הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון זה כוח טהור זה?

PomFect

משתמש משקיע
2,611
277
נק' מוניטין:
2,313
2,611
277
▪█───█▪
היום היית לי בגרות בספורט, עשיתי 3 מבחנים
מתח, קפיצה למרחק ו4X10 שזה ספרינטים עם החלפת קוביות..
בכל מקרה, באתי עם בטחון, וואלה 130 קילו סקוואט (ולא רבעי סקוואט, סקוואט מלא), 140 דדליפט.. והנה אני עושה את המבחן הראשון של ה4X10.. עשיתי פעמיים, פעם ראשונה 10 שניות ופעם שניה 9.6 שניות. אחרי היה ילד שחיף מקל עם רגלי קיסם.. בא ועושה 9.3. אני מאמין שלא היה לו סקוואט של 40 קילו אפילו, והוא רץ מהר יותר ממני כאילו יש לו יותר כוח. אומנם הוא רזה ואני עם כרס (שוקל 78 גובה 73), אבל בכל זאת יש לי הרבה יותר כוח מלו וציפיתי לעשות יותר טוב.
בכל מקרה מבחן הבא היה מתח, ידוע שמעל ל10+- מתח זה כבר עיניין של סיבולת.. פעם עוד הייתי עושה 10 מתח כשהייתי עושה בנט אובר ואז החלפתי לפאוור קלין והיום עשיתי כולה 7.. בסדר, ניחא..
המבחן השלישי היה קפיצה למרחק, בזה אמרתי שאני חייב להפציץ.. וואלה באו ילדים שמנים בלי קשר לתחום ועשו 1.85..1.95 מטר.. קפצתי פעמיים, עשיתי 1.70 ו1.75.. אפילו לא עובר. בקשתי ממנו עוד פעם ועשיתי כולה 1.80.
השורה התחתונה היא, שאפילו שיש כאן הרבה עיניין של טכניקה, ואפילו שאני קצת כבד.. איפה הכוח לוקח חלק? אני סתם הופך להיות כבד? לפני שהתאמנתי על כוח (שחיף) הייתי עושה תוצאות טובות יותר.. המטרה שלי בכוח היא להגיע לגבול של הפוטנציאל שלי בספריטנים, קפיצות וכו'.. והנה ברגע האמת הכוח הטהור פישל?
מה דעתכם?

נערך לאחרונה:
לפי האנלוגיה שלך שיאן העולם בסקווט צריך להחזיק השיא העולם ב 100 מטר ולפרפר את אוסין בולט. ברור שזה לא המצב. אין קשר לסקווט שלך לבין היכולת שלך לפתח מהירות.

לפי האנלוגיה שלך שיאן העולם בסקווט צריך להחזיק השיא העולם ב 100 מטר ולפרפר את אוסין בולט. ברור שזה לא המצב. אין קשר לסקווט שלך לבין היכולת שלך לפתח מהירות.

זה לא מדוייק. הייתי אומר שיש קשר אבל הוא לא נסיבתי אלא קורלטיבי חזק.

• פותח/ת השרשור
לא, לפי האנלוגיה שלי שיאן העולם בסקוואט צריך להיות מהיר יותר ב100 מטר מאשר סתם בן אדם רגיל. אני לא מתחרה בבית ספר שלי באצנים, כולה ילדים שהכי ספורט שהם עושים זה לשחק כדורגל או כדורסל בשכונה. בספרינטים אומנם יש הרבה פרמטרים חוץ מכוח אבל לא אמור להיות לאף אחד יתרון משמעותי עליי מבחינת גנטיקה.. אם היו הבדלים גדולים, אותם ילדים רגילים היו שוברים שיאים ולא הייתי מתייחס אליהם. בכל מקרה, להם אין יתרון עליי, אבל כיבכול, לי יש יתרון עליהם (כוח). בגלל זה הטענה שלי היא למה אני לא מצליח להשיג תוצאה טובה משלהם, וכבר ענו לי שזה כנראה המשקל עודף והאחוזי שומן שמאטים אותי ורק אחרי שאני אוריד את המשקל עודף אני אוכל לראות מה באמת הכוח שפתחתי שווה.

לא, לפי האנלוגיה שלי שיאן העולם בסקוואט צריך להיות מהיר יותר ב100 מטר מאשר סתם בן אדם רגיל. אני לא מתחרה בבית ספר שלי באצנים, כולה ילדים שהכי ספורט שהם עושים זה לשחק כדורגל או כדורסל בשכונה. בספרינטים אומנם יש הרבה פרמטרים חוץ מכוח אבל לא אמור להיות לאף אחד יתרון משמעותי עליי מבחינת גנטיקה.. אם היו הבדלים גדולים, אותם ילדים רגילים היו שוברים שיאים ולא הייתי מתייחס אליהם. בכל מקרה, להם אין יתרון עליי, אבל כיבכול, לי יש יתרון עליהם (כוח). בגלל זה הטענה שלי היא למה אני לא מצליח להשיג תוצאה טובה משלהם, וכבר ענו לי שזה כנראה המשקל עודף והאחוזי שומן שמאטים אותי ורק אחרי שאני אוריד את המשקל עודף אני אוכל לראות מה באמת הכוח שפתחתי שווה.

אתה במקרה עושה 450 קילו סקוואט? 😲

בגלל זה אני מעדיף לעשות את המסה כמה שיותר "נקי" כדי לא להזניח דברים אחרים ולהתמקד רק בלהרים יותר...
כמובן שמי שרוצה להרים יותר ולא אכפת לו מה יעשה מסה מלוכלכת כמו פרה, או שהוא יכול להכניס כמויות אדירות של אוכל """נקי""" .

---------- התגובה התווספה ב 07:24 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 07:23 ----------

יכול להיות מאוד שיש לו אחוז שומן יותר גבוה מאשר שהיה לך...
הייתי על 16% בערך.

---------- התגובה התווספה ב 16:02 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 15:56 ----------

תראה, אמרת שאתה 78 על 1.73, מה שאומר שאתה או שמן או גדול.
המשקלים שלך לא גבוהים במיוחד, אבל מספיק גבוהים בשביל לראות שיפור משמעותי בביצועים אתלטיים.
ברור שבשביל להיות טוב בספורט מסוים, אתה צריך להתאמן בו.

מצד שני, שחיף שלא עושה שום ספורט לא אמור לעקוף אותה בביצועים ופה אתה צריך לבדוק את הבעיה, אני מניח שאתה שמן + הטכניקה שלך בקנטים.
אני גם לא יודע אם עשית אימון יום-יומיים לפני, מה שיכול להוריד לך תכוח משמעותית בבגרות.

זה עוזר, אבל בשביל להיות טוב בריצה צריך לעבוד על זה, אני למשל לא עושה הרבה אירובי, אבל אני יחסית מהיר(יותר מבן אדם ממוצע), כמובן אני לא יכול להתחרות נגד משהו שעושה ריצה על בסיס קבוע, אם אתה רוצה להיות טוב בריצה אתה צריך לשלב את זה בתוכנית אימונים ולעבוד על לשפר את זה, ומניסיון אישי זה משתפר די מהר, והסקוואט כן עוזר(לפחות בשבילי, מבחינת "אקספלוסיבנס/כוח מתפרץ ברגליים).

---------- התגובה התווספה ב 16:28 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 16:27 ----------

אגב אני מכיר אישית את פותח הדיון והוא ממש לא שמן, הוא פשוט לא שחיף מת כמו ילדים בני גילו, והטכניקה שלו סבבה לגמרי.

אני יכול לומר שכושר הגופני שלי מביחנת סיבולת לב וכדומה לא השתנה יותר מידי (לצערי... אבל פשוט לא אימנתי את זה) אבל אני יכול לומר שהרבה יותר קל לי, מכשהייתי שמן נטו והייתי עושה קפיצה זה 170 בלחץ הגעתי ללפחות 210- 220 בקלות, זה לא ישבור שיאי עולם אבל זה שיפור...
כמו שאמרו, סקוואט יעזור לך מבחינת הכוח שאתה מפעיל, אבל אם אתה לא מאמן דברים אחרים בקפיצה לדוגמא, אין סיבה שיהיה לך יתרון על איזה ילד ששוקל 60 קילו שהרוח מעיפה אותו יותר...

להגיד שאין קשר זה לא נכון
יש קשר סקוואט כבד יותר ישפר לך את המהירות בד"כ
זה לא אומר שמישהו אחר בעל סקוואט חלש יותר יהיה איטי יותר כי יש עוד משתנים

האנלוגיה לא נכונה ודווקא יכול להיות שיש לילדים האחרים בשכבה יתרון גנטי עליך בספרינטים

• פותח/ת השרשור
תראה, אמרת שאתה 78 על 1.73, מה שאומר שאתה או שמן או גדול.
המשקלים שלך לא גבוהים במיוחד, אבל מספיק גבוהים בשביל לראות שיפור משמעותי בביצועים אתלטיים.
ברור שבשביל להיות טוב בספורט מסוים, אתה צריך להתאמן בו.

מצד שני, שחיף שלא עושה שום ספורט לא אמור לעקוף אותה בביצועים ופה אתה צריך לבדוק את הבעיה, אני מניח שאתה שמן + הטכניקה שלך בקנטים.
אני גם לא יודע אם עשית אימון יום-יומיים לפני, מה שיכול להוריד לך תכוח משמעותית בבגרות.
האמת שהמבחנים בוצעו בזמן יום אחרי אימון כוח, אבל ידעתי באימון לא להגזים ושמתי פחות משקלים מהרגיל כדי לא להגיע לדומס..

זה עוזר, אבל בשביל להיות טוב בריצה צריך לעבוד על זה, אני למשל לא עושה הרבה אירובי, אבל אני יחסית מהיר(יותר מבן אדם ממוצע), כמובן אני לא יכול להתחרות נגד משהו שעושה ריצה על בסיס קבוע, אם אתה רוצה להיות טוב בריצה אתה צריך לשלב את זה בתוכנית אימונים ולעבוד על לשפר את זה, ומניסיון אישי זה משתפר די מהר, והסקוואט כן עוזר(לפחות בשבילי, מבחינת "אקספלוסיבנס/כוח מתפרץ ברגליים).

---------- התגובה התווספה ב 16:28 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 16:27 ----------

אגב אני מכיר אישית את פותח הדיון והוא ממש לא שמן, הוא פשוט לא שחיף מת כמו ילדים בני גילו, והטכניקה שלו סבבה לגמרי.

זה שהשומן אצלי מתנכז בעיקר בתחת ופחות בבטן לא אומר שאני לא שמן :D לגבי הטכניקה אני מסכים, בדוודאות שזאת לא הסיבה.

אני יכול לומר שכושר הגופני שלי מביחנת סיבולת לב וכדומה לא השתנה יותר מידי (לצערי... אבל פשוט לא אימנתי את זה) אבל אני יכול לומר שהרבה יותר קל לי, מכשהייתי שמן נטו והייתי עושה קפיצה זה 170 בלחץ הגעתי ללפחות 210- 220 בקלות, זה לא ישבור שיאי עולם אבל זה שיפור...
כמו שאמרו, סקוואט יעזור לך מבחינת הכוח שאתה מפעיל, אבל אם אתה לא מאמן דברים אחרים בקפיצה לדוגמא, אין סיבה שיהיה לך יתרון על איזה ילד ששוקל 60 קילו שהרוח מעיפה אותו יותר...

יש כאן 2 שאלות: איך התוצאות שלי לא השתפרו למרות הסקוואט הכבד, ואיך ילד שחיף עוקף אותי.. התשובה לשאלה השניה היא גנטיקה וכו', התשובה השניה שקבלתי היא שרק לאחר חיטוב אני אראה שיפור משמעותי בכוח.. אני אוריד בחיטוב רק איזה 8-9 קילו כדי להגיע לאיזה 11 אחוזי שומן, אני לא יכול לדעת אם זה מה שיעשה את ההבדל.

האנלוגיה לא נכונה ודווקא יכול להיות שיש לילדים האחרים בשכבה יתרון גנטי עליך בספרינטים

אני לא משווה את עצמי לילדים עם גנטיקה טובה, אני משווה את עצמי לילדים עם גנטיקה ממוצעת. הם עשו פחות או יותר תוצאה כמו שלי למרות שאני אמור לעבור אותם כי יש לי יתרון עליהם.

אני הכי חזק בבצפר שלי מבחינת הכוח רגליים של הסקוואט והוא אפילו לא מגיע ל100
מי לא מגיע ל100?

רק שתדע, שבאתלטיקה יש הרבה דברים מפתיעים מאוד, ולפעמים מי שנראה לך שחיף ביחס לעבודה עם משקל גוף הרבה יותר חזק ממך.
מבחן זריזות בכלל לא קשור לכמה סקוואט אתה עושה. זאת יכולת מאוד מסוימת שמאוד קשה לשפר אותה.
בקשר לקפיצה לרוחק, אין מה לעשות, יש עליך יותר משקל ולכן יותר קשה לך לקפוץ. תסתכל על שיאני עולם לקפיצה לרוחק, אתה תראה שרובם בכלל לא נראים שריריים, ויש להם מבנה גוף כליל כזה.

חחח אתה ממש קורע LOL LOL LOL
אתה חי בסרט שאתה עושה סקוואט 140 קילו אז אתה צריך תוצאה טובה ?

יש עוד דברים אבל אתה מסרב להפנים את זה

האמת שהמבחנים בוצעו בזמן יום אחרי אימון כוח, אבל ידעתי באימון לא להגזים ושמתי פחות משקלים מהרגיל כדי לא להגיע לדומס..
אם היית יום אחרי אימון, אני לא יודע כמה "לא הגזמת", אבל אתה לא צריך להגיע לדומס כדי להוריד משמעותית את הביצועים.

תשמע בשורה התחתונה סקוואטים עוזרים, אבל יש עוד משתנים בסיפור(כמו משקל, גנטיקה וכו), וגם צריך לעבוד על הדברים האלה, סקוואטים זה לא מספיק.

• פותח/ת השרשור
חחח אתה ממש קורע LOL LOL LOL
אתה חי בסרט שאתה עושה סקוואט 140 קילו אז אתה צריך תוצאה טובה ?

יש עוד דברים אבל אתה מסרב להפנים את זה
איך קבעת שאני מסרב להפנים את זה? אמרתי שאני לא לוקח בחשבון את אלה "שיש להם עוד דברים" ולוקח את אלה שאני כמוהם במובן הגופני והגנטי "הבינוניים", רק שלי יש את הבונוס של הכוח.. ואל תזלזל ב140 קילו, הרבה שחקני כדורגל לא עוברים את המשקל הזה, אבל הם עדיין מנצלים את הכוח של הסקוואט כמו שצריך.

אם היית יום אחרי אימון, אני לא יודע כמה "לא הגזמת", אבל אתה לא צריך להגיע לדומס כדי להוריד משמעותית את הביצועים.

פשוט הורדתי מהנפח של האימון אבל לא מהמשקלים.. למרות זאת לא הרגשתי חוסר כוח כלשהוא.

תשמע בשורה התחתונה סקוואטים עוזרים, אבל יש עוד משתנים בסיפור(כמו משקל, גנטיקה וכו), וגם צריך לעבוד על הדברים האלה, סקוואטים זה לא מספיק.
כל הסיפור כאן הוא על זה שיש כאלה שכמוני לא עבדו על דברים אחרים, נניח שהם קצת יותר רזים ממני והגנטיקה שלנו זהה, אבל לי אמור להיות יותר כוח ברגליים.. בגלל שהם רזים יש להם תוצאה יותר טובה? כנראה..

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית