הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ רוצה להשתפר בסקוואט ודד

• פותח/ת השרשור Mosho
  • פורסם בתאריך

Mosho

משתמש מתחיל
11
1
נק' מוניטין:
2
11
1
שלום 😃

שמי שרון, אני סטודנט בן 23.

הנתונים שלי:

183 ס"מ
90 קילו
בערך 16% שומן
סקווט 95KG (יורד עד שאין לאן, ATG)
דדליפט 120KG
בנץ' 90KG
מיליטרי 65KG

רקע:

עשיתי SS לפני כמה שנים (לא מתאמן בקביעות לצערי). בסמסטר הקודם הייתה לי מחלת הנשיקה, ירדתי משהו כמו 8 קילו, ועשיתי את SS שוב כשהבראתי (יש לי גם את הספר) עד שמיציתי במשקלים הנ"ל.

אני מאוד נהנה בחד"כ מתרגילים עם דמבלים ופחות את המוט, אבל אני מבין את החשיבות ורוצה להשתפר. כדי לא לאבד מוטיבציה אני כן הייתי רוצה להמשיך להתאמן עם הדמבלים (אני לא נוגע במכשירים ב95% מהמקרים) תוך כדי שאני משתפר בסקווט, דד, בנץ' וכו'.

כרגע התכנית שלי היא כזו:

5 אימונים בשבוע (או 8-9 ימים תלוי בגורמים חיצוניים ובהתאוששות).

אימוני "היפרטרופיה" כביכול, הרבה סופר סטים ~8 חזרות, 2 דקות מנוחה מקסימום.
1. חזה וידיים
2. כתפיים וגב
3. רגליים

4. מנוחה

אימוני כח, 5 סטים של 5 חזרות, כמה מנוחה שאני מרגיש שצריך.

5. בנץ', מיליטרי, פנדליי
6. סקוואט, דד (פה אני עושה 5-6 סטים במשולב, ומתעלף, כלומר ממש לא 5 סטים כל תרגיל), דד רומני

7. מנוחה

אני משחק סקווש (כיף גדול שגיליתי לאחרונה) 3 פעמים בשבוע.

מבחינת אוכל, חיטוב וכיו"ב - אני משתדל מאוד לאכול הרבה ולאכול טוב, אני לא מחפש להתחטב אלא להוסיף מסה ולהתחזק.

אני לא מאוד ממוקד באימונים, אבל אני רוצה להתקדם. התכנית הנ"ל היא נגזרת של תכנית מאת LAYNE NORTON. אני מאוד אוהב אותה היות והיא משלבת משני העולמות.

אני יודע שהמשקלים שלי בסדר אבל ממש לא בשמיים, ואני רוצה לתקן את זה. אני אשמח אם אקבל תשובות מאנשים בעלי נסיון, שאני יודע שיש כאן, לגבי הדרך הטובה ביותר להמשיך.

בנוסף אבקש לדעת אם כדאי לחפש מאמן אישי שידריך אותי לגבי הצורה הנכונה לתרגילים (אני משתדל לעקוב אחרי הספר של SS/יוטיוב אבל אין מי שישגיח עליי כמו שצריך בשעת המעשה).

תודה רבה!

נערך לאחרונה:
👋

מבחינת טכניקה הכי טוב שאפשר להציע לך (כי מאד קשה למצוא מדריך שמבין - וגם זה יקר) זה לצלם את עצמיך עושה ולהעלות לקבל ביקורת אפשר ללמוד המון בצורה הזאת וזה מה שהרוב עושים.

מבחינת תוכנית - בכלל לא הבנתי את התוכנית שלך זה נראה נפח ותדירות מאד מאד גבוהים, קשה לי להאמין שמישהו טבעי גם עם גנטיקה מדהימה יכול להתקדם ככה.

אם אתה אומר שסיימת SS (ובאמת סיימת - שזה אומר שהטכניקה, האוכל, והמנוחה היו כמו שצריך, ושעשית את התוכנית ורק את התוכנית בלי כל מני שטויות אחרות - והמשקלים האלה הם בסדר אבל יש אנשים מסיימים את התוכנית עם משקלים יותר גבוהים, אבל אני לא שופט זה אינדיבידואלי...) אז אתה יכול לקחת את אחת התוכניות האחרות כאן בפורטל מאמרים למתאמנים מתקדמים ולעשות אותה כמו שהיא כתובה.
אני יכול להציע לך לעשות את הלינארית של ביל סטאר או את טקסס מת'וד שניהן מעולות להתקדמות שבועית.
טקסס "משלבת את שני העולמות" כמו שאמרת יש אימון נפח, אימון התאוששות ואימון עצימות
http://www.kilogram.co.il/265/תוכנית-אימונים-texas-method/

מבחינת אוכל פשוט אל תיהיה רעב. תיהיה שבע כל הזמן (זה אומר במילים אחרות להיות על מאזן קלורי חיובי של אזור ה300-500) ושים לב שאתה אוכל הרבה חלבון ושומן מהחי (שומן רווי זה מעולה).

בכלל יש לך המון ידע פה בפורטל מאמרים ואני מציע לך לעבור על הכל. זה יבהיר המון דברים.

בהצלחה!

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
תודה על התגובה.

הדבר היחיד שיכול להיות שעיכב אותי הוא חוסר שינה, בעיה שאני סובל ממנה כל החיים. תוך כדי שעשיתי את SS (לקח חודשיים בפעם האחרונה) עליתי 3-4 קילו, אז אני מניח שהאוכל היה בסדר, והטכניקה - טוב זו יכולה להיות בעיה, כמו שאמרתי אין מי שישגיח עליי.

הבעיה שלי היא שאני מרגיש שאני יכול להרים יותר. שהבעיה היא באמת בטכניקה. אני מבקש פה ושם שייסתכלו עליי (בעיקר על הגב) ואומרים שאני בסדר, אבל אני מרגיש שמשהו חסר. אני אנסה לצלם את עצמי.

התכנית שציינתי מפורטת כאן אם תרצה לקרוא:
http://forum.bodybuilding.com/showthread.php?t=2983921

• פותח/ת השרשור
אז בשלושת השבועות האחרונים עשיתי את התכנית 😃 רק רציתי לעדכן אם זה מעניין מישהו.

השיאים שלי נכון להיום:

בנץ' 105KG
סקווט 110KG
דד 140KG
מיליטרי 77.5KG

מקווה להגיע למשקלים "נורמליים" בקרוב!

תודה על ההמלצה אני מאוד נהנה מהטקסס מת'וד ^^

• פותח/ת השרשור
איך בניתה את הטקסס? ולמה הסקוואט נמוך לעומת המיליטרי והבנץ'?

סקווט כל יום, ודד, מיליטרי, חתירה, ובנץ' מתחלפים. ביום של העצימות 5X5, ביום ה"קל" 3X3, ובקביעת השיאים איטרציה של סט אחד של חזרה אחת, שתי חזרות בשבוע שלאחר מכן, שלוש בשבוע שלאחר מכן, ושוב אחד.

למה הסקוואט נמוך? לא יודע :( אני מתאר לעצמי שזה בגלל שלא עשיתי אותם הרבה אז גם 110KG היה לי מאוד כבד נפשית בניגוד לבנץ' למשל, שעשיתי הרבה זמן יחסית לסקוואט. עניין של ביטחון עצמי.. אני אצטרך לעבור על כל המשקלים וייקח זמן. או שאני פשוט חלש 😃

בהצלחה...אני מאוד אוהב את טקסס מתוד...ונשמע סבבה מקווה שבניתה אותה טוב..היו כמה אשכולות לא מזמן שעסקו בזה אתה יכול להיכנס לראות

• פותח/ת השרשור
לא בניתי אותה לקחתי מstronglifts 😃

אני חורש על דיונים רלוונטיים אבל יש הרבה.

שאלה - בינתיים אני לא משתמש בחגורת גב, מתי להתחיל אם בכלל (או אם כבר הייתי צריך)?

קודם כל אני שונא את איך שסטרונג ליפט משנים תוכניות, לדעתי הם הורסים אותם...
ותשתמש מתי שאתה רוצה, אם אתה מחליט להשתמש תקנה אחת מחו"ל, שהעובי שלה שווה לכל האורך.
עם משלוח זה יעלה בסביבות ה 150 שקל אני מעריך...

חגורה שומרת על הלחץ התוך בטני, אם לא תשים חגורה הבטן שלך תעבוד יותר(שברור שזה יתרון) ואם כן היא תוכל לעזור לך בעליה במשקלים..

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית