הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ סקוואט בלי מעורבות גב תחתון?

FishforLife

משתמש מתחיל
40
0
נק' מוניטין:
-45
40
0
יש לי בעיה בגב התחתון שהתפתחה ככל הנראה כתוצאה מסקוואט בסמית' משין.
כל פעם שאני עושה תרגיל כלשהו שמפעיל לחץ על הגב התחתון מתחילים לי כאבים(זה מרגיש כאילו זה בעמוד השדרה, אבל אני באמת לא יודע מה זה כי לא הלכתי לרופא אז אני לא רוצה להגיד סתם)
עכשיו נורא נורא נורא חבל לי לוותר על סקוואט בגלל החשיבות הגדולה שלו, אז אני מחפש עזרה בלמצוא דרך לעשות סקוואט מבלי להפעיל לחץ על הגב התחתון, או לחלופין עזרה כיצד להתגבר על הבעיה.
תודה מראש 😃

תרד למשקל נמוך ותעלה מחדש לאט לאט, ככה הגב תחתון שלך יתחזק ביחד עם הסקוואט...
וכנראה שאתה לא עושה סקוואט נכון

אני מציע לך ללכת לרופא .
אם הכל בסדר תתחיל ללמוד סקוואט חופשי .
אם יש לך בעיה ישנה חגורה שאתה מחבר אליה את המשקל והוא נמצא בין הרגליים שלך ולכן לא אמור להיות לחץ על הגב שלך .

אין שום מצב שבו אתה עושה תרגיל בעמידה שבו הגב לא משתתף. ואין קשר לסקוואט בסמית' מאשין. אם נפצעת זה כנראה כי אתה לא יודע להחזיק את הגב כמו שצריך. תעבוד על זה...

עוד סיבה לא לעשות סקוואט בסמית מאשין....

אני לא חושב שזה קשור

בסקוואט חופשי הסיכון לפציעה גבוה יותר, בכל אופן אתה לא תיפצע משום דבר אם תעבוד כמו שצריך.

בקיצור, יש הרבה סיבות לא לעשות סקוואט בסמית' אבל זאת לא אחת מהם

• פותח/ת השרשור
אז ככה דבר ראשון תודה רבה על כל התגובות 😃
דבר שני אתמול הייתי במכון עשיתי סקוואט חופשי(לא יודע למה לא ממש הייתה לי תוכנית) ואיזה אחד דיבר איתי ואמר לי שכדאי לי לעשות סקוואט בסמית' משין. אמרתי לו שעשיתי כבר בעבר ושעדיין זה עשה לי בעיות, אז הוא שאל אם עשיתי את זה בגב ישר לגמרי ואמרתי לו שלא והוא אמר לי שככה באמת צריך. אחרי זה הוא גם נתן לי לדבר עם עוד איזה חבר שלו שמבין בזה יותר ממנו וגם הוא אמר שצריך לעשות סקוואט בסימת' משין עם גב ישר.
אז עכשיו אני ניצב מול הבחירה או לעשות סקוואט חופשי בתוספת תרגיל שיעזור לי לחזק את הגב התחתון, או לעשות סקוואט בסמית' משין כמו שההוא הסביר ולעלות לאט לאט עד שהגב שלי יתחזק מספיק ורק אז לעבור לסקוואט חופשי או לא לעבור בכלל.
מה דעתכם?

אז ככה דבר ראשון תודה רבה על כל התגובות 😃
דבר שני אתמול הייתי במכון עשיתי סקוואט חופשי(לא יודע למה לא ממש הייתה לי תוכנית) ואיזה אחד דיבר איתי ואמר לי שכדאי לי לעשות סקוואט בסמית' משין. אמרתי לו שעשיתי כבר בעבר ושעדיין זה עשה לי בעיות, אז הוא שאל אם עשיתי את זה בגב ישר לגמרי ואמרתי לו שלא והוא אמר לי שככה באמת צריך. אחרי זה הוא גם נתן לי לדבר עם עוד איזה חבר שלו שמבין בזה יותר ממנו וגם הוא אמר שצריך לעשות סקוואט בסימת' משין עם גב ישר.
אז עכשיו אני ניצב מול הבחירה או לעשות סקוואט חופשי בתוספת תרגיל שיעזור לי לחזק את הגב התחתון, או לעשות סקוואט בסמית' משין כמו שההוא הסביר ולעלות לאט לאט עד שהגב שלי יתחזק מספיק ורק אז לעבור לסקוואט חופשי או לא לעבור בכלל.
מה דעתכם?
תפסיק להקשיב לאנשים מטומטמים במכון.
סקוואט בסמית מאשין זה לג פרס בעמידה, עדיף לעשות לג פרס וזהו

הגב שלך לא יתחזק בסמית תפסיק עם השטויות ותתחיל לעשות סקוואט חופשי ממשקל אפס
חשוב מאוד שה CORE MUSCLES שלך, הבטן והגב התחתון יתפתחו ביחד עם המשקל. במידה ותרוץ למשקל שטוב לרגליים אבל כבד מדי בשביל שרירי היציבה שלך אז תצפה לפריצת דיסק לא נעימה בכלל. מנסיון.
במידה ואתה מרגיש כאב תעשה הפסקה של שבועיים עד שיעבור. אחרי שתחזור מההפסקה תתחיל ממשקל קל מאוד ותעלה לאט בהתאם לשרירי היציבה שלך.
בנוסף, תבדוק אם יש חוסר איזון בין שרירי הבטן לגב התחתון. אני משער שאצלי הבטן, שהייתה חלשה יחסית לגב התחתון, גרמה לפציעה.

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית