הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ לגבי כיווץ שכמות והרמת גב תחתון בבנצ'

• פותח/ת השרשור Glubi
  • פורסם בתאריך

Glubi

משתמש קבוע
1,110
0
נק' מוניטין:
567
1,110
0
אני מרגיש נוב לשאול את זה, אבל בכל מקרה 😃
הרבה פעמים אני רואה אנשים שממליצים לכווץ את השכמות ולהרים את הגב התחתון בזמן הבנצ', בטענה שזה מוריד לחץ מהכתפיים ומגייס עוד קבוצות שריר.
אשמח לסרטון או משהו בסגנון שמסביר איך אפשר להגיע למצבים הנ"ל,
תודה מראש:)

זה גם מקצר את מהלך המוט. אימון קודם עשיתי פעם ראשונה את השיטה שלו וזה היה מטורף. היום אני יעלה בעוד 5 קילו בבנצ' ל5 חזרות.

זה שיטה קצת שונה מריפטו - יש לטייט יותר קימור בגב והידיים שלו יותר צמודות לגוף
ריפטו כותב בספר ומסביר בפרטי פרטים איך להכנס נכון לבנצ' - וזה בסדר זאת שאלה לגיטימית דוקא בנצ' רוב האנשים לא עושים נכון דוקא בגלל שזה תרגיל פופולרי.

אני הולך על השיטה של ריפטו - הוא גם מדבר על ההבדלים בינו לבין פאוורליפטר בנצ':

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
טייט נותן דגשים חשובים איך לכווץ חזק את הגוף כדי שהלחיצה תהיה חזקה יותר. גם מנטרלים טיפה יותר את הכתף. אני די רואה בזה כסוג של השלמה למה שריפטו מלמד.

גם אני עד עכשיו לחצתי כמו ריפטו.. ועברתי לשיטה של טייט הגוף מרגיש פי כמה יותר מכווץ לאורך התנועה
ובכללי... טייט לחץ + גרם לאנשים ללחוץ הרבה יותר משקל מאשר ריפטו

שמע אחרי אתמול שעשיתי בפעם השנייה ב"סגנון" טייט - זה ליגה אחרת של לחיצה. כאב לי הלב שלא לחצתי ככה במאסה :(

תכלס.. הבנץ' של ריפטו נוח..
אם הלחיצה שלך נוחה... סימןש אתה כנראה לא לוחץ משמ טוב

בפעם הראשונה שלחצתי כמו טייט נתפס לי הגב כמו שבחיים לא נתפס לי ונתפסה לי הרגל תוך כדי הלחיצה..
פתאום אתה באמת מבין מה המשמעות של להשתמש ברגליים בבנץ'

שמע שאתמול עבדתי בלחיצה - אחי צועק לי עשית 5 חזרות - ממש התבאסתי היה לי עוד לתת אז נתתי עוד אחת.

בשיטה הרגילה ב125 נחנקתי. היה קשה. אתמול 135 נתתי אחד ספאר פלוס היה לי עוד כוח. זה מטורף!

ריפטו מדבר קצת על זה - השאלה מה המטרה פה? לחזק את כוח הפלג גוף עליון שלך ככוח לחיצות כללי או לדעת טכנית ללחוץ יותר משקל בעזרת שימוש בטכניקה שמשלבת עוד גורמים בגוף כפונקציה של התרגיל - מה שפחות אבקטיבי בעולם האמיתי, וגם לא אומר שיש לך יותר כוח

אני חושב שהסיבה שריפטו אומר לעשות את זה ככה ולא בשיטה של פאוורליפטינג מאותה סיבה שהוא אומר לעשות דדליפט קלאסי ולא סומו - או לעשות פרס בעמידה ולא בישיבה - או לעומת לעשות בנצ' באחיזה רחבה - המטרה שלו פה זה לא לאמן למשקלי תחרות מקסימליים אלה לאמן כוח פונקציונלי כללי... לא יודע אולי אני טועה אבל זה נשמע לי הגיוני יותר ללחוץ כמו ריפטו אם המטרה זה להיות חזק ולו דוקא להוסיף עוד 5-10 קילו לבנצ'

מצטרף לשאלה-הבנץ' שטייט מלמד הוא בנץ' לכוח, אם המטרה שלי היא גדילה של מסת שריר להמשיך לפעול כרגיל (בשיטה של ריפטו?)

הבנצקים כמעט זהים מבחינת טווח תנועה, גם ריפטו מדבר על הקשטה בגב והרמת כלוב החזה
וגם ריפטו מדבר על כוח מהרגליים
טייט פשוט לוקח גם את הרגליים אחרוה ומכניס ביתר קלות את הרגליים ללחיצה + אם אתה עושה את זה נכון אתה הרבה יותר לחוץ במשך הלחיצה בכל הגוף [שגם על זה ריפטו מדבר]

טייט נותן דגשים שריפטו שם פחות דגש עליהם אולי. הלחיצה שטיי מדגים היא לא לחיצה רחבה שאותה אולי מעדיפים הפוואר ליפטרים כדאי ממש לקצר את המהלך של המוט.

אין סיבה לא לבצע את הלחיצה של טייט שאפשר ללחוץ בה הרבה יותר.

מסכים עם האנורקס
סה"כ לשניהם יש את אותו רעיון ללחיצה רק שטייט מכניס כמה דברים שעוזרים לך לשמור על אותם דגשים יותר טוב

עכשיו ראיתי שוב את הסרטונים שלו והשתכנעתי קצת
זה לא בדיוק לחיצת ליפטרים זה פשוט לקחת יותר כוח מהרגלים
אבל השאלה למה הוא מכניס כל כך הרבה פנימה את הידיים? יוצא שהטרייספס עובדים יותר מאשר הפקס לא? (יחיסית לריפטו) - הם ממש קרובים לו לגוף...
והגיוני יותר שהפקס - שזה שרירים גדולים יותר - יתרמו יותר להרמה מאשר הטרייספס - מה שדי מבטל את מה שהוא עושה?

עכשיו ראיתי שוב את הסרטונים שלו והשתכנעתי קצת
זה לא בדיוק לחיצת ליפטרים זה פשוט לקחת יותר כוח מהרגלים
אבל השאלה למה הוא מכניס כל כך הרבה פנימה את הידיים? יוצא שהטרייספס עובדים יותר מאשר הפקס לא? (יחיסית לריפטו) - הם ממש קרובים לו לגוף...
והגיוני יותר שהפקס - שזה שרירים גדולים יותר - יתרמו יותר להרמה מאשר הטרייספס - מה שדי מבטל את מה שהוא עושה?

הקטע פה שאתה גם מכניס אתכ ל הלחיצה למצב יותר יעיל.. מצב קצת יותר דומה למקבילים
הוא אכן מכניס קצת יותר את המרפקים פנימה אבל לא בצורה קריטית מדי אם בכלל
ה 60 מעלות שריפטו ממליץ עליהם תופסים גם כאן

הקטע פשוט אתה יכול להשתמש ככה יותר ביעילות ברגליים ובכללי אתה ככה יותר לחוץ לאורץ הלחיצה

הקטע פה שאתה גם מכניס אתכ ל הלחיצה למצב יותר יעיל.. מצב קצת יותר דומה למקבילים
הוא אכן מכניס קצת יותר את המרפקים פנימה אבל לא בצורה קריטית מדי אם בכלל
ה 60 מעלות שריפטו ממליץ עליהם תופסים גם כאן

הקטע פשוט אתה יכול להשתמש ככה יותר ביעילות ברגליים ובכללי אתה ככה יותר לחוץ לאורץ הלחיצה

אתה שם לב אבל שהתנועה של המוט אצלו יש בה תנועה צדית (לא זז ב90 מעלות לרצפה למעלה ולמטה אלה זז גם עד למתחת לחזה וכמעט מעל הראש בשני הקצוות) וזה ממש ברור שיש פה פחות range of motion בנוסף - מה שנגרם לדעתי מזה שהוא מעלה את החזה והבטן והתחת יותר גבוה באויר והידיים tucked in...

אותו דבר כמו אצל ריפטו.. להוריד את המוט לקו הפטמות-חזה תחתון-תחילת הבטן..איך שלא תקרא לזה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית