הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ פרוטוקול פציעות

bietarist

מושעה
2,468
0
נק' מוניטין:
7,494
2,468
0
באיזה מצב מומלץ לשים קרח 20 דקות ON 20 דקות OFF?

למשל אם הכאבים במפרק מסויים או בעצם, או גיד האכילס, ההמלצה תקפה?

אני שם לפעמים שאני לא פצוע אם אנסתי יותר מדי את המקום
זה מרגיע וטוב

זה בעיקר להפסיק תהליך דלקתי שמתגבר אחרי אימון.
נזק זה לא יכול לעשות. אבל אם זה נזק טראומתי (שבר, קריעה וכו')- זה לא יעזור לתהליך הריפוי אלא רק לסימפטומים

• פותח/ת השרשור
סתם מעניין אותי.. אפשר לדעת מתי יש פציעה שהיא קריעת גיד, סתם מכה יבשה, דלקת, שבר? רק על סמך מראה?

מנסיון שלי אני יכול לזהות שבר/סדק בעצם וקרע בגיד רק כי כל זה כבר היה לי ואני מכיר את הכאב. אם להכליל אז שבר זה כאב חזק ומשתק עד כדי שאתה לא יכול להזיז את הכל האזור המדובר (אם זה אצבע אז אתה לא תוכל להזיז את היד אפילו עד המרפק). סדק קצת פחות, קרע בגיד זה גם דיי משתק תלוי איפה. בכל מקרה עדיף לא לשחק עם הבריאות וכל כאב שיש לך שהוא "בלתי רגיל" ללכת לרופא. שלא תמצא את עצמיך עם שבר באצבע שלא טופל בזמן ולך תדע את ההשלכות (כמו איזה פרק של האוס חחח).

דלקות יש על בסיס קבוע, קרח זה נפלא גם איבופרופן עוזר. חימום טוב ואז קרח זה כל הסוד מבחינתי בדלקות. (ביחד עם מנוחה טובה אוכל שינה ואימון נכון של האזור) אבל תשתדל לא לעבור את הרבע שעה עם קרח שלא תקבל כווית קור ותאשים את הפורום 😛 🤡

סתם מעניין אותי.. אפשר לדעת מתי יש פציעה שהיא קריעת גיד, סתם מכה יבשה, דלקת, שבר? רק על סמך מראה?
לפי מראה זה קשה יחסית. (למרות ששבר גורם לנפיחות יותר גדולה)
צריך לעשות בדיקה גופנית או צילום.
מה שכן, אם חווית את הכל, אתה יודע כבר להבדיל לפי סוגי הכאב.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית