הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ לגבי כיווץ שכמות והרמת גב תחתון בבנצ'

• פותח/ת השרשור Glubi
  • פורסם בתאריך

Glubi

משתמש קבוע
1,110
0
נק' מוניטין:
567
1,110
0
אני מרגיש נוב לשאול את זה, אבל בכל מקרה 😃
הרבה פעמים אני רואה אנשים שממליצים לכווץ את השכמות ולהרים את הגב התחתון בזמן הבנצ', בטענה שזה מוריד לחץ מהכתפיים ומגייס עוד קבוצות שריר.
אשמח לסרטון או משהו בסגנון שמסביר איך אפשר להגיע למצבים הנ"ל,
תודה מראש:)

בוא נראה.

אתה מקטין את טווח התנועה ב-10%. אם נהיה לארג'ים אז זה מוסיף לך למשקל 10% במקרה הטוב, אז סה"כ העבודה שאתה עושה קטנה יותר מהעבודה המקורית, והשרירים עובדים בטווח תנועה יותר קטן.
נשמע כמו הדרך הנכונה להתחזק!

למה כבר אתה יכול לצפות ממישהו שמרשה לעצמו להיות חבר של אדם שכותב הודעות כדלקמן:

עלית 40 קילו בשנה בערך. ואתה רוצה לומר לי שהעלית מ15 א.ש ל18 א.ש - כלומר ~4 קילו של שומן?

כנראה התנאים ההכרחיים כדי להכנס למעגל החברים שלהם כוללים בתוכם יכולות קוגנטיביות (ובפרט מתמטיות) של כובע קש שנגנב ע"י עורבים מדחליל בקיבוץ בצפון.

למה כבר אתה יכול לצפות ממישהו שמרשה לעצמו להיות חבר של אדם שכותב הודעות כדלקמן:

כנראה התנאים ההכרחיים כדי להכנס למעגל החברים שלהם כוללים בתוכם יכולות קוגנטיביות (ובפרט מתמטיות) של כובע קש שנגנב ע"י עורבים מדחליל בקיבוץ בצפון.

מה הולך איתך טרול ? אתה רושם מהסלולר ?

תוצאה מעניינת, זה באמת 10% יותר משקל במקרה שלך?

לא.. אבל הבנץ' כרגע מתקדם ...
בסופו של דבר אם זה יעזור לי להעלות את הלחיצה ב 20% אחרי שהיא הייתה תקועה חצי שנה.... ממש לא אכפת לי ללחוץ 10% פחות

אבל אתה מקצר את טווח התנועה בקטע של התחתית של הלחיצה, זה הקטע הכי קריטי וקשה!

הקטע הכי קשה לרוב האנשים הוא לא לגמרי בתחתית אלא כמה ס"מ מעל החזה ועד שאתה מתחיל לנעול

פלור פרס זה לחיצה קשה יחסית כי אתה בדיוק תקוע באיזור שם במצב סטאטי וצריך לצאת משם

לטעמי דווקא היציאה מהתחתית, כשהמוט ממש נוגע בחולצה, זה החלק הקשה ביותר, לפחות כך אני מרגיש. ואני גם רואה הרבה שמתקשים ולוחצים משקל שגדול עליהם, והם או עוצרים 5 ס"מ מעל החזה או מקפיצים על החזה כדי לעבור את ה-5 ס"מ האלה.

תראה ליצנים שלוחצים בנצ'

מתי נכנס הקטע בתרגיל של "לבד אחי"
וזה כמה ס"מ מעל החזה ועד תחילת/אמצע הנעילה

לא יודע. ההרגשה שלי היא שהכי קשה בתחתית, איפה שהפקטורליס הכי מתוח.

דווקא שם אמור להיות בין החלקים הקלים בלחיצה כי יש את רפלקס המתיחה של השריר.. בדומה לבאונס של ההאמסטרינג בסקוואט...

בדיוק, בגלל המרכיבים האלסטיים יש לך יותר כוח לצאת מהמצב הזה כשהמוט נוגע בחזה, אבל שיצאת כבר סביר להניח שתתקע שם.

שוב, לפי מה שאתם אומרים, ההקפצה על החזה כדי לעבור את ה-5 ס"מ הראשונים בכלל לא היתה עוזרת, כי זה ממילא החלק הקל... ועובדה שאנשים שמקפיצים מרימים הרבה יותר מהיכולת שלהם.

שוב, לפי מה שאתם אומרים, ההקפצה על החזה כדי לעבור את ה-5 ס"מ הראשונים בכלל לא היתה עוזרת, כי זה ממילא החלק הקל... ועובדה שאנשים שמקפיצים מרימים הרבה יותר מהיכולת שלהם.

ההקפצה על החזה גורמת לתאוצה של המוט כדי לעבור את החלק הקשה יותר שהוא כמה ס"מ מעל החזה

יש מקרים שההקפצה באמת לא עוזרת, בגלל שהמוט איבד תנופה בדיוק בנקודה הקריטית, וגם המתאמן איבד את הכיווץ בשרירים בגלל שהוא הקפיץ...מי שזה עוזר לו ממש מקפיץ באגרסיביות עד שהמוט עולה מעל אותה נקודה קריטית.

במילים אחרות, אתם אומרים שאם לא שיניתי כלום בסטאפ שלי ואני דוחק בנץ' באותה צורה בדיוק אבל רק עד 5 ס"מ מהחזה, אני אמור להרים פחות משקל מאשר דחיקה בטווח מלא?
כי הרי ה-5 ס"מ הנמוכים ביותר נותנים לי באונס (בגלל רפלקס המתיחה) שמתורגם לתנופה, לפי מה שאתם אומרים. אז אם ויתרתי עליהם אני עוצר בנקודה שלפי מה שאתם אומרים היא הכי קשה, אז הדחיקה כולה אמורה להיות יותר קשה!
זה נראה לכם הגיוני, שטווח מקוצר יתן לי פחות אפשרות להרים משקל מאשר טווח מלא?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית