הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ תקוע בלחיצות

• פותח/ת השרשור Yakirh
  • פורסם בתאריך

Yakirh

משתמש פעיל
580
0
נק' מוניטין:
31
580
0
היי,
אני עושה SS והמשקלים שלי כרגע (לחמישיות)
דדליפט 110 - עלייה של 50 קילו
סקוואט 100 - עלייה של 60 קילו
פרס 40 - עלייה של 20
בנצ' 55 - עלייה של 10
מתח (אחיזה צמודה אצבעות מולי) 76 (שוקל 71 +5 קילו עליי)

כמו שאתם רואים בדדליפט ובסקוואט יש שיפור יפה אבל בבנצ' (פחות בפרס אבל גם תקף..) העלייה קטנה + אני אחרי ריסט (תקוע על 55 כבר חודש) .
עבדתי על טכניקה / אחיזות / מיקום של הרגליים ובלי סוף דברים ושום דבר לא הולך
הצעות מה לעשות ?

אפשר להציע לך לעבור למתכונת של טקסס בלחיצות, אבל אני לא חושב שזה יהיה נכון במשקלים האלה.
אני כן אהמר שזו יותר בעיה טכנית מפיזית.
תעלה סירטון, אולי יש דברים שלא שמת לב אליהם ויהיה אפשר לעזור.

לישון טוב \ לאכול טוב \ קפאין (פסיכולוגי אבל עוזר)
אגב מה הבעיה בלחיצות? הבעיה היא לנעול את המרפק או הבעיה היא כשאתה נמצא בתחתית אז לעלות למעלה?

• פותח/ת השרשור
במידה ואני הולך על לחיצות כמו בטקסס איך האימונים שלי יהיו? (מבחינת סטים-חזרות)
ולגבי המשקל גוף , אני עדיין מצליח לעלות.

יש לי תחושה שאני יודע את התשובה אבל:
אתה מפמפם ידיים נכון? בוא נגדיר את זה מבחינתך: כל דבר שלא רשום בתוכנית SS כרגע מבחינתך זה פימפום חסר תועלת.
אם לא: או שתחליף תוכנית - לא ממליץ במשקלים כאלה - או שתאכל עוד (אם אתה עולה בסקוואט מאימון לאימון אז כנראה שזה לא הבעיה שלך) או שקח אימון שניים בלי לחיצות בכלל מה שנקרא Hard Deload ואז תעלה לאט או שהכי סביר - טכניקה.

שוב, אני ממליץ מאוד שתעלה סירטון לפני שאתה מחליט שאתה משנה גישה.

לגבי טקסס, יש לך כמה אפשריות לחלוקה אבל בגדול זה יראה ככה:

בנץ 5X5 (נפח), פרס 3X5/3 (התאוששות), ובנץ' 1X5 (עצימות).

ההתקדמות היא שבועית. אתה יכול לעשות רוטציה בין הבנץ' והפרס משבוע לשבוע, אבל לפחות בהתחלה לא הייתי עושה את זה, וכן הייתי מנסה להתקדם בשני התרגילים.
אח"כ אפשר לעשות רוטציה ולעבר למעשה להתקדמות דו-שבועית (פעם בבנץ' ופעם בפרס). גם בפרס הייתי מתחיל מחזרות של 5, ורק אח"כ יורד לשלשות.
בעצימות יש אפשרות גם לשבור שיאים לרביעיות, שלשות, דאבלים וסינגלים, אבל שוב זה במצב יותר מתקדם.

יש לך מידע על השיטה בפורטל, תקרא.

שום תוכנית לא תעזור לך אם יש לך בעיה טכנית.

בדרך כלל מי שהבעיה אצלו היא הנעילה בסוף אז ממליצים להתאמן עם מוטות ביטחון ולעשות סט או שניים לא מהתחתית כדי לחזק את היד אחורית.
אצלך הבעיה היא העליה מלמטה אז זה קצת שונה...

• פותח/ת השרשור
הבנתי...
איפה הבעיה בבנץ'? כשאתה בתחתית לעלות למעלה או שהבעיה היא בסוף החזרה לנעול את המרפקים?
הבעייה בבנצ' היא בתחתית ולא בנעילה

יש לי תחושה שאני יודע את התשובה אבל:
אתה מפמפם ידיים נכון? בוא נגדיר את זה מבחינתך: כל דבר שלא רשום בתוכנית SS כרגע מבחינתך זה פימפום חסר תועלת.
אם לא: או שתחליף תוכנית - לא ממליץ במשקלים כאלה - או שתאכל עוד (אם אתה עולה בסקוואט מאימון לאימון אז כנראה שזה לא הבעיה שלך) או שקח אימון שניים בלי לחיצות בכלל מה שנקרא Hard Deload ואז תעלה לאט או שהכי סביר - טכניקה.

אני לא מפמפם אני עושה SS רגיל (למה חשבת שאני מפמפם?)
אני עדיין עולה במשקל גוף - סקוואט ודדליפט עולים מאימון לאימון , אני אנסה את הארד דילואד וגם יצלם טכניקה

שוב, אני ממליץ מאוד שתעלה סירטון לפני שאתה מחליט שאתה משנה גישה.

לגבי טקסס, יש לך כמה אפשריות לחלוקה אבל בגדול זה יראה ככה:

בנץ 5X5 (נפח), פרס 3X5/3 (התאוששות), ובנץ' 1X5 (עצימות).

ההתקדמות היא שבועית. אתה יכול לעשות רוטציה בין הבנץ' והפרס משבוע לשבוע, אבל לפחות בהתחלה לא הייתי עושה את זה, וכן הייתי מנסה להתקדם בשני התרגילים.
אח"כ אפשר לעשות רוטציה ולעבר למעשה להתקדמות דו-שבועית (פעם בבנץ' ופעם בפרס). גם בפרס הייתי מתחיל מחזרות של 5, ורק אח"כ יורד לשלשות.
בעצימות יש אפשרות גם לשבור שיאים לרביעיות, שלשות, דאבלים וסינגלים, אבל שוב זה במצב יותר מתקדם.

יש לך מידע על השיטה בפורטל, תקרא.

שום תוכנית לא תעזור לך אם יש לך בעיה טכנית.

תודה רבה אני אקרא את המאמר בפורטל

בדרך כלל מי שהבעיה אצלו היא הנעילה בסוף אז ממליצים להתאמן עם מוטות ביטחון ולעשות סט או שניים לא מהתחתית כדי לחזק את היד אחורית.
אצלך הבעיה היא העליה מלמטה אז זה קצת שונה...

אם זה ככה אז מה אני צריך לעשות ?

כמה משקל גוף עלית ?

13 קילו

אני חושב שזה ממש לא רלוונטי איפה התקיעה. ברמה הזאת ובמשקלים האלה בכל מקרה אין שום מקום לחלק את טווח התנועה לתרגילים נפרדים, או להוסיף תרגילי עזר משלימים.

הבעייה בבנצ' היא בתחתית ולא בנעילה

אני לא מפמפם אני עושה SS רגיל (למה חשבת שאני מפמפם?)
אני עדיין עולה במשקל גוף - סקוואט ודדליפט עולים מאימון לאימון , אני אנסה את הארד דילואד וגם יצלם טכניקה
13 קילו

כי בדרך כלל מי שנתקע בלחיצות בSS וממשיך להתקדם בדד ובסקואט הוא ילד שלא יכול להתאפק עם המשחקי יד קדמית יד אחורית. אני שמח שאתה לא אחד כזה 😃

טכניקה טובה+דילואד רציני לדעתי יעזרו לך מאד. בכל מקרה אל תוותר עדין על SS ואל תפסיק אותה חבל לוותר על ההתקדמות הזאת. אחרי שעשית 2-3 ריסטים בסקוואט אתה יכול להתקדם לתוכנית אחרת.

אני חושב שזה ממש לא רלוונטי איפה התקיעה. ברמה הזאת ובמשקלים האלה בכל מקרה אין שום מקום לחלק את טווח התנועה לתרגילים נפרדים, או להוסיף תרגילי עזר משלימים.

מסכים איתך לגמרי, אבל אני לא מציע לעשות טקסס עדין. שיסחוט את המיץ כמה שיכול מSS חבל לוותר על התקדמות כל כך טובה בסקוואט ודדליפט במקרה הכי גרוע (ובמידה ושום דבר לא עזר כולל דילואד רציני - קשה לי להאמין) הלחציות יחכו קצת.

הדיבור היה על להעביר את הלחיצות בלבד למתכונת של טקסס (ההתקדמות בשאר התרגילים נשארת כרגיל), אבל גם אני לא מציע לעשות את זה עדין, כתבתי את זה פעמיים, בתחילת כל תגובה.

אני כן ממליץ לעלות סירטון כדי לשלול בעיה טכנית, אחרי זה יהיה יותר קל לעזור לך. כל שינוי שתעשה עכשיו, בין אם דילאוד חזק, מעבר לטקסס, או ניסיון להתקדמות אחת לשני אימונים במקום מאימון לאימון, לא יעזור אם הטכניקה לקויה.

אתה מעלה מישקל בשאר התרגילים, וגם משקל גוף לכן פחות סביר שגורם התאוששות הוא הבעייתי. אם הטכניקה גם כן טובה, אז יהיה נכון לשנות משהו במבנה ההתקדמות.

• פותח/ת השרשור
כי בדרך כלל מי שנתקע בלחיצות בSS וממשיך להתקדם בדד ובסקואט הוא ילד שלא יכול להתאפק עם המשחקי יד קדמית יד אחורית. אני שמח שאתה לא אחד כזה 😃

טכניקה טובה+דילואד רציני לדעתי יעזרו לך מאד. בכל מקרה אל תוותר עדין על SS ואל תפסיק אותה חבל לוותר על ההתקדמות הזאת. אחרי שעשית 2-3 ריסטים בסקוואט אתה יכול להתקדם לתוכנית אחרת.

מסכים איתך לגמרי, אבל אני לא מציע לעשות טקסס עדין. שיסחוט את המיץ כמה שיכול מSS חבל לוותר על התקדמות כל כך טובה בסקוואט ודדליפט במקרה הכי גרוע (ובמידה ושום דבר לא עזר כולל דילואד רציני - קשה לי להאמין) הלחציות יחכו קצת.

אוקיי , תודה רבה לך עזרת מאוד 😃

הדיבור היה על להעביר את הלחיצות בלבד למתכונת של טקסס (ההתקדמות בשאר התרגילים נשארת כרגיל), אבל גם אני לא מציע לעשות את זה עדין, כתבתי את זה פעמיים, בתחילת כל תגובה.

אני כן ממליץ לעלות סירטון כדי לשלול בעיה טכנית, אחרי זה יהיה יותר קל לעזור לך. כל שינוי שתעשה עכשיו, בין אם דילאוד חזק, מעבר לטקסס, או ניסיון להתקדמות אחת לשני אימונים במקום מאימון לאימון, לא יעזור אם הטכניקה לקויה.

אתה מעלה מישקל בשאר התרגילים, וגם משקל גוף לכן פחות סביר שגורם התאוששות הוא הבעייתי. אם הטכניקה גם כן טובה, אז יהיה נכון לשנות משהו במבנה ההתקדמות.

תודה רבה גם לך , אני יעלה סרטונים של טכניקה בקרוב

כל מי שעושה SS בדרך כלל הלחיצת חזה שלו חלשה(יחסית לבילדרים) , אין מה לעשות זו עובדה.
אצל בילדרים לרוב הלחיצות יהיו יותר חזקות ממתאמני כוח.

כל מי שעושה SS בדרך כלל הלחיצת חזה שלו חלשה(יחסית לבילדרים) , אין מה לעשות זו עובדה.

אתה מתכוון ש"פאוורליפטר" במשקל X ידחק פחות מ"בילדר" באותו המשקל?

לא, אני מתכוון ש"בילדרים" בדרך כלל לוחצים יותר מ"פאוורליפטרים" בכלליות, תסתכל גם פה בלוגים, לרוב הלחיצות זה הצד החלש יותר של החברה שעושים כוח, ותסתכל בחדר הכושר, חברה שלא עושים בחיים סקוואט או דדליפט, יש להם לחיצות חזקות יותר, זה בדרך כלל נובע מזה שהם מפמפמים המון ידיים, ועובדים יותר זמן על התרגיל "העיקרי" שלהם.

למה?

עריכה:
סליחה לא ראיתי תתגובה..

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית