הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ חימום לא מספק?

Dave Grohl

משתמש משקיע
2,033
4
נק' מוניטין:
5,423
2,033
4
לאחרונה יש לי בעיה מסוימת בסקוואט, אני בא להתאמן וקורה מצב שאחת הברכיים (או שתיהן, או אף אחת מהן, אין לזה עקביות) מרגישה קרה, והתנועה שלה לא זורמת בדיוק וזה יוצר חוסר נעימות מסוימת בברך.
ניסיתי להתגבר על הבעיה ופשוט לקחתי תחבושת אלסטית, שמתי אותה בצורה די רופפת על הברך, ועשיתי עוד סט. יצא שהמקום הרגיש די חם וגם הצטברה טיפה זיעה, ואחרי זה כל שאר הסטים המשיכו בצורה טובה מאוד ובלי בעיות בכלל.

השאלה שלי היא, מה הבעיה בחימום שגורם להיווצרות של בעיה כזאת? ואיך אפשר לפתור את הסיפור הזה? (אומנם התחבושת אלסטית עובדת, אבל לא נראה לי שזה פתרון אידיאלי בכלל.)
תודה 😛

אני עושה דברים הבאים:

0 חמש דקות ריצה לפני האימון
1 מכנס ערוך
2 לא לשבת בין הסטים של חימום
3 אם יש מזגן משתדל לא לעבור על פניו בזמן מנוחה
4 אם אני מרגיש שעדין מתקרר- מחמם את הברקיים לפני הסטים אם מגבת:
לוקח את המגבת מתחת לברך, מותח בשתי ידיים ומזיז מצד לצד במהירות, אחרי זה מעל לברך ומצידיה.
זה יוצר חיכוך מספיק כדי לחמם את האיזור.

אני עושה דברים הבאים:

0 חמש דקות ריצה לפני האימון
1 מכנס ערוך
2 לא לשבת בין הסטים של חימום
3 אם יש מזגן משתדל לא לעבור על פניו בזמן מנוחה
4 אם אני מרגיש שעדין מתקרר- מחמם את הברקיים לפני הסטים אם מגבת:
לוקח את המגבת מתחת לברך, מותח בשתי ידיים ומזיז מצד לצד במהירות, אחרי זה מעל לברך ומצידיה.
זה יוצר חיכוך מספיק כדי לחמם את האיזור.
סליחה אחי אבל זה לא נשמע לי כל כך נכון.
קודם כל זה ממש לא טוב לעשות אירובי לפני אימון כוח. אתה סתם מבזבז כוח וגם באימון כוח עצמו אתה שורף קלוריות ככה שזה לא משנה. חימום עושים ספציפית לתרגיל שאתה עושה, ו"חימום של הגוף" בהליכון לא עוזר לשום דבר אם אתה מתכוון לעשות אימון כוח.
לא לשבת בין הסטים של החימום? מתי יש זמן לשבת בכלל? מחליפים משקל, אולי נחים בין לבין עוד חצי דקה ועפים על זה, חימום לא אמור לאמץ אותך במילא, אולי טיפה רק הסט האחרון של ה90 אחוז מהמשקל עבודה.

בקיצור אחי (פותח האשכול), כמה סטים של חימום אתה עושה לסקוואט ואיך אתה עובד בו? האם ניסית לחשוב על טכניקה, אולי זה גם קשור איכשהו?

מריצה 5 דקות לא יקרה כלום
גם לי הייתה את הבעיה הזו של הברך
תעשה יותר סיבובי מפרקים (ברכיים) ויותר חימום דינמי גם עם מוט ריק
לאט לאט תגדיל טווח תנועה עד לטווח מלא

סליחה אחי אבל זה לא נשמע לי כל כך נכון.

זה מה שעובד בשבילי )
לגבי מנוחה- אני מסכים, אין זמן לשבת, בגלל זה גם לא צריך.
ריצת חימום:
40 שניות על מהירות 6
40- 8
40- 10
40- 12
40- 10
40- 8
40- 6

אני לא מרגיש עייף אחרי הריצה אבל זה מחמם לא רע את הרגליים.

עוד פעם- כל אדם ומה שטוב לו, היו עוד סעיפים בתשובה הקודמת שלי ;)

אתה יכול לנסות גם משחות מחממות(זוסטריקס\בן גיי) חצי שעה לפני האימון , זה לשרירים אבל זה יכול לעזור אם תמרח באיזור

לאלה שמעליי-בטח שיש זמן לשבת, בין סטים של סקוואט מנוחה יכולה להיות גם 5-7 דקות

מדובר רק על חימום. 4- 5 סטים ראשונים עם משקלים קטנים.
שים לב שהבחור שאל את השאלה לא אחרי עבודה- ז"א הברכיים לא מתקררים בזמן עבודה, אלא הוא לא מצליח לחמם אותם לפני סט עבודה ראשון.

נערך לאחרונה:
אני עושה בתור חימום 10 דקות ריצה (6קמ"ש,7קמ"ש,8קמ"ש-שב8 זה ריצה קלה).
סיבובים מפרקים (צוואר,כתפיים,רגליים,בירכיים,מרפקים).

• פותח/ת השרשור
אירובי זה לא פתרון אידיאלי וגם לא מכנס ארוך בתקופת הקיץ.
אולי עדיף לשים את הרצועות האלסטיות ועד שאני מגיע (בהליכה) לחדר כושר זה כבר יהיה מספיק חם?

הייתה לי בעיה של ברכיים "נוקשות" כאן בחורף בגלל מזג האוויר, פתרתי אותה על ידי "חימום" ספציפי של הברכיים (כמו שמחממים באמנויות לחימה למי שמכיר), סט אחד של אייר סקוואט ל-8-15 חזרות, עוד סט אחד עם מוט למתיחה של השרירים (עם משקל נמוך - עצירה בבור) ואז מתקדמים בחימום עצמו. לוקח עוד 5 דקות אבל ההבדל מורגש.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית