הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ חלבון לא מלא בתפריט... באיזה יחס?

• פותח/ת השרשור pitpat
  • פורסם בתאריך

pitpat

משתמש מתחיל
3
0
נק' מוניטין:
0
3
0
היי,
אני מתאמן מתחיל יחסית ויש לי שאלה בנוגע לחלבון...
אני אוכל בערך 1.8 גרם חלבון על כל קילוגרם בגוף.
הבנתי מרפרוף פה בפורום שכן סופרים בחישוב הזה גם חלבון לא מלא. העניין הוא שבתפריט שלי יש לא מעט חלבון לא מלא ואין לי כלכך אפשרות לשנות את זה כי אני צמחוני(בבקשה בבקשה אל תיכנסו לזה ולמה כדאי לי להפסיק...)
זה החלבון המלא שלי בתפריט:
* טבעול - לפי מה שהם טוענים הוציאו את ההורמונים המזיקים מהסויה שלהם והוסיפו חלבון ביצה וחיטה מה שאמור ליצור מכל זה חלבון מלא.
* מוצרי חלב - בעיקר יוגורטים וקוטג'
* חביתה מחלמון אחד ושלושה חלבון
* אבקת חלבון- מנה אחת ביום בערך

כל אלה ביחד נותנים לי בערך 97 גרם חלבון ביום.
אני צריך קרוב ל 140, מה שאומר שאת כל השאר אני ממלא מחלבון לא מלא.

הבנתי שיש שלוש קבוצות של חלבון:
1. חלבון בדגנים
2. חלבון בקטניות
3. חלבון באגוזים וזרעים
ואם משלבים 2 מהם ביחד מקבלים חלבון מלא.
בדקתי ורוב החלבון הלא מלא שאני מקבל ביום הוא מדגנים. 4:1:1 לטובת הדגנים (וגם קצת יותר קטניות מאשר אגוזים).
מה נחשב היחס האידיאלי בין סוגי החלבון האלה כדי שבסופו של דבר אני אקבל חלבון מלא?

אתה מתעסק בשטויות, כל חלבון ישלים את עצמו לחלבון מלא בגלל תהליכי עיכול וספיגה במעי שיכולים לקחת כמה שעות טובות (5-10 תלוי כמה ומה אכלנו).
לכן לספור יחסים של 4:1:1 או להתחיל לחשוב, קיטניות + דגן יתן לנו חלבון מלא או לא, לא משתלם ויהיה אפילו לא נכון לעשות. זה כמו להתחיל לספור יחס אידאלי בין אומגה 6 ל 3 ויחס של שומן רווי:רב בלתי רווי: חד בלתי רווי.
אפשר גם לספור כמה גרם אפסטריים אכלנו וצבע מאכל E-254, לא תצא מזה בקיצור.
מה שאתה עושה בסדר, תאכל 40 גרם חלבון מאיפה שבא לך, לחם, אורז, אבקת חלבון, חומוס, וכו'.

חלבון מלא? אתה מתכוון לאחד שיש בו את כל החומצות האמיניות שהגוף זקוק לו?
ואם כן זה באמת חרטא לבדוק מה אתה מקבל מכל מאכל ולהתחיל לספור לכמה הגעת
בקשר לסוף שחילקת לשלוש קבוצות זאתי חרטא חריפה, יש צמחים ויש צמחים, לדוגמא סויה הוא בין הבודדים מהצמחים שיש בהם את כל החומצות האמינו שהגוף זקוק להם ולא יכול ליצרו לבד ויש כל מיני אגוזים ושקדים שתמצא בכל אחד מהם רק סוג אחד או שניים של חומצה אמינית ובגלל זה לצמחוניים ממליצים לא לאכול לדוגמא רק חופן אגוזים או מה שזה לא יהיה, אלא לאכול מכמה סוגים.

שורה תחתונה, תשלים את החסר של החלבון עם מה שאתה רוצה.

תשתדל שרוב החלבון יהיה מחלבון מלא
ז"א אם תאכל קילו אורז/פסטה כנראה שתאכל הרבה חלבון לא מלא

אל תתעסק בזה לספור, אבל תראה שאתה צורך מספיק

אם חסר לך חלבון
כגולש LBS מגיע לך 10% הנחה על כל מוצרי אינטראקטיב בכל הארץ
יש לך חלבון/גיינר/קריאטין/פורמולת קריאטין ועוד מוצרים

חלבון מלא? אתה מתכוון לאחד שיש בו את כל החומצות האמיניות שהגוף זקוק לו?
ואם כן זה באמת חרטא לבדוק מה אתה מקבל מכל מאכל ולהתחיל לספור לכמה הגעת
בקשר לסוף שחילקת לשלוש קבוצות זאתי חרטא חריפה, יש צמחים ויש צמחים, לדוגמא סויה הוא בין הבודדים מהצמחים שיש בהם את כל החומצות האמינו שהגוף זקוק להם ולא יכול ליצרו לבד ויש כל מיני אגוזים ושקדים שתמצא בכל אחד מהם רק סוג אחד או שניים של חומצה אמינית ובגלל זה לצמחוניים ממליצים לא לאכול לדוגמא רק חופן אגוזים או מה שזה לא יהיה, אלא לאכול מכמה סוגים.

שורה תחתונה, תשלים את החסר של החלבון עם מה שאתה רוצה.
בגדול כל המזונות מכילים את כל החומצות אמינו, רק שיש מזונות שנמצאים בקטגוריה שמגדירים אותה "חלבון חסר" שאומרת שאין את כל החומצות אמינו במינון מספק, במיוחד את החיוניות (אלו שהגוף אינו יכול לייצר וחייב לקבל מהתזונה).

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית