הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ תוצאות בדיקת דם ראשונה מזה 5 שנים

• פותח/ת השרשור NIRAN
  • פורסם בתאריך

NIRAN

משתמש פעיל
691
32
נק' מוניטין:
299
691
32
בשעה טובה עשיתי בדיקת דם, אמשח לייעוץ וחוות דעת על התוצאות (האמת אני דיי סקרן לדעת מה הולך איתי באמת...)

dqhs9h.jpg

טוב אני לחוץ, אני רואה שיש לי רמות נמוכות של כדוריות דם לבנות מסוג אחד ויותר מידי מסוג אחר + משהוא דפוק בכבד?!

WTF?

נערך לאחרונה:
גם לי יש בעיה בידיוק כמו שלך עם הneutrophills וה- lymphocytes
מישהו יודע מה זה אומר?
הרופא אמר שזה לא משנה

ואם התוצאות שלי בהם זה כמו שלו, שאחד מהם נמוך מידי והשני גבוה מידי.
זה מראה על מערכת חיסונית טובה או לא?

בשעה טובה עשיתי בדיקת דם, אמשח לייעוץ וחוות דעת על התוצאות (האמת אני דיי סקרן לדעת מה הולך איתי באמת...)

dqhs9h.jpg

טוב אני לחוץ, אני רואה שיש לי רמות נמוכות של כדוריות דם לבנות מסוג אחד ויותר מידי מסוג אחר + משהוא דפוק בכבד?!

WTF?

אני דווקא לא הייתי אומר שהבדיקה תקינה במאת האחוזים. הALT קצת גבוה. זה מעיד על פגיעה בכבד.
יכול להיות ממספר סיבות/מחלות.
שאלות שיש לשאול:
1)האם אתה נוטל תרופות באופן קבוע?
2) האם לקחת תרופות בשבועות לפני הבדיקה? גם אנטיביו' וגם אקמול תופס.

בכל מקרה, יש להמשיך לעקוב אחרי תפקודי הכבד ולוודא שהם יורדים. במידה ולא- יש לעשות בירור מעמיק.
אין שום צורך להלחץ, אצל הרבה אנשים הרמה עולה אחרי לקיחת תרופות מסוגים שונים. פשוט שים על זה עין.

לגבי הנויטרופילים והלימפוציטים- זה תקין. אין לזה כזה חשיבות וזה משתנה כל פעם בהתאם לתגובה החיסונית.

גם לי יש בעיה בידיוק כמו שלך עם הneutrophills וה- lymphocytes
מישהו יודע מה זה אומר?
הרופא אמר שזה לא משנה

הם חלק ממערכת החיסון.

ואם התוצאות שלי בהם זה כמו שלו, שאחד מהם נמוך מידי והשני גבוה מידי.
זה מראה על מערכת חיסונית טובה או לא?
אני לא רוצה להכנס לזה ולהסביר איך מערכת החיסון בנויה כי זה לא יגמר. זאת אחת המערכות היותר מורכבות בגוף.
יש מלא קיטלוגים למערכת החיסון אבל הנה אחת שנראה לי שאפשר להבין:
Immune.jpg

לעניין, נויטרופילים הם חלק מהאינייט אימיוניטי. שנראה לי שבעברית זה מערכת החיסון המולדת. הם מחסלים חיידקים.
לימפוציטים הם כל תאי מע' החיסון שעובדים בכלי הלימפה (B, T וNK)

בבדיקה של הבחור פה הכל בסדר. הוא לא היה חשוף לשום זיהום משמעותי לפני הבדיקה והרמות בסדר גמור.
לגבי האנשים ששאלו שאלות, קשה לענות בלי מספרים וערכים קונקרטיים.

כמו שאמרו, תעשה עוד בדיקה בעוד 3-6 חודשים רק כדי לבדוק שהאנזימי כבד לא גבוהים עדיין.
אם אתה אוכל הרבה סוכר או שמנים עתירים באומגה6 הייתי מצמצם, כי הם מכבידים על הכבד.

מצטרף לחברי גוש החמאה (או יותר נכון גי). ברוך שובך 😃 😍

אתה לא מאמין איזה טעים יצא הגי הפעם. נתתי לו לרתוח די הרבה זמן ועכשיו יש לו טעם אגוזי נפלא. הכנתי סטקים קוטלט לבן אתמול והיום במחבת מוצף גי. זה פשוט יצא מדהים. רציתי ללכת למו ומו עם הסטיק ביד ולהראות להם כמו איזה אבא גאה.

LOL
כשיהיה לי זמן אני חייב לנסות גם. אני רק יכול לדמיין כמה טעים זה.
לפחות אני קניתי קופונים של 50% למו ומו 😛

• פותח/ת השרשור
אני לא לוקח שום תרופות מכל סוג שהוא, גם לא לקחתי בכלל לאחרונה. (הכדורים היחידים הם אומגה 3 חח)

אני לא אוכל הרבה סוכר בכלל (בעיקר טוחן ש"ש בבלנדר ואיזו קערת אורז...), וגם לא הרבה אומגה 6 (טחינה ושמן זית נחשב?)

אז הייתי חוזר על הבדיקה שוב ופותח במעקב אחרי זה.
במידה ולא יורד, כנס למעקב ותעדכן. יש דברים שאפשר לעשות (כמו למשל ליב 52) בלי הרבה מאמצים.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית