הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ כמה בעיות בענייניי אימונים

• פותח/ת השרשור idoj
  • פורסם בתאריך

idoj

משתמש מתחיל
140
5
נק' מוניטין:
0
140
5
דבר ראשון בעיה מוזרה שניתקלתי בה ממש לאחרונה זה שאני עושה אירובי לפני אימון משהו כמו 40 דקות ואחרי 25 דקות בערך מתחילה להירדם לי רגל ימין,רק רגל ימין,למישהו קרה פעם דבר כזה?
דבר שני הוא שאני רוצה לעשות SS אבל יש לי בעיה קלה בגב תחתון ואני לא יודע איך אפשר להחליף תרגילים ולהוסיף תרגילים של חיזוק גב תחתון,אני אשמח לשמוע תגובות רציניות בבקשה
תודה לעוזרים

1. מה הבעיה בגב התחתון?
2. לגבי האירובי:
א. תחליף נעליים
ב. איזה סוג של אירובי אתה עושה? תנסה להחליף סוג של אירובי
ג. תמקם את עצמך טוב יותר על המכשיר
ד. תנסה לעשות את זה על העקבים ופעם על האצבעות (אם אנחנו מדברים על קרוס, אופניים וכל מה שדומה לכך)

• פותח/ת השרשור
הבעיה בגב היא שתי בליטות דיסק שלוחצות על השק הטקלי,אם זה אומר לך הרבה
אין לי בעיה לעשות קיקבוקסינג נגיד או אגרוף,גם אין כל כך בעיה בקפיצה בחבל,זה רק ההליכות והריצות
אני לא עושה אירובי עם מכשירים
יש לך עצה לגבי אפשרות אחרת של אימון מכשירים כמו לחיצת רגליים אולי במקום הסקוואט?

יש לג פרס- אבל זה לא אותו דבר.
אתה לא יכול לא לעשות סקוואט בSS
בלג פרס המייצבים לא עובדים...

בקיצור תעשה סקוואט אם אתה יכול, ואם לא לג פרס.

אני ממש לא בטוח בזה, אז אני אומר את זה גם כשאלה, סקוואט לא משמש גם כתרגיל לשיפור בעיות בגב התחתון ביחד עם הדדליפט? כי הוא משפר את שרירי הליבה שעוטפים את העמ"ש...

אם כן שווה ואפילו רצוי לעשות תרגילים כאלה עם בעיה כזאת, פשוט לא משקלים גבוהים...

אני ממש לא בטוח בזה, אז אני אומר את זה גם כשאלה, סקוואט לא משמש גם כתרגיל לשיפור בעיות בגב התחתון ביחד עם הדדליפט? כי הוא משפר את שרירי הליבה שעוטפים את העמ"ש...

אם כן שווה ואפילו רצוי לעשות תרגילים כאלה עם בעיה כזאת, פשוט לא משקלים גבוהים...

תלוי איזה בעיות.
לדוגמא למי שעבר פריצת דיסק ברמה גבוה לא הייתי נותן לעשות סקוואט ודדליפט.

רוב האנשים, שמידי פעם כואב להם הגב ( כאבי שרירים) סקוואט ודדליפט בטכניקה נכונה, ועליה מבוקרת רק יעזרו כי כמו שאמרת- הם מחזקים את שרירי הליבה מה גם שיכול למנוע פציעות.

לדעתי זה מאוד אינדיווידואלי וקשה לתת המלצה מדויקת, משום שזה קשור במידה רבה ברמת התפקוד של האדם עם הפציעה. יש אנשים רבים עם פריצות דיסק והם כלל לא מודעים לזה כי הן אסימפטומתיות, יש אנשים עם פריצות דיסק שחזרו לתפקד בתפקוד מלא, ויש גם כאלה שמתקשים לתפקד אפילו בפעולות יומיומיות בסיסיות.

אני פרצתי את הדיסק לפני כשמונה חודשים והייתי במצב שבקושי יכולתי ללכת. כיום אני מתפקד בתפקוד מלא למרות שעדין יש לי כאבים והקרנות בדרגות משתנות, לרוב נמוכות. אני עושה דדליפט וסקווטים, בעיקר פרונטים, ואני מרגיש שזה תורם לי. הממצה לכשעצמו לא צריך להוות סיבה מידיית לוותר על התרגילים האלה. ההמלצה הכי טובה שאני יכול לתת לך זה להקשיב לגוף שלך. אם אתה מרגיש שביצוע התרגילים הנ"ל מכאיבים ומחרמירים את המצב, אל תעשה אותם!, לא בכל מחיר. הכאב הוא הנורה האדומה שלך, ורק אתה יכול לדעת מתי הכאב הוא "כאב טוב" ומתי צריך להפסיק. אם אתה יכול לבצע אותם, הרווחת. במקרה הזה תלמד לשלוט טוב טוב בטכניקה, תעבוד בהדרגתיות ומתינות, ותתקדם בקצב שלך.

• פותח/ת השרשור
תודה רבה על ההמלצות,לגבי הסקוואט והדדליפט אבל עדיין לא ראיתי התייחסות לגבי הירדמות רגל ימין באירובי,מישהו חווה דבר כזה פעם???
כמו כן האם דבר כמו אגרוף וקפיצה בחבל יכול להיות תחליף לריצה?

ההירדמות יכול להיות שזה בעיה אצלך, איזשהו עורק שנחלש או משהו או בעיה עצבית זה משהו שלדעתי אתה צריך לבדוק...

ואגרוף וקפיצה אם אתה מתאים את זמן האימון יכול להיות תחליף לריצה מבחינת סיבולת לב ריאה, צריך רק לבדוק כמה זמן שלהם שווה ל- בו נגיד- חצי שעת ריצה...

לא חוויתי הירדמות של הרגל במהלך אימון אירובי כך שאני לא יכול לייעץ לך בנושא הזה. בתחילת הפוסט משה נתן לך הצעות כלליות שאולי יעזרו לך, תנסה לבדוק אותן כדי לשלול גורמים מסוימים (אולי הנעליים שלך לא טובות, אולי בסוג אירובי אחר לא תיהיה את הבעיה וכו'). חוויתי הקרנה לרגל שהתבטאה בתחושות של עיקצוצים ונימול ברגל, ונבעה מלחץ של הדיסק הבוקע על שורשי עצבים, אבל לא היה קשר ספציפי לאימון אירובי.

לשאלתך לגבי איגרוף וקפיצה בדילגית כתחליף לריצה. התשובה היא שזה תלוי במטרות שלך. אם אתה רוצה לשפר היכולת האירובית שלך, סיבולת לב ריאה, שריפת קלוריות, אז התשובה היא כן. כמובן שאם אתה רוצה להשתפר בריצה אתה תצטרך לרוץ. אני אישית מאוד אוהב לעבוד עם דילגית, יש לה הרבה מעלות, ואפשר לבצע איתה גם אימוני אינטרוולים ע"י שילוב של קטעים מהירים וקטעי מנוחה.

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית