הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ כאבים נוראים בגב התחתון בלי שיפור כבר יותר משבוע

• פותח/ת השרשור snirz
  • פורסם בתאריך

snirz

משתמש פעיל
808
10
נק' מוניטין:
1,559
808
10
לפני כשבועיים עשיתי דדליפט(אני בחיטוב), נפצעתי בסט השני והפסקתי את האימון כי כאב לי נורא. חזרתי להתאמן אחרי 5 ימים שהכאב ממש התרפא(לא עשיתי דדליפט/סקווט/פרס באימון הזה), חזרתי הביתה והכאבים חזרו. אני כבר שבוע בבית לא מתאמן, והכאב לא משתפר לי בכלל. הוא ממש קיצוני, אני לא מצליח להתכופף, לעבור ממצב של שכיבה לישיבה, אפילו לשים גרביים או נעליים. אני כל מקלחת שם את הזרם 5 דקות על האזור הכואב וזה עדיין לא עוזר..חשבתי להפסיק את החיטוב ולהיות במאזן חיובי עד שהוא יעבור, זה יעזור?
ופגישה עם אורטופד לא באה בחשבון, התור הכי קרוב שאפשר לקבוע הוא לעוד כמה חודשים.

נ.ב
הכאב הוא בצד ימין של הגב ומקרין ממש טיפה לרגל, אבל התייעצתי עם כמה ליפטרים מהמכון והם אמרו שזה קורה לפעמים בדדליפט.

נערך לאחרונה:
למתיחה חזקה במיוחד יכול לקחת גם יותר משבוע לעבור.
אבל אם אכן אין שיפור כלשהו, תראה אורטופד מה יותר מהר (דבר עם המזכירות הרפואית שיעזרו לך להיכנס 'בלי תור')

• פותח/ת השרשור
אם נפצעת נחבלת אתה יכול להכנס לאורטופד באותו היום . יש להם במיוחד תורים למקרים דחופים בד"כ

פעם קודמת שהלכתי לשמה היה שבועיים אחרי שנפצעתי וכבר הכאב עבר, חוץ מזה שאם אתה מגיע בלי תור הזמן המתנה שלך הוא 3 שעות לפחות. לא יודע למה יש ביקוש ענק לאורתופדים האלה בארץ..

גם לי יש את זה עכשיו בצד שמאל ומהדדליפט (חזרה אחרונה הייתה עם גב עקום מדי), אבל זה בטח לא אקוטי כמו שאצלך ואין לי הקרנה לרגל. ניסית לפתור את זה ע"י מקלחות או משחות? (כן, אני יודע שמשחות זה חרא, לי זה עוזר).
מחזק את ההמלצה ללכת לאורטופד אם זה לא יעבור עוד שבוע.

לפני כשבועיים עשיתי דדליפט(אני בחיטוב), נפצעתי בסט השני והפסקתי את האימון כי כאב לי נורא. חזרתי להתאמן אחרי 5 ימים שהכאב ממש התרפא(לא עשיתי דדליפט/סקווט/פרס באימון הזה), חזרתי הביתה והכאבים חזרו. אני כבר שבוע בבית לא מתאמן, והכאב לא משתפר לי בכלל. הוא ממש קיצוני, אני לא מצליח להתכופף, לעבור ממצב של שכיבה לישיבה, אפילו לשים גרביים או נעליים. אני כל מקלחת שם את הזרם 5 דקות על האזור הכואב וזה עדיין לא עוזר..חשבתי להפסיק את החיטוב ולהיות במאזן חיובי עד שהוא יעבור, זה יעזור?
ופגישה עם אורטופד לא באה בחשבון, התור הכי קרוב שאפשר לקבוע הוא לעוד כמה חודשים.

נ.ב
הכאב הוא בצד ימין של הגב ומקרין ממש טיפה לרגל, אבל התייעצתי עם כמה ליפטרים מהמכון והם אמרו שזה קורה לפעמים בדדליפט.

קרה לי אותו הדבר בדיוק לפני שנה. אתה צריך להתקשר לקופ"ח ולבקש תור דחוף. אותי הכניסו באותו היום (התקשרתי בבוקר, נכנסתי אחה"צ). אתה באמת תצטרך לחכות כמו שאמרו כאן, אבל אם הכאב באמת גדול זה מחיר שצריך לשלם.

תלך לאורטופד זה יותר חשוב שתבדוק את זה מאשר להימנע מלחכות בתור, זה יכול להיות אפילו איבר שנפגע מהלחץ או משהו דומה, אי אפשר לדעת עם הדברים האלה בלי בדיקה.

רופא משפחה יכול להביא לך הפניה לבית חולים הקרוב אליך, למיון. שם ישיערו אותך עד שיעשו את כל הבדיקות הנדרשות- צילומים, אולטראסאונד וכו.

אסור לחמם את המקום!! מחמיר את התהליך הדלקתי. הקלה לכאבים בשלב האקוטי של הפציעה - הכי יעיל קרח עם הפסקות. 20 דקות עם, 40 בלי.

זכור שהקרנה לרגל = בד"כ מצביע על לחץ על העצב. מרגיש נימול/חוסר תחושה ברגליים? קשה לך לעמוד על קצות האצבעות/עקבים?

• פותח/ת השרשור
אסור לחמם את המקום!! מחמיר את התהליך הדלקתי. הקלה לכאבים בשלב האקוטי של הפציעה - הכי יעיל קרח עם הפסקות. 20 דקות עם, 40 בלי.

זכור שהקרנה לרגל = בד"כ מצביע על לחץ על העצב. מרגיש נימול/חוסר תחושה ברגליים? קשה לך לעמוד על קצות האצבעות/עקבים?

לא ממש לא, אני הולך כרגיל ולא כואב לי, אבל כל פעם שאני מתכופף אני מרגיש את הכאב בכיוון הרגל הימינית. גם ניסיתי לשכב על הגב במיטה והרמתי את רגל ימין והרגשתי כאב, עם רגל שמאל לא קרה כלום. בכל מקרה קבעתי תור למחר בבוקר לרופא, נעדכן מה נסגר. וכן ניסיתי משחה וזה הקל קצת על הכאב בטווח של חצי שעה אבל אז זה חזר כרגיל.

הרמה של הרגל על מיטה זו אחת הבדיקות שמבצעים באבחון אצל אורטופד..

אני אגיד לך תאמת, הסימפטומים שלך לא נשמעים מעודדים במיוחד אבל רק רופא יכול לאבחן אותך במדויק.

בהצלחה, תעדכן מה הרופא אומר

אני גם סובל "מכאבים" -זה לא מקרין לרגליים, אני יכול ללכת על קצות האצבעות וכו' אבל אני לא יכול לשבת ולישר רגליים לגמרי.

נשמע חמור?

*יש לי טור לאורטופד עוד שבועיים.

mango, הבדיקה של לעמוד על קצות האצבעות והעקבים זה לשלול פגיעה נוירולוגית, אם סתם כואב לך הגב כמו לכולם, יהיה בסדר..

טעויות של צעירים בתרגילי הדד ליפט והסקוואט והבנט אובר
גם אני עברתי כאבים מהסוג הזה - מזלי שזו הייתה מתיחה בלבד ,שלקח לה שבועיים לעבור ואפילו יותר
ובהתחלה לא יכולתי כמעט לזוז
זה לא משחק התרגילים האלה , תיזהר לא להעמיס משקלים- ותעבוד היטב על הטכניקה
גם אם זה ייקח לך חודש לקלוט איך לבצע את התנועה

הכי הרבה תוותר על התרגילים האלה לבינתיים עד שמישהו שיודע יסביר לך כמו שצריך

לא ממש לא, אני הולך כרגיל ולא כואב לי, אבל כל פעם שאני מתכופף אני מרגיש את הכאב בכיוון הרגל הימינית. גם ניסיתי לשכב על הגב במיטה והרמתי את רגל ימין והרגשתי כאב, עם רגל שמאל לא קרה כלום. בכל מקרה קבעתי תור למחר בבוקר לרופא, נעדכן מה נסגר. וכן ניסיתי משחה וזה הקל קצת על הכאב בטווח של חצי שעה אבל אז זה חזר כרגיל.
נשמע כמו עצב שנתפס. אם אתה רוצה להיות שקט לך לאורטופד. טיפולים אצל פיזיוטרפיסט יכולים לעזור לטפל בבעיה אבל קח בחשבון שזה יקח זמן עד להחלמה מהירה.

• פותח/ת השרשור
חזרתי מהאורטופד, עשיתי צילומים לא היה משהו חריג. מה שכן נמצא זה שרגל שמאל שלי קצרה בסנטימטר מרגל ימין חחח. הוא קבע לי גם תור לבדיקת עצבים ברגליים אבל לא נראה לי שאני ילך לזה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית