ייעוץ שימוש חוזר בשמן

• פותח/ת השרשור mango
  • פורסם בתאריך

mango

משתמש פעיל
353
11
נק' מוניטין:
109
353
11
קניתי ציפסר, אפשר להשתמש בשמן שמשתי בו כמה פעמים או שעדיף להשתמש בחדש כול פעם ?

נערך לאחרונה:
זה עדיין לא משנה את הדיעה שלטגן בשמן זית זה טמטום.
במיוחד אם הוא עולה 40 שקל וב9 שקל אתה יכול לקנות שמן דקלים או חמאה.

למי אתה כותב/עונה?
אצלנו בבית לרוב מטגנים (עמוק) בקנולה אבל האמת היא שגם טיגון במחבת לרוב האישה לא מאפשרת בחמאה בטענה שזה 'מסריח'.

למי אתה כותב/עונה?
אצלנו בבית לרוב מטגנים (עמוק) בקנולה אבל האמת היא שגם טיגון במחבת לרוב האישה לא מאפשרת בחמאה בטענה שזה 'מסריח'.
תעבור לשמן דקלים. אין לזה שום טעם לוואי או ריח לוואי. וזה זול ממש כמו קנולה.

מעבר לערך הלא תמיד גבוה של כתבות כאלו נראה לי שלא לגמרי הבנת. שמן זית לא מזוכך יכיל חומצות שומן חופשיות באופן 'טבעי' (כלומר זה חלק טבעי מתכולת השמן בטבע). השמנים היותר 'בתולים' יכילו מעט מאוד, אפילו עד כדי 0.3% ומטה.
שמן מזוכך עובר טיפול (כימי, חימום) שמפחית את תכולת החומצות הנ"ל, אבל מאבד בדרך מרכיבים אחרים. ולמען הסר ספק - גם בו הן נוכחות.

שאלתי האם חומצות שומן חופשיות מתחמצנות בקלות יחסית / או בהשוואה לשומן רב בלתי רווי.

נערך לאחרונה:
EMZ, כתבתי את מה שכתבתי על רשתות המזון המהיר בשביל שמישהו יגיב על זה.
אני אף פעם לא הצלחתי להבין איך הם עושים את זה, הרי כולם יודעים שזה אסור (כמו שנאמר פה).
אולי זה נשמע נאיבי, אבל אני לא מאמין שהם פשוט שמים פס. יש למישהו הסבר לזה?

לגבי הציפורניים והחתולים, ברשתות המזון המהיר הגדולות יש בקרה של כל העניין והאוכל נעשה בצורה סטרילית יחסית.

אף אחד לא בודק את זה. אז למה שיחליפו?
ואני לא מדבר על הרשתות, אני מדבר על כל מסעדה/בית קפה פרטי. הכל נעשה בלכלוך ובזיהום.

אבל למקדונלדס למשל עשו את המוות בכל הנוגע לאיכות האוכל שם, השגיחו עליהם מכל זווית וטחנו את הנושא הזה מכל כיוון, והם עשו כל מיני שינויים כדי לרצות לקוחות. לעניין השמן שנשאר שבוע בצ'יפסר עוד לא ראיתי שנטפלים, אבל מצד שני זה חשוף וידוע לכל עובד מקדונלדס. אני עדיין לא מבין את זה.

ואני לא מבין למה עברו בטיגון בשומן מן החי לטיגון בשמנים מהצומח. אבל זה מה שקרה.
תראה fathead ותבין.
הלחץ שמופעל עליהם הוא לחץ על ידי בורים וטפשים שאין להם מושג.

ראיתי את Fathead.
אז מה שאתה אומר זה שפשוט יש להם מזל ולא לוחצים עליהם בעניין הזה?
אנשים תבעו חברות ענק על דברים שמצחיק אפילו לשמוע אותם.

ראיתי את Fathead.
אז מה שאתה אומר זה שפשוט יש להם מזל ולא לוחצים עליהם בעניין הזה?
אנשים תבעו חברות ענק על דברים שמצחיק אפילו לשמוע אותם.

יש להם "מזל" שהלקוחות שלהם / המבקרים שלהם מטומטמים? כן...
או שיותר נכון לנו אין מזל שאנחנו מוקפים במטומטמים שקובעים לנו מה לאכול ואנחנו צריכים לאכול את הזבל הזה במקום שזה יהיה מטוגן בשומן מהחי כמו פעם.

שאלתי האם חומצות שומן חופשיות מתחמצנות בקלות יחסית / או בהשוואה לשומן רב בלתי רווי.

זה לא מה ששאלת. בכל אופן, FFA הוא (בשפה פשוטה) תוצר החימצון של הטריגלצרידים/השומן.
אם אתה מנסה להשוות בין שומן חד ורב בלתי רווי, אז לא, האחרון מתחמצן מהר יותר.

יש בסופרדיל. אתה תראה שהבקבוק חצי נוזל חצי מוצק 😃 ייבוא מאינדונזיה.

זה לא מה ששאלת. בכל אופן, FFA הוא (בשפה פשוטה) תוצר החימצון של הטריגלצרידים/השומן.
אם אתה מנסה להשוות בין שומן חד ורב בלתי רווי, אז לא, האחרון מתחמצן מהר יותר.

צודק שמטתי חלק מהשאלה.
אני יודע שחד בלתי רווי יותר עמיד מרב בלתי רווי. - השאלה הייתה לגבי מה שנכתב בכתבה שהחומצות שומן החופשיות נוטות להתחמצן בקלות.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית