הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ כמה חלבון נספג??

• פותח/ת השרשור ITZIKB
  • פורסם בתאריך

ITZIKB

משתמש פעיל
934
3
נק' מוניטין:
541
934
3
לא מזמן עשיתי קורס מדריכים בקמפוס שיאים, בחלק של התזונה התזונאי שלימד אותנו אמר לנו שאם אנחנו שותים סקופ של אבקת חלבון אז הגוף יספוג רק חצי מכמות החלבון שיש שם ושכל השאר ינוצל לאנרגיות ואיזה משהו שקשור לחנקן אני לא כזה זוכר.
רציתי לדעת אם יש בזה הגיון כי לא נראה לי שיש לו סיבה סתם לשקר.

• פותח/ת השרשור
הוא לא אמר את זה לגבי אוכל, ספציפית לגבי האבקה, הוא לא אמר שזה מזיק או משהו אבל פשוט בגלל שזה מגיע בצורת אבקה הגוף לא מעכל את הכל רק חלק אותו דבר לגבי ויטמינים בכדורים, שהם שמים יותר מהמינון שצריך בגלל שלא נספג טוב בגוף.

הוא לא אמר את זה לגבי אוכל, ספציפית לגבי האבקה, הוא לא אמר שזה מזיק או משהו אבל פשוט בגלל שזה מגיע בצורת אבקה הגוף לא מעכל את הכל רק חלק אותו דבר לגבי ויטמינים בכדורים, שהם שמים יותר מהמינון שצריך בגלל שלא נספג טוב בגוף.
אז הטענה הנגדית היא שעובדה שמי ששותה את האבקה בחיטוב מצליח לשמור על השריר שלו כמעט באופן מלא. אם החלבון לא היה נספג, השריר היה נעלם בחיטוב.

• פותח/ת השרשור
אז קודם כל אני בטוח שמי שעושה חיטוב גם אוכל חלבון מוצק ולא מתבסס רק על אבקה.
דבר שני הוא התכוון לזה שזה יספוג בערך 12 גרם חלבון, לא משנה כמה סקופים תקח.
שוב לא אמרתי שאני מאמין לזה אבל בכל זאת הוא תזונאי והוא נראה לי די מבין.

אז קודם כל אני בטוח שמי שעושה חיטוב גם אוכל חלבון מוצק ולא מתבסס רק על אבקה.
דבר שני הוא התכוון לזה שזה יספוג בערך 12 גרם חלבון, לא משנה כמה סקופים תקח.
שוב לא אמרתי שאני מאמין לזה אבל בכל זאת הוא תזונאי והוא נראה לי די מבין.
הביאו גם תזונאים לכתבה בערוץ 2 וטענו שאבקת חלבון זה דבר לא בריא ושזה הורס את הכליות או משהו.. הם לא מבינים כלום מהחיים שלהם וזה חרטא
ואלו שעושים חיטוב לא יכולים לשמור על השריר מאכילה נקייה כי הם אוכלים איזה 1000-1200 קלוריות ביום, אסור להם לעבור את זה, אז כמה חלבון הם יכולים להכניס כבר? בגלל שזה באבקת חלבון אין הרבה קלוריות ויש הרבה חלבון.

כמו שאמרתי, לשאלות מפגרות יש אשכול.
אתה יכול להריץ חיפוש ולקרוא מאמר בפורטל. זה נושא שחפרו עליו עשרות פעמים.

Emz זה מופנה אליך
אני יוצא מנקודת הנחה שכל מה שכתוב בפורטל מגובה במחקרים (קראתי חלק מהמחקרים סתם לאמונה) ואני גם דיי מאמין שמישהו שמראה רמת ידע כמוך הוא בעל תואר בתזונה (bsc?) אבל לדוגמא באתר המאמר על התגובה למשדר נגד אבקות חלבון אתה יוצא נגד פרופסור ששמואנילאזוכרכיהואלאמענייןאותי והדגש פה על פרופסור.. איך יכול להיות שבמשדר אחד מישהו עם תואר שכזה יכול לסכן את עצמו לרמה של לצאת יותר טיפש מהמוכר במכולת? צר לי אבל אתה נשמע כמו לוביסט של חברת טבק (הקצנה), איך אתה יכול להסביר את זה שפותח האשכול הוא מאמן מוסמך ששתפו לו את המוח עם דברים לא נכונים (לטענת המדע כמובן) וזה קורא גם בווינגייט סתם בשביל לא להכפיש את שיאים.. מוזר מאוד.. (השאלות בגוף התגובה, בקריאה חוזרת זה נראה כאילו דיברתי על עצמי וכתבתי את זה)*

מה קורה פה היום? יום הליצנים הלאומי?
נפלה לי הכפית. תקראו ותלמדו לבד.

התנפחת.. השאלה שלי אם לא הבנת היא איך הם מזיינים בשכל ועל בסיס מה..
ליצנים יש בקרקס, לא בא לך לענות תגיד לא בא לי לענות אל תתנשא או תדבר בזלזול או איך שלא תגדיר את זה

מה אתה רוצה ממני? שאני אסביר לך למה לאנשים אחרים יש דעה מטופשת?
אני אלוהים?

כן עחי.
teudot%202%281%29.jpg

EMZ אפשר לבצע איזו הצבעה כדי להדיח אותך מתפקידך ?
אני חייב לדבר על זה עם משה ...
הציניות שלך בלתי נסבלת כבר.

לשאול : אני חושב שכמות החלבון הנספגת היא ככל מקרה לגופו ואין איזה ערך מדוייק,
הייתי בודק מאמרים ברשת כדי להתבסס על דעה מדוייקת יותר.

EMZ כפרה עזוב מה אתה עונה להם, אתה האחד והיחיד פה, נשמה עזוב מה אתה מגיב להם בכלל תן להם לטבוע בבריכה בקאנטרי

המרצה שלך לתזונה טועה. אם מתבססים על המחקר הבא:

Int J Sport Nutr Exerc Metab. 2001 Dec;11 Suppl:S170-6.
Control of muscle protein synthesis as a result of contractile activity and amino acid availability: implications for protein requirements.
Rennie MJ.
Source

Division of Molecular Physiology, University of Dundee, Scotland, UK.
Abstract

The major anabolic influences on muscle are feeding and contractile activity. As a result of feeding, anabolism occurs chiefly by increases in protein synthesis with minor changes in protein breakdown. Insulin has a permissive role in increasing synthesis, but the availability of amino acids is crucial for net anabolism. We have investigated the role of amino acids in stimulating muscle protein synthesis, the synergy between exercise and amino acid availability, and some of the signaling elements involved. The results suggest that muscle is acutely sensitive to amino acids, that exercise probably increases the anabolic effects of amino acids by a separate pathway, and that for this reason it is unlikely that accustomed physical exercise increases protein requirements.

PMID:
11915917
[PubMed - indexed for MEDLINE]
מוצאים שהגוף יכול לקלוט 150 מ"ג חלבון לק"ג משקל כל שעה. אם נקח מישהו שהוא 100 ק"ג, זה 360 גרם חלבון ליום או 15 גרם לשעה. חלבונים מהירים כמו מי גבינה פשוט יתפרקו לאורך זמן ממושך יותר.
בכל מקרה אם נסתכל על מחקרים שבדקו ריכוז AA בדם עם אבקת חלבון מי גבינה, לעומת קזאין, לעומת עוף, תראה מינונים זהים (בהנחה שרמת החלבון זהה) רק משך הזמן שהם יהיו בדם יהיה שונה (בדגגש על ליאוצין).
בכל מקרה מערכת העיכול עוברת שלב ארוך, מתחיל מהפה (עיכול מכני), לקיבה, למעי הקטן לאחר מכן הגדול וזה יכול להתקע שם כמה שעות טובות, תלוי בכמות האוכל/ערכים שהכנסת לגוף.
נ.ב מהירות הספיגה בין קזאין למי גבינה לא ממש שונה, מדובר במספר דקות בודדות שלא מביאות כמעט שום משמעות. מה שכן, הזמן שחומצות האמינו נמצאות בדם הוא בערך פי 2 אצל קזאין ממי גבינה, לכן יש לו כאן עליונות מסויימת, אם כי לא ממש משמעותית למתאמן הממוצע שאוכל אוכל על פני כל היום.

Emz זה מופנה אליך
אני יוצא מנקודת הנחה שכל מה שכתוב בפורטל מגובה במחקרים (קראתי חלק מהמחקרים סתם לאמונה) ואני גם דיי מאמין שמישהו שמראה רמת ידע כמוך הוא בעל תואר בתזונה (bsc?) אבל לדוגמא באתר המאמר על התגובה למשדר נגד אבקות חלבון אתה יוצא נגד פרופסור ששמואנילאזוכרכיהואלאמענייןאותי והדגש פה על פרופסור.. איך יכול להיות שבמשדר אחד מישהו עם תואר שכזה יכול לסכן את עצמו לרמה של לצאת יותר טיפש מהמוכר במכולת? צר לי אבל אתה נשמע כמו לוביסט של חברת טבק (הקצנה), איך אתה יכול להסביר את זה שפותח האשכול הוא מאמן מוסמך ששתפו לו את המוח עם דברים לא נכונים (לטענת המדע כמובן) וזה קורא גם בווינגייט סתם בשביל לא להכפיש את שיאים.. מוזר מאוד.. (השאלות בגוף התגובה, בקריאה חוזרת זה נראה כאילו דיברתי על עצמי וכתבתי את זה)*

אז ההנחה שלך היא שלא הגיוני שסמכות טועה? מזל שאתה לא באקדמיה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית