הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ לחיצת חזה בסמית ולחיצת חזה אחיזה צרה

Piece Of Meat

משתמש מתחיל
278
1
נק' מוניטין:
-6
278
1
רציתי לשאול שתי שאלות על שתי תרגילים.
התרגיל הראשון זה לחיצת חזה באחיזה צרה (יד אחורית). מהם הדגשים לגבי ביצוע נכון של התרגיל?
התרגיל השני שרציתי לשאול עליו זה לחיצת חזה בסמית משין. אני פשוט עושה לחיצת חזה עם מוט חופשי ומקפיד על כל הכללים של ריפטו ועל כל הדגשים שאמרו לי כאן בפורום אבל עדיין מרגיש כאב בכתף אחרי האימון. חשבתי אולי לעבור לסמית משין ואז זה לא ייכאב, אבל מצד שני זה נראה גיי ואני גם לא יודע עד כמה זה יעיל לכן רציתי להתייעץ לגבי זה. מה אתם חושבים?
תודה מראש.

סביר להניח שאתה לא מכווץ את השכמות.

תבקש שמישהו ילחץ לך באמצע הגב, בין הכתפיים, ותשים לב לתנועה שזה גורם לך לעשות.. זו התנועה שצריך לעשות בשכיבה על הספסל.. קצת קשה להסביר את זה בכתב אבל אני מקווה שהבנת.

המטרה היא להוריד עומס מהכתפיים ולהגדיל את טווח התנועה של החזה - יכולת להרים יותר משקל.

אני יכול להגיד לך באופן אישי שמהרגע שלמדתי ללחוץ והתחלתי להקפיד על זה - נעלמו לי הכאבים בכתפיים.

וכמו שגיל רשם - להתרחק מהסמית'

תכניס שכמות למזרן, ותשבור מרפקים שלא יברחו לצדדים
תעבוד בנפח שפוי (כמה תרגילי לחיצות יש לך בתוכנית ?)
תאזן את יחס הלחיצות/משיכות שלך בתוכנית (הבנט אובר צריך להיות יותר חזק מהבנצ' שלך..)
והאם אתה מבצע פרס (לחיצת כתף בעמידה עם מוט)

• פותח/ת השרשור
תכניס שכמות למזרן, ותשבור מרפקים שלא יברחו לצדדים
תעבוד בנפח שפוי (כמה תרגילי לחיצות יש לך בתוכנית ?)
תאזן את יחס הלחיצות/משיכות שלך בתוכנית (הבנט אובר צריך להיות יותר חזק מהבנצ' שלך..)
והאם אתה מבצע פרס (לחיצת כתף בעמידה עם מוט)
אני עושה 5*5 לינארי, עד עכשיו עשיתי רק את תרגילי הבסיס של התוכנית. לגבי הכנסת השכמות, אי אפשר להכניס אותם יותר ממה שאני מכניס. ראיתי את הדי וי די של ריפטו וקראתי את הספר שלו ככה שהכנסת השכמות זה לא חדש לי. לגבי יחס הלחיצות משיכות, בשיא שלי (לפני חודש) 112.5 קילו לחיצת חזה RM5 ובנט אובר 105 קילו RM5. אתה חושב שאולי בגלל זה הבעיה?
ופרס אני עושה (62.5 קילו RM5). אין לי בעיה לעשות פרס, הכתף אפילו פחות כואבת אחרי אימון של פרס.

• פותח/ת השרשור
כנראה המרפקים בורחים לך החוצה במשקל כבד
אני יכול לצלם ולבדוק. אבל גם אם כן, זה שהמרפק אולי בורח טיפה החוצה זה מה שגורם לכאבים בכתף? ומה עם זה שהלחיצת חזה שלי חזקה יותר מהבנט אובר? זה לא מה שאולי גורם לכאבים?

גם אצלי הלחיצה גדולה מהחתירה ולא אין לי כאבים בכתף בגלל זה.

אתה כנראה כמו שרן אמר לא לוחץ כמו שצריך.

דומה לסקוואט אין מייצבים כי הסמית' מייצב אז פחות שרירים מופעלים וזה פחות יעיל, אני זוכר כשעברתי מהסמית' לחופשי (מזמן) אותו משקל שהיה לי סופר קל בסמית' כמעט הרג אותי בחופשי.

ובקשר נושא עצמו, גם לי היו כאבים בהתחלה כי הורדתי את המוט לחלק הלא נכון של החזה, נסה לכוון יותר לסרעפת והחזה התחתון, למרות שאם מכניס מרפקים אתה כנראה עושה את זה כבר...

• פותח/ת השרשור
דומה לסקוואט אין מייצבים כי הסמית' מייצב אז פחות שרירים מופעלים וזה פחות יעיל, אני זוכר כשעברתי מהסמית' לחופשי (מזמן) אותו משקל שהיה לי סופר קל בסמית' כמעט הרג אותי בחופשי.

ובקשר נושא עצמו, גם לי היו כאבים בהתחלה כי הורדתי את המוט לחלק הלא נכון של החזה, נסה לכוון יותר לסרעפת והחזה התחתון, למרות שאם מכניס מרפקים אתה כנראה עושה את זה כבר...
אני מוריד לחלק העליון של הבטן ועדיין מרגיש את הכאבים. באימון של יום שלישי אני אנסה לשים לב עם המרפקים שלי בורחים.

• פותח/ת השרשור
עדכון מהאימון היום:
עשיתי לחיצת חזה, הRM5 שלי הוא 110 קילו אבל עשיתי עם משקל של92.5 קילו בשביל לתרגל את הכנסת המרפקים פנימה. לא היה מי שיצלם אותי אז פשוט הכנסתי את המרפקים הכי פנימה שאני יכול. למרות שהורדתי את המשקל בצורה דרסטית עדיין כמעט שהגעתי לכשל בחזרה החימישית כי עבדתי ממש לאט על מנת להקפיד על הכנסת המרפקים פנימה. אני לא יודע אם זה בגלל הורדת המשקל או בגלל השינוי בטכניקה אבל אני לא מרגיש כאב רציני בכתף ועברו כבר כמה שעות מאז האימון. בזמן ביצוע הסט הרגשתי כאב קל בלבד ועכשיו אני מרגיש כאב ממש בקטנה אבל בדרך כלל אחרי אימון חזה אני מרגיש כאב יותר רציני.אני מקווה מאוד שזה מבשר לבאות.

אולי אמרת את זה אבל קראתי מזמן ואני לא זכור ואני עצלן מידי לקרוא שוב (סופר עצלן), בטוח שאין לך איזה סוג כלשהו של פציעה? ניסית לפני זמן כלשהו להרים יותר ממה שאתה יכול והגעת לכשל? משהו כזה? כבר שמעתי על פציעות שקראו לאנשים בלי שהם אפילו הבינו שזה פציעה, כי פשוט לא נפל עליהם משהו או שהם לא הרגישו כאב עז וחד באותו רגע... זה סיכוי קלוש אבל אם אתה עושה נכון זאת תשובה אחת שאני רואה...

• פותח/ת השרשור
אולי אמרת את זה אבל קראתי מזמן ואני לא זכור ואני עצלן מידי לקרוא שוב (סופר עצלן), בטוח שאין לך איזה סוג כלשהו של פציעה? ניסית לפני זמן כלשהו להרים יותר ממה שאתה יכול והגעת לכשל? משהו כזה? כבר שמעתי על פציעות שקראו לאנשים בלי שהם אפילו הבינו שזה פציעה, כי פשוט לא נפל עליהם משהו או שהם לא הרגישו כאב עז וחד באותו רגע... זה סיכוי קלוש אבל אם אתה עושה נכון זאת תשובה אחת שאני רואה...
עשיתי אולטראסאונד ואמרו לי שהכל בסדר

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית