הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון זה כוח טהור זה?

PomFect

משתמש משקיע
2,611
277
נק' מוניטין:
2,313
2,611
277
▪█───█▪
היום היית לי בגרות בספורט, עשיתי 3 מבחנים
מתח, קפיצה למרחק ו4X10 שזה ספרינטים עם החלפת קוביות..
בכל מקרה, באתי עם בטחון, וואלה 130 קילו סקוואט (ולא רבעי סקוואט, סקוואט מלא), 140 דדליפט.. והנה אני עושה את המבחן הראשון של ה4X10.. עשיתי פעמיים, פעם ראשונה 10 שניות ופעם שניה 9.6 שניות. אחרי היה ילד שחיף מקל עם רגלי קיסם.. בא ועושה 9.3. אני מאמין שלא היה לו סקוואט של 40 קילו אפילו, והוא רץ מהר יותר ממני כאילו יש לו יותר כוח. אומנם הוא רזה ואני עם כרס (שוקל 78 גובה 73), אבל בכל זאת יש לי הרבה יותר כוח מלו וציפיתי לעשות יותר טוב.
בכל מקרה מבחן הבא היה מתח, ידוע שמעל ל10+- מתח זה כבר עיניין של סיבולת.. פעם עוד הייתי עושה 10 מתח כשהייתי עושה בנט אובר ואז החלפתי לפאוור קלין והיום עשיתי כולה 7.. בסדר, ניחא..
המבחן השלישי היה קפיצה למרחק, בזה אמרתי שאני חייב להפציץ.. וואלה באו ילדים שמנים בלי קשר לתחום ועשו 1.85..1.95 מטר.. קפצתי פעמיים, עשיתי 1.70 ו1.75.. אפילו לא עובר. בקשתי ממנו עוד פעם ועשיתי כולה 1.80.
השורה התחתונה היא, שאפילו שיש כאן הרבה עיניין של טכניקה, ואפילו שאני קצת כבד.. איפה הכוח לוקח חלק? אני סתם הופך להיות כבד? לפני שהתאמנתי על כוח (שחיף) הייתי עושה תוצאות טובות יותר.. המטרה שלי בכוח היא להגיע לגבול של הפוטנציאל שלי בספריטנים, קפיצות וכו'.. והנה ברגע האמת הכוח הטהור פישל?
מה דעתכם?

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
<p>
הגנטיקה שלכם זהה אחי?
</p>
<p>&nbsp;</p>
במקום להגיב תגובה שקשורה לנושא אתה מחפש את העוקץ? אמרתי נניח והגנטיקה שלנו זהה אם תשים לב, והכוונה היא שכל עוד אין לך גנטיקה של אתלט אז יש לך "סתם" גנטיקה שלא תתרום לך הרבה מהגנטיקה שלי..

האמת שהמבחנים בוצעו בזמן יום אחרי אימון כוח, אבל ידעתי באימון לא להגזים ושמתי פחות משקלים מהרגיל כדי לא להגיע לדומס..

זה שהשומן אצלי מתנכז בעיקר בתחת ופחות בבטן לא אומר שאני לא שמן :D לגבי הטכניקה אני מסכים, בדוודאות שזאת לא הסיבה.

יש כאן 2 שאלות: איך התוצאות שלי לא השתפרו למרות הסקוואט הכבד, ואיך ילד שחיף עוקף אותי.. התשובה לשאלה השניה היא גנטיקה וכו', התשובה השניה שקבלתי היא שרק לאחר חיטוב אני אראה שיפור משמעותי בכוח.. אני אוריד בחיטוב רק איזה 8-9 קילו כדי להגיע לאיזה 11 אחוזי שומן, אני לא יכול לדעת אם זה מה שיעשה את ההבדל.

אני לא משווה את עצמי לילדים עם גנטיקה טובה, אני משווה את עצמי לילדים עם גנטיקה ממוצעת. הם עשו פחות או יותר תוצאה כמו שלי למרות שאני אמור לעבור אותם כי יש לי יתרון עליהם.

מי לא מגיע ל100?
הסקוואט שלי

וואו, כמה שטויות רצות פה.

בתור אחד שיש לו סקוואט "קצת" גבוה משלך, אני יכול לאמר לך שכל עוד אתה עושה רק סקוואט כמו שעושים בSS אתה לא תשפר ריצות/קפיצות כמו שאתה חושב.
אתה צריך עבודה על כוח מתפרץ, עבודה בהתנגדויות שונות (גומיות/שרשראות) וכו', אז אתה תתחיל לראות הבדלים משמעותיים יותר.
SS זה אימון לא פונקציונלי בעליל, לפחות לt למה שאתה מצפה שהוא יהיה.

נ.ב אני שוקל 84 קילו ובאותו הגובה כמוך.

נערך לאחרונה:
<p></p>
<p>&nbsp;</p>
במקום להגיב תגובה שקשורה לנושא אתה מחפש את העוקץ? אמרתי נניח והגנטיקה שלנו זהה אם תשים לב, והכוונה היא שכל עוד אין לך גנטיקה של אתלט אז יש לך "סתם" גנטיקה שלא תתרום לך הרבה מהגנטיקה שלי..

אבל ישנם פרמטרים שנסתרים מהעין, על סמך מה אפשר לקבוע שהגנטיקה שלכם זהה? זה לא שחור ולבן , זה לא שאתה אתלט על או בן אדם רגיל , יש הרבה דרגות ביניים ויכול להיות שהם קצת מעליך

בכל מקרה תנסה לחטב ותראה אם יהיה שיפור ביחס לעצמך בעבר

<p></p>
<p>&nbsp;</p>

זה לא העוקץ, זה מה שאתה לא מבין. אין לך שמץ של מושג למה אתה או החברים שלך מסוגלים "גנטית" ואתה סתם מקשקש. אם אתה מחפש תירוץ למה מאסת שריר עושה אותך איטי, תהנה.

המסת שריר לא עושה אותך איטי.זה המשקל שבנוסף לשריר.
אם בנוסף לסקוואטים עשית את אותה פעילות כמו שעשית לפני אז כן ,אתה אמור להשתפר באיזשהו אופן.אבל בגלל כל השומן השהוספת אתה לא יכול להשוות את הביצועים שלך עכשיו לתקופה שהיית שחיף.
אלכס כבר רשם לך שתעשה חיטוב ותנסה לשמור על הכוח.תראה שאתה תהיה טוב יותר מהמצב ההתחלתי שלך.
אז תראה כמה באמת כח טהור הוספת ואיך זה משפיע על ענפי ספורט אחרים.

בתור אחד שיש לו סקוואט "קצת" גבוה משלך, אני יכול לאמר לך שכל עוד אתה עושה רק סקוואט כמו שעושים בSS אתה לא תשפר ריצות/קפיצות כמו שאתה חושב.
אתה צריך עבודה על כוח מתפרץ, עבודה בהתנגדויות שונות (גומיות/שרשראות) וכו', אז אתה תתחיל לראות הבדלים משמעותיים יותר.

אני חולק עלייך אני שיפרתי ריצות קפיצות ותרגילים במשקל גוף אחרי SS
פעם ראשונה שאני יורד ת9 דקות באלפיים זה אחרי אימוני כוח שהייתי מתאמן בקבוצת כדורסל הזמן שלי היה פחות טוב

לא נכון, סקוואט דווקא כן משפר את הריצה וכן נותן כוח מתפרץ, כמובן למי שרוצה לעבוד על ריצה זה לא מספיק.

• פותח/ת השרשור

יכול להיות, אני עוד מתחיל.

אבל ישנם פרמטרים שנסתרים מהעין, על סמך מה אפשר לקבוע שהגנטיקה שלכם זהה? זה לא שחור ולבן , זה לא שאתה אתלט על או בן אדם רגיל , יש הרבה דרגות ביניים ויכול להיות שהם קצת מעליך

בכל מקרה תנסה לחטב ותראה אם יהיה שיפור ביחס לעצמך בעבר

ברור שלא.. לא משנה, אין כבר מטרה לדיון הזה, קבלתי תשובה.

זה לא העוקץ, זה מה שאתה לא מבין. אין לך שמץ של מושג למה אתה או החברים שלך מסוגלים "גנטית" ואתה סתם מקשקש. אם אתה מחפש תירוץ למה מאסת שריר עושה אותך איטי, תהנה.
מסת שריר עושה אותי איטי? 😳 זה השומן שעושה אותי איטי.

המסת שריר לא עושה אותך איטי.זה המשקל שבנוסף לשריר.
אם בנוסף לסקוואטים עשית את אותה פעילות כמו שעשית לפני אז כן ,אתה אמור להשתפר באיזשהו אופן.אבל בגלל כל השומן השהוספת אתה לא יכול להשוות את הביצועים שלך עכשיו לתקופה שהיית שחיף.
אלכס כבר רשם לך שתעשה חיטוב ותנסה לשמור על הכוח.תראה שאתה תהיה טוב יותר מהמצב ההתחלתי שלך.
אז תראה כמה באמת כח טהור הוספת ואיך זה משפיע על ענפי ספורט אחרים.
זה מסכם את הדיון.

כן, להיות חזק זה לא פונקציונלי. זה למשל אימון פונקציונלי טיפוסי

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
לא נכון, סקוואט דווקא כן משפר את הריצה וכן נותן כוח מתפרץ, כמובן למי שרוצה לעבוד על ריצה זה לא מספיק.
זה בדיוק מה שהתכוונתי.

כן, להיות חזק זה לא פונקציונלי. זה למשל אימון פונקציונלי טיפוסי

YouTube - headstand with eating

כנראה שלא הבעתי את עצמי כמו שצריך, התכוונתי שסקוואט לא פנקציונלי כמו שפותח הפוסט מצפה שהוא יהיה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית