי כמעט שתגבה עד גיל 21 ובטח חסר סיכוי לאחר מכן.
אין כל אמת בהקשר של פחמימות מורכבות או קשר כולשהו בין פחמימות לגדילה, מה שחשוב זה לצרוך מספיק ויטמינים ומינרלים, מספיק סיבים תזונתיים ומספיק קלוריות.
הגוף יתמודד עם גדילה כזו או אחרת גם אם תהיה במאזן קלורי שלילי, אם כי לא חריף מידי (לא כדאי לעשות דיאטות סטייל PSMF או משהו בסיגנון עם גירעון קלורי פי 2-3 מה"מותר")

הפחמימות לא משנות, הקלוריות כן.
אתה בן 18, אם לא גבהת בשנה האחרונה, אין סיכוי כמעט שתגבה עד גיל 21 ובטח חסר סיכוי לאחר מכן.
אין כל אמת בהקשר של פחמימות מורכבות או קשר כולשהו בין פחמימות לגדילה, מה שחשוב זה לצרוך מספיק ויטמינים ומינרלים, מספיק סיבים תזונתיים ומספיק קלוריות.
הגוף יתמודד עם גדילה כזו או אחרת גם אם תהיה במאזן קלורי שלילי, אם כי לא חריף מידי (לא כדאי לעשות דיאטות סטייל PSMF או משהו בסיגנון עם גירעון קלורי פי 2-3 מה"מותר")
אבל יש קשה בין פחמימות לרמת הייעילות?
בנאדם שאוכל 200 פחמימות ביום ובנאדם שאוכל 100 פחמימות ביום יוריד אחוז שומן מהר יותר ובצורה יעילה יותר.

אבל יש קשה בין פחמימות לרמת הייעילות?
בנאדם שאוכל 200 פחמימות ביום ובנאדם שאוכל 100 פחמימות ביום יוריד אחוז שומן מהר יותר ובצורה יעילה יותר.

לא נכון. כמו שמשה כתב: מה שמשנה זה המאזן הקלורי ולא כמות הפחמימות.

• פותח/ת השרשור
תודה משה.
אני בשנה האחרונה גבהתי אולי ב 2-3 ס''מ מקסימום. הדיאטה שאני עושה היא דלת פחמימות.
עכשיו לשאלה, איך 2/3 החודשים הבאם אמורים להיראות מבחינת הקלוריות(אם אני מוריד זה רק פחמימה..)
לעכשיו אני צורך בין 1900-2000 קלוריות ביום כשהBMR האקטיבי שלי (כפול 1.2) הוא בסביבות ה2300,יחד עם זאת אני מתאמן.

מה הלאה? איך התזונה שלי צריכה להיראות בהמשך החיטוב?

תודה לעוזרים.

---------- התגובה התווספה ב 12:46 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 12:43 ----------

ואם כמות האירובי שאני עושה היא מספקת?

• פותח/ת השרשור
מה לא נכון? בטח שזה נכון חחחח.
אתה מוכן להסביר למה במקום סתם לזרוק נכון או לא נכון?

אתה צודק.. כי כמות הקלוריות מושפעת מכמות הפחמימות...
ההבדל בין 100 ל200 גרם פחמימה הוא ב 400 קלוריות .. שזה הפרש גדול.
אז אם אני אוכל 2000 קלוריות או 2400 קלוריות התוצאות יהיו שונות..

---------- התגובה התווספה ב 14:58 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 14:56 ----------

ואם אפשר בבקשה, לעזור לי בקשר לשאלות שלי. תודה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית