הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ טכניקה בסקוואט ודדליפט

BambaBuilder

משתמש פעיל
334
74
נק' מוניטין:
629
334
74
סקוואט 112.5 ק"ג:

סט 1:

סט 2:

סט 3:

דדליפט:
חימום, 80 ק"ג:

עבודה, 100 ק"ג:

*יש לי בעיות טכניקה בדדליפט, אני מנסה לעשות את הגירסא של ריפטו ב-SS אבל יוצא לי יותר כמו סטיף.
היום התחלתי את האימון בלי כאבים, כמה דקות אחרי הדדליפט שוב חזרו (לא כאבים, אלא מין הרגשה של צביטה בגב התחתון).
מה לעשות? :🙁

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
הסקוואט נראה בסדר. אולי הברכיים טיפה גולשות.
הדדליפט אתה מתחיל עם הגב גבוה אם אני זוכר נכון זה עלול לגרום לכאבי גב כי כך נוצר יותר לחץ על הגב התחתון.
תוריד תתחת לא חושב שאמורה להיות לך בעיה עם זה.

בדד ליפט תוריד את התחת יותר (וקח אותו אחורה) .
למשל תראה את עמידת המוצא בסרטון של 100 בשנייה 0:30 . התחת גבוה ויש לך זווית קטנה בין הידיים לגוף כי השכמות שלך יותר מדי לפני המוט.

גם בסט חימום אתה עושה סטיף. יש לך מראה באזור שאתה עושה דדליפט? או מישו שיכול להסתכל ולהגיד לך ?
שים לב שהתחת והכתפיים שלך באותו גובה כמעט בהכנה לתרגיל.
אתה רוצה שהתחת יהיה יותר נמוך מהכתפיים - למעשה שההפרש גובה בין התחת לכתפיים יהיה בערך כמו ההפרש גובה בין התחת לברכיים.( או לפחות קרוב לזה).

בסקוואט בגלל שאתה לא נותן לברכיים שלך להתקדם קדימה ומקבע אותם מוקדם מדי, הברכיים גולשות בתחתית בצורה משמעותית. כבר במשקלים הרבה יותר נמוכים הסברתי לך שתתקשה מאוד לשמור על ברכיים שמקובעות מוקדם כל כך במיוחד במשקלים כבדים כי אתה פשוט תגלוש בתחתית.

תן לברכיים שלך מרווח נשימה בירידה ותקבע אותן מאוחר יותר ורחוק יותר וזה גם יאפשר לך להשיג עומק בצורה קלה יותר.

אבל כל הכבוד על ההקפדה ועל המשך ההתקדמות! מוניטין.

• פותח/ת השרשור
אני הולך לאימון היום, אני אנסה לקבע את הברכיים יותר קדימה, נראה איך ילך הסקוואט עם 115 ק"ג 🤪

בסקוואט בגלל שאתה לא נותן לברכיים שלך להתקדם קדימה ומקבע אותם מוקדם מדי, הברכיים גולשות בתחתית בצורה משמעותית. כבר במשקלים הרבה יותר נמוכים הסברתי לך שתתקשה מאוד לשמור על ברכיים שמקובעות מוקדם כל כך במיוחד במשקלים כבדים כי אתה פשוט תגלוש בתחתית.

תן לברכיים שלך מרווח נשימה בירידה ותקבע אותן מאוחר יותר ורחוק יותר וזה גם יאפשר לך להשיג עומק בצורה קלה יותר.

אבל כל הכבוד על ההקפדה ועל המשך ההתקדמות! מוניטין.
הברכיים באמת נראות טיפה מקובעות מדי, אבל איפה אתה רואה גלישה בתחתית?

שים לב שאתה משתהה בתחתית.ברגע שאתה מרגיש את המתיחה תעלה חזרה למעלה.הבסיס הפיזיולוגי העומד מאחורי זה הינו להשתמש ברפלקס המתיחה (myotatic reflex) על מנת לפתח יותר כוח

שים לב למנח של עמוד השדרה הלומברי.במילותיו של ריפ:keep your belly tight.

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית