ייעוץ כאבים בגב.. ממש מעצבן...

• פותח/ת השרשור LioRiX
  • פורסם בתאריך

LioRiX

משתמש פעיל
612
42
נק' מוניטין:
58
612
42
כשאני מסיים סט דדליפט ממש שאני קם מהמוט אחרי הסט אני מרגיש מתיחה בגב.. אם אני ממשיך ובכל זאת עושה דדליפט גם בפעם הבאה זה מחמיר עד שגם כואב לי שם אחרי זה, כמו עכשיו..
אלה כאבים מוזרים.. זה לא דקירות או צביטות.. זה פשוט מורגש יותר יותר מידי וממש לא נוח לשבת.. ואני גם משתדל לא לשבת בפלקשיין וזה פשוט עדיין מעצבן.. עכשיו זה גם משתלב עם מין כאבי בטן קטנים כאלו.. (אני בטוח שהכאבי בטן האלה בגלל הגב-אני פשוט בטוח)..
פעם היה לי את זה ונחתי שבוע והכל עבר והמשכתי דדליפט והכל.. מאז אני מקפיד לעשות חימום ומתיחות כמו שצריך לפני הדדליפט.. בכל זאת זה המשיך לפני שבוע.. ונחתי שבוע ואתמול חזרתי ועשיתי סט עבודה עם משקל שיא חדש שלי בדדליפט.. ועכשיו כואב לי.. לדעתי אלו כאבי שריר.. ולא משהו בעמוד השדרה.. הכאבים הם קצת מעל הזוקפים.. ממש קצת.. וזו לא הטכניקה בדדליפט.. הטכניקה שלי יחסית טובה ואין אפילו שניה אחת שאין בה אקסטנשיין.. אני יודע שעכשיו תגידו לי לנוח והכל.. אבל זה יחזור כמו תמיד... למה זה קורה ומה עושים? (אני מעדיף לא לפנות לרופא בשלב הזה כי אבא שלי יגיד לי לא לעשות יותר תתרגילים האלה..)

תודה ענקית מראש

דבר ראשון זה יכול להיות הטכניקה שלך. סביר להניח שזה הטכניקה שלך.
תצלם ותעלה סרטון כאן.
דבר שני לא הבנתי זה עובר אחרי יום יומיים? אם כן יכול להיות שפשוט זה דומס של אחרי אימון או פשוט שרירים שנתפסים או משהו. אם זה לא עובר ורק מחמיר אז תפסיק דדליפט כבד ותעשה שיקום (פרוטוקול פציעות) ביחד עם חימום לפני אימון וקרח אחרי.

אין כל כך דרך לדעת דרך הפורום מה זה יכול להיות והכי בטוח זה לראות רופא אם זה משהו שלא עובר. אף אחד כאן לא הרופא שלך ולא צריך לקחת סיכונים.
לפני הכל, כמו שאמרתי, תעלה סרטון ותראה אם הכאב עובר אחרי יום יומיים.

אה ומה התוכנית שאתה עושה?

כשאני מסיים סט דדליפט ממש שאני קם מהמוט אחרי הסט אני מרגיש מתיחה בגב.. אם אני ממשיך ובכל זאת עושה דדליפט גם בפעם הבאה זה מחמיר עד שגם כואב לי שם אחרי זה, כמו עכשיו..
אלה כאבים מוזרים.. זה לא דקירות או צביטות.. זה פשוט מורגש יותר יותר מידי וממש לא נוח לשבת.. ואני גם משתדל לא לשבת בפלקשיין וזה פשוט עדיין מעצבן.. עכשיו זה גם משתלב עם מין כאבי בטן קטנים כאלו.. (אני בטוח שהכאבי בטן האלה בגלל הגב-אני פשוט בטוח)..
פעם היה לי את זה ונחתי שבוע והכל עבר והמשכתי דדליפט והכל.. מאז אני מקפיד לעשות חימום ומתיחות כמו שצריך לפני הדדליפט.. בכל זאת זה המשיך לפני שבוע.. ונחתי שבוע ואתמול חזרתי ועשיתי סט עבודה עם משקל שיא חדש שלי בדדליפט.. ועכשיו כואב לי.. לדעתי אלו כאבי שריר.. ולא משהו בעמוד השדרה.. הכאבים הם קצת מעל הזוקפים.. ממש קצת.. וזו לא הטכניקה בדדליפט.. הטכניקה שלי יחסית טובה ואין אפילו שניה אחת שאין בה אקסטנשיין.. אני יודע שעכשיו תגידו לי לנוח והכל.. אבל זה יחזור כמו תמיד... למה זה קורה ומה עושים? (אני מעדיף לא לפנות לרופא בשלב הזה כי אבא שלי יגיד לי לא לעשות יותר תתרגילים האלה..)

תודה ענקית מראש

ההתאוששות שלך טובה ? (תזונה ושינה)
יכול להיות שאתה מעמיס יותר מדי ? (נפח גבוה או קפיצה לא מדורגת במשקלי עבודה)
צלם את הסקוואט ודדליפט שנתן חוות דעת על הטכניקה
בכל מקרה תן כמה אימונים קלים ושים קרח על המקום במיוחד אחרי אימון

• פותח/ת השרשור
חשבתי שבאמת הסקוואט או הBOR הם הבעיה.. אבל עשיתי הפסקה מוחלטת מאימונים לשבוע וגם הפסקתי אפילו עם הBOR והסקוואט לאותו האימון שחזרתי (עשיתי רק בנץ' ודדליפט) כדי לבדוק אם הגב יתרפא.. זה לא כאב לי שהזדקפתי בסיום הסט.. אבל עכשיו אני מרגיש את הכאבים של האחרי.. אני בטוח שזה לא DOMS או משהו רגיל.. זה גם ממש מוזר ומלווה בכאבי בטן.. ואני בטוחח שזה מהכאבי גב אני בטוח.
ההתאוששות שלי יחסית טובה, אני ישן מספיק ואני מקפיד לאכול יותר מהתחזוקה שלי.. בקשר לתוכנית שלי אני עדיין לא בטוח אם להמשיך SS עם 500 קל' מעל התחזוקה או לעשות ככה AB רגיל..
יש לי סרטון של דדליפט שעשיתי לפני שבוע וחצי.. אני משער שהטכניקה היא כמו של האימון הקודם.. אני אעלה ואערוך.. אבל לדעתי זה לא בגלל הטכניקה.. זו מין מתיחה של שריר.. ואני לא חושב שפרוטוקול זה מה שהכרחי פה.. כי כבר פתרתי את זה בעזרת מנוחה פעם שעברה.. הפעם מנוחה לא עזרה..
עריכה:
ניסיתי להפוך את זה.. הורדתי תוכנה, ניסיתי בעזרה MOVIE MAKER... לא הצלחתי... =/

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
  • פותח/ת השרשור
הטכניקה בסדר?.. היא קשורה לכאבים בגב? (דרך אגב הכאבים במנוחה הפסיקו לי אבל אני בטוח במאה אחוז שאם עכשיו אני אעשה דדליפט עם משקל חימום שקרוב למשקל עבודה יכאב לי שוב פעם הגב)

הטכניקה לא גרועה מדי, היא בסדר
רק תנסה בסטאפ, להיכנס יותר טוב למוט, יותר מכווץ עם החזה בחוץ ותחת גם אחורה, עוד טיפה כיפוף ברגליים יכול לעזור.
אתה משתמש הרבה עם הגב ולא מספיק עם הרגליים (כמו שאתה יכול בדדליפט), תראה שהפשיטה של הגב מגיעה מהר מדי. (שנייה 25 לדוגמא שזאת רק חזרה ראשונה)

תטפל בזה ואולי זה יהיה קשור לכאבי גב, לא בהכרח כמובן

• פותח/ת השרשור
הבנתי, לדעתי באימון הקודם (שבו לא צילמתי משום מה) דיי התייחסתי לתחת יותר אחורה וכיפוף ברגליים..
לדעתי כמו שאמרתי זו לא הטכניקה.. את האמת שגם רופא אני לא חושב שיוכל לעזור.. הכאבים נפסקו.. אבל שוב-אני בטוח שכל עוד אני לא אקח עכשיו הפסקה ממשיכות ואולי גם סקוואט לשבוע שבועיים זה יחזור... אין לי בעיה לעשות את זה.. אבל איך אני יימנע מזה? זה כבר פעם שניה שזה קורה לי

---------- התגובה התווספה ב 22:00 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 10:08 ----------

יש מצב שזה בגלל שלא עבדתי עם חגורה ולא נתתי מספיק קונטרה לגב עם שרירי הבטן?

• פותח/ת השרשור
אני לא יודע אם אפשר לקרוא לזה פציעה, בכל מקרה-הלכתי לרופא עוד לפני שהתחלתי להתאמן והוא אמר שהכל תקין בגב ושאין לי עקמת או משהו כזה.. אתה אומר להפסיק עם דדליפט בגלל הדבר הזה?-הייתה איזו תקופה של 3-4 חודשים שלא היה לי את זה

אני לא יודע אם אפשר לקרוא לזה פציעה, בכל מקרה-הלכתי לרופא עוד לפני שהתחלתי להתאמן והוא אמר שהכל תקין בגב ושאין לי עקמת או משהו כזה.. אתה אומר להפסיק עם דדליפט בגלל הדבר הזה?-הייתה איזו תקופה של 3-4 חודשים שלא היה לי את זה

אם אתה רוצה להמשיך ולקבל ייעוץ בנושא, סובב את הסרטון כך שלא נצטרך לשבור את הצוואר כדי לצפות בו.

יש לך עד מחר, אחרת האשכול יינעל.

• פותח/ת השרשור
חחח סוףףףףסוףף הצלחתי.. (בהתחלה זה הפוך ואז זה בסדר כי הצלם הפך את הפלאפון)

-תראו את האמת אני לא חושב שזה מהדדליפט, כתוצאה מהדדליפט אני מרגיש את זה..
אם זה מהדדליפט אז זה רק כי לא נתתי מספיק קונטרה משרירי הבטן- יכול להיות?- אם זה לא קשור אז כנראה את הסקוואט צריך לתקן.. (אולי גם הBOR-בכל אופן אני עובר למתח) אני יעלה סרטון באימון הבא

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
יש מצב אתה מעמיס יותר מדי על לגב התחתון בגדול אני לא בעד לעשות חתירה בSS
הטכניקה נראית בסדר פלוס מינוס, חגורה עקרונית יכולה לעזור (לי אישית זה סתם מפריע בדדליפט ולא כל כך מרגיש שהיא עוזרת אבל בכל אופן במשקלי מקסימום אני שם) הייתי מציע לך להכנס לסטפ טוב יותר לכופף טיפה יותר ברכיים ולהחזיק קצת יותר גב

תנסה לעשות שבוע אחד קל (3 אימונים לא במשקלי שיא אולי 85-90%) ובלי חתירה (תעשה מתח או קלינים במקום) ותראה אם זה עובר- אם כן תחזור לעלות משקלים במתכונת SS רגילה אבל תפסיק עם החתירה ותחליף אותה קבוע בקלין (עדיף) או מתח. חתירה תוסיף בתוכנית אחרת. גם לי זה עשה כאבי גב בSS.

אה וקרח על הגב במקום הכואב אחרי אימון והרבה חימום לפני אימון יכול לעזור

• פותח/ת השרשור
אני באמת מקפיד על הרבה חימום לפני האימון, לא רק זה גם לפני דדליפט במיוחד אני עושה GM עם מוט ריק...
בקשר לSS זהו שאני מחר כבר עובר לחיטוב ללינארית 5X5... אני יעשה מה שצריך ואם אני יחוש בכאב אני יעשה איזה מנוחה טוטלית ממשיכות וסקוואט לאיזה שבועיים..
את החתירה אני מחליף למתח בסופינציה עם משקל..
אין לי בעיה לעשות את הדדליפט בלי חגורה-אולי כדאי אבל בכל זאת להשתמש בה גם בסטים שהם לא PR? (ב5X5 לינארית)

מנסיון שלי עם פציעות (שהיו לי הרבה) יותר מכמה ימים גג שבוע ללא אימון זה לא מועיל. עדיף לעשות אימון פימפום כזה עם נפח גבוה משקל נורא נמוך וזה ממש עוזר.. כמו בפרוטוקול פציעות...

תראה אני אישית לא משתמש בחגורה בחימום לדדליפט (סט שתיים גג כי אני כבר נכנס מחומם רצח משאר האימון)
ולפעמים גם לא משתמש במשקל עבודה. אבל כשאני ניגש למשקל חדש -PR - אני תמיד שם חגורה רק בקטע של בטיחות (שגם - אין לי מושג באמת איך זה עובד או אם זה באמת מגן על משהו)
אז תראה איך הגוף שלך מגיב ואם יש כאבים/טכניקה נהרסת או לא יודע מה אז שים חגורה ותראה אם זה עוזר... בוא נגיד שחגורה נזק לא תעשה.

• פותח/ת השרשור
הלכתי לאימון לנסות שוב.. עשיתי היום WORKOUT 2 בתוכנית לינארית.. שזה בעצם 4X5 בדדליפט..
סט ראשון בקושי הרגשתי את הגב.. סט שני כבר ממש הרגשתי אותו (יותר בכיוון של הזוקפים) -תשמעו אני כבר לא יודע אם זה כאב רגיל בגלל מאמץ או שזה בעצם הכאב הזה שהיה לי פעם שעברה.. ממשש התאמצתי באימון היום.. אני רגיל לעשות 3X5 וללכת הביתה.. בסקוואט עשיתי 5 סטים כדי לשפר טכניקה.. ובפרס עשיתי 4X5 ששני האחרונים כמעטטט במשקל שיא...
בקיצור יכול להיות שזה הרגשה רגילה של הזוקפים כי התאמצתי היום הרבה.. אבל אני כבר פוחדד מזה אז הפסקתי אחרי הסט השני בדדליפט.. ד"א השתמשתי בפרס ודדליפט בחגורה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית