הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

"אני חושש להביא ילדים, מבחינה כלכלית"

• פותח/ת השרשור
מחפשים חיי משפחה נורמליים? סעו לחו"ל

ארבע מדינות, ארבע משפחות - וסיפור אחד: החיים מעבר לים הרבה יותר קלים; שעות העבודה יותר נוחות, האווירה פחות תחרותית ומלחיצה, התרבות מכבדת את זמן האיכות עם המשפחה וסופי השבוע ארוכים ורגועים ■ מסתבר שהמתכון לאושר המשפחתי הוא רילוקיישן

http://www.themarker.com/career/1.628286

אני חושב ברצינות בזמן האחרון אחרי סיום הלימודים לקחת את האזרחות הגרמנית שלי ולעבור לשם

אין מה לעשות ככה זה בארץ שלנו לא משנה כמעט באיזה מקצוע, בשביל לקבל משכורת גבוהה צריך לעבוד 300 שעות+ בחודש, גם אם אתה רופא או איזה מהנדס, זה כמובן כל עוד אתה לא מקורב לצלחת ואין לך קומבינות.

בגלל זה כדאי לעבור לחו"ל, מי שיש לו את האפשרות כמובן.

מצידי אני בא לפה לעשות מילואים וזהו, אם כמה שאני אוהב את הארץ זה ביזיון פה לגדל ילדים

הכתבה הראשונה מגמתית מאד. "אנחנו עובדים ולומדים, חיים בתל אביב ואוהבים לבזבז את הכסף אז אנחנו לא מצליחים לחסוך, עובדים במשרות בכירות ויש לנו זמן רק בערב ובסופי שבוע". כאילו דההה.??

האיזון בין חיי משפחה וקריירה זה בחירה אישית של כל אחד. כך גם ההתנהלות הכלכלית. יש אנשים שעובדים במשרדים, מטפחים קריירה - ויש אחרים שעובדים מהבית או יש להם עסק שמאפשר להם להימצא הרבה עם המשפחה. בסופו של דבר - כל אחד בוחר את מה שמתאים לו.

הכתבה השניה מאוזנת יותר.

יש עוד דבר שהכתבות מפספסות - יש אנשים שהעבודה שלהם אשכרה מעניינת אותם והם אוהבים את מה שהם עושים, אז למה הם צריכים לשאוף להקטין את הזמן שלהם בעבודה? מי אומר שהמשפחה היא ערך עליון וכולם צריכים לרצות להתקע כל הזמן עם הילדים ובן הזוג כדי שהשחיקה ביחסים תגיע מהר יותר?

• פותח/ת השרשור
הכתבה הראשונה מגמתית מאד. "אנחנו עובדים ולומדים, חיים בתל אביב ואוהבים לבזבז את הכסף אז אנחנו לא מצליחים לחסוך, עובדים במשרות בכירות ויש לנו זמן רק בערב ובסופי שבוע". כאילו דההה.??

האיזון בין חיי משפחה וקריירה זה בחירה אישית של כל אחד. כך גם ההתנהלות הכלכלית. יש אנשים שעובדים במשרדים, מטפחים קריירה - ויש אחרים שעובדים מהבית או יש להם עסק שמאפשר להם להימצא הרבה עם המשפחה. בסופו של דבר - כל אחד בוחר את מה שמתאים לו.

הכתבה השניה מאוזנת יותר.

יש עוד דבר שהכתבות מפספסות - יש אנשים שהעבודה שלהם אשכרה מעניינת אותם והם אוהבים את מה שהם עושים, אז למה הם צריכים לשאוף להקטין את הזמן שלהם בעבודה? מי אומר שהמשפחה היא ערך עליון וכולם צריכים לרצות להתקע כל הזמן עם הילדים ובן הזוג כדי שהשחיקה ביחסים תגיע מהר יותר?
בביזבוז כסף הם אומרים שהם אוכלים במסעדות כמה פעמים בשבוע ונוסעים פעם בשנה לחו"ל.
לשם השוואה, משפחה ממעמד הביניים בארה"ב נוסעת לחופש 2-3 פעמים בשנה, אחת גדולה, 2 קטנות ואוכלת במסעדות עם כל המשפחה כולל הילדים לפחות 2-3 פעמים בשבוע.

בביזבוז כסף הם אומרים שהם אוכלים במסעדות כמה פעמים בשבוע ונוסעים פעם בשנה לחו"ל.
לשם השוואה, משפחה ממעמד הביניים בארה"ב נוסעת לחופש 2-3 פעמים בשנה, אחת גדולה, 2 קטנות ואוכלת במסעדות עם כל המשפחה כולל הילדים לפחות 2-3 פעמים בשבוע.
איזה מוזר, גם אנחנו נוסעים לחו''ל פעמיים בשנה וכל שבוע יוצאים למסעדה או פאב, כאשר אנחנו רחוקים מ"משרות בכירות" ושנינו רק מהנדסים צעירים. מה שכן - אנחנו לא חיים בתל אביב, אבל איכשהו מצליחים גם לחסוך כדי לקנות בית.
קולגות שלי שהם הורים צעירים לילדים קטנים והם כבר בעלי דירות משלהם, גם מצליחים להתנהל בצורה דומה.
כתבה מגמתית כבר אמרתי?

אין מה לעשות ככה זה בארץ שלנו לא משנה כמעט באיזה מקצוע, בשביל לקבל משכורת גבוהה צריך לעבוד 300 שעות+ בחודש, גם אם אתה רופא או איזה מהנדס, זה כמובן כל עוד אתה לא מקורב לצלחת ואין לך קומבינות.

בגלל זה כדאי לעבור לחו"ל, מי שיש לו את האפשרות כמובן.

אז ככה אתה מתרץ לעצמך את זה שלעולם לא תצליח "לקבל משכורת גבוהה", בכך שאין לך פרוטקציות?

זה שאפשר להסתדר עם משכורות כאלה ושעות עבודה על ידי התנהלות נכונה, זה לא אומר שהמצב שנמצא פה תקין וצריך להשלים איתו.
וזה לא שבמדינות אחרות המשכורת בשמים כן? יש הרבה מדינות באירופה שמבחינה כספית זה פחות או יותר אותו הדבר, ההבדל ההעיקרי הוא בשעות עבודה, פה צריך 300 שעות בשביל 8-7.5 נטו, ושם זה 120 שעות בשביל אותו הסכום.

אם אתה צריך לעבוד 300 שעות בחודש בשביל 8 נטו אתה כנראה במקצוע הלא נכון.

טרול כמה אתה עושה בחודש?

הטרול לא מעוניין בכסף.
הוא גר ביער, מעביר את זמנו בלשדוד נסיכות, ולהתחבא מהשמש, תוך כדי שהוא ניזון מנזיד רגלי ארנבות, דם צפרדעים ועיניים של גוויות עגלים בני לא יותר משנה.

להלן, נסיון שיחה עם בני מינו, קרובי משפחתו של הטרול:

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
אם אתה צריך לעבוד 300 שעות בחודש בשביל 8 נטו אתה כנראה במקצוע הלא נכון.

אתה מוזמן להגיד את זה לכל רופא או מישהו שעובד במקצוע פרה-רפואי במגזר הציבורי.

עריכה:חוץ מזה לא דיברתי עליי ספציפית, אין מצב שאני יעבוד כל כך הרבה, יש לי חיים...

מי שעובד במגזר הציבורי מגיע לו להשרף. שיגיד תודה שמשלמים לו בכסף ולא בכיכר לחם ליום.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית