ייעוץ שימוש חוזר בשמן

• פותח/ת השרשור mango
  • פורסם בתאריך

mango

משתמש פעיל
353
11
נק' מוניטין:
109
353
11
קניתי ציפסר, אפשר להשתמש בשמן שמשתי בו כמה פעמים או שעדיף להשתמש בחדש כול פעם ?

נערך לאחרונה:
אני לא קורע מצחוק אתה קרעת אותי מצחוק ימסטול חחחחחחחח
אם אתה משתמש בשמן זית אז אולי פעמיים אפשר להשתמש וזהו, כל השמנים האחרים מתחמצנים במהירות.

בטיגון עדיף להשתמש בשמנים שלא מתחמצנים בקלות.
במילים אחרות, כמה שהשמן יותר רווי, הוא פחות מתחמצן ולכן פחות מזיק.
ולכן ההעדפה היא:
שמן קוקוס
חמאה
דקלים
כמובן שכדאי להחליף שמן בכל פעם. בכל הפעלה השמן מתחמצן ותאמין לי שאתה לא רוצה לאכול שמן מחומצן.

תלוי באיזה שמן אתה מטגן. אם אתה מטגן בשומן רווי אפשר לעשות שימוש חוזר שומן רווי- שמן קוקוס, דקלים, שומן מן החי וכו'.

לגבי הכתבה - הם רושמים לטגן עמוק בשמן תירס- דווקא שמן תירס הוא מלא באומגה 6 (איזה 50 אחוז ממנו אם אני זוכר נכון) ואומגה 6 ו3 מתחמצנים בקלות לכן לא מומלץ לטגן בהם בכלל.

כן. הכתבה די מטופשת.
וברשתות מזון מהיר גם שמים לך ציפורניים וחתולים באוכל- אז תעשה את זה גם בבית?

הכתבה הזאת גם סותרת את עצמה- כתוב שבבישול עדיף להשתמש בשמן זית או קנולה כי הם עמידים בטמפ' גבוהות יותר ביחס לשמנים רב בלתי רווים כמו סויה (מלא אומגה 6) ואחרכך כותבים שבטיגון עמוק להשתמש בשמן תירס שהוא גם ברובו רב בלתי רווי.

דווקא שמן זית מתחמצן מהר מאוד ולכן לא רצוי לטגן איתו כלום אלא בעיקר לתבל סלטים וכו'.

ביחס לרוב השמנים הצמחיים שלרוב תמצא בסופרמרקט (סויה, תירס, חמניות וכו') דווקא שמן הזית מתחמצן לאט יותר.
הסיבה היא שהוא מכיל יותר חומצה אולאית (ופחות חומצה לינולאית) שעמידה יותר.

ביחס לרוב השמנים הצמחיים שלרוב תמצא בסופרמרקט (סויה, תירס, חמניות וכו') דווקא שמן הזית מתחמצן לאט יותר.
הסיבה היא שהוא מכיל יותר חומצה אולאית (ופחות חומצה לינולאית) שעמידה יותר.

מה לגבי הטענה שהשמן זית הלא מזוכך מכיל חומצות שומן חופשיות ? יש משהו מאחורי זה? אני אישית שמעתי את הטענה הזאת רק בכתבות מהסוג הזה.

נכנסת פה נושא העלות, אם הוא ירצה למחזר שמן - מה תהיה בחירה טובה עבור טיגון עמוק שדורש כמות גדולה, לקחת שמן זול ולהעיף פעם אחת או לקחת משהו יותר טוב ולהשתמש יותר מפעם אחת ואז העלות גבוהה יותר.

נערך לאחרונה:
מה לגבי הטענה שהשמן זית הלא מזוכך מכיל חומצות שומן חופשיות ? יש משהו מאחורי זה? אני אישית שמעתי את הטענה הזאת רק בכתבות מהסוג הזה.

מעבר לערך הלא תמיד גבוה של כתבות כאלו נראה לי שלא לגמרי הבנת. שמן זית לא מזוכך יכיל חומצות שומן חופשיות באופן 'טבעי' (כלומר זה חלק טבעי מתכולת השמן בטבע). השמנים היותר 'בתולים' יכילו מעט מאוד, אפילו עד כדי 0.3% ומטה.
שמן מזוכך עובר טיפול (כימי, חימום) שמפחית את תכולת החומצות הנ"ל, אבל מאבד בדרך מרכיבים אחרים. ולמען הסר ספק - גם בו הן נוכחות.

זה עדיין לא משנה את הדיעה שלטגן בשמן זית זה טמטום.
במיוחד אם הוא עולה 40 שקל וב9 שקל אתה יכול לקנות שמן דקלים או חמאה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית