הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ אחיזה בדדליפט

MisterHamster

משתמש פעיל
874
4
נק' מוניטין:
237
874
4
אני יודע שזה נושא טחון וקראתי את הדיונים האחרים בנושא אבל עדיין אני מרגיש שאין לי פיתרון ממשי.

הגורם המקביל שלי בדדליפט הוא האחיזה, הרגשתי את זה כבר כמה זמן ואישרתי את זה שניסיתי דדלפיט עם רצועות וראיתי שיכולתי לעשות הרבה יותר חזרות עם הרבה יותר משקל.

לפני שאתם קופצים ואומרים מגנזיום אני מחפש פתרון אחר, זמני או קבוע כי אין לי ממש אפשרות להזמין אותו ואני עוד לא מצאתי מקום בחיפה שמוכר אותו(אם מישהו מכיר, אשמח לשמוע) אז עד שאוכל להשיג קצת, זה לא פיתרון לצערי.

האחיזה המשולבת לא עוזרת לי יותר מידי, אני יכול לסיים את הסט אבל בסופו של דבר אני מרגיש שאני אימנתי את הידיים שלי מאשר את הגב.

אני מודע לעובדה שגריפרים ודברים כאלה לדוגמא לא עוזרים לכלום בדדליפט, האם כדאי לי להוריד משקל ולאמן לכמה זמן את האחיזה שלי?

זה גם מפריע לי במתח, אפילו הכמות הלא ענקית של מתח שאני עושה גדלה אם אני משתמש ברצועות וזה משגע אותי שזהמה שמגביל אותי.

נ.ב.
הוק גריפ, אני לא מצליח לאחוז את המוט איתו, האגודל מחליקה עוד בהרמה הראשונה החוצה אז אני מנחש שאת זה צריך לאמן ממשקל נמוך אם זה הפיתרון.

נ.ב.ב.
המוט לא מחליק לי מהיד, האחיזה נחלשת והיד מרגישה שהיא הולכת להיפתח.

נערך לאחרונה:
אין הרבה מה לעשות. אתה יכול או להשתמש ברצועות, או לקנות מגנזיום (קוביה מספיקה לכמה חודשים טובים ככה שלא צריך אספקה תמידית) או לעבוד על האחיזה (יש כל מיני דרכים, אבל היא אמורה להשתפר בדדליפט/מתח מעצמה עד שלב מסוים).

תלוי לאיזו מטרה אתה עושה את התרגיל, מה משקלי העבודה שלך בדד ליפט לצורך העניין?

מעניין אותי באופן כללי איך זה קשור לעניין. אם הוא יגיד שהדדליפט שלו 100 קילו, זה ישנה שהוא מחליק לו לעומת דדליפט 200 קילו שמחליק? בשניהם הוא צריך לשפר אחיזה.

אותי האחיזה גם הגבילה עד שעברתי ביום בהיר אחד להוק גריפ, לא נוח במיוחד אבל זה יעיל ממש!

מומלץ.

(עכשיו אני מרים את אותו המשקל אבל באחיזה רגילה, ככה שההוק גריפ זה נחמד עד שתבנה את הכוח שלך באמות)

מעניין אותי באופן כללי איך זה קשור לעניין. אם הוא יגיד שהדדליפט שלו 100 קילו, זה ישנה שהוא מחליק לו לעומת דדליפט 200 קילו שמחליק? בשניהם הוא צריך לשפר אחיזה.

אם הוא יגיד לי שהדד ליפט שלו 100 קילו אני אגיד לו שסביר מאוד להניח שהוא עדיין NOVICE והאחיזה לא אמורה להגביל אותו יותר מדיי במשקל הזה, אחריי זה אני אשאל אותו איך נראית תוכנית האימונים שלו. אם אני יקבל בתשובה תוכנית אימונים עם 15 סטים של פמפומי בייספס 3 פעמים בשבוע אני אומר לו לחתוך אותם כי סביר להניח שזה מה שפוגע לו באחיזה.

אם הוא יגיד לי שהדד ליפט שלו 200 אני אומר לו שסביר מאוד להניח שהוא INTERMIDATE ומעלה ואשאל אותו איך נראית תוכנית האימונים שלו. בגלל שהדד ליפט שלו 200 סביר להניח שהוא לא מפמפם את האמות שלו למוות אז אני אציע לו תרגילי עזר לאמות ו/ או גריפרים וכו'..

יש מבין חיים? 😃

• פותח/ת השרשור
הPR שלי בדדליפט בסביבות ה130 קילו, ואני אומר בסביבות כי אני לא בטוח אם המוט ההוא שקל 20(הוא היה אולימפי, אבל מוזר קצת), עם רצועות אני יכול לעשות הרבה יותר למרות שאני לא יכול לומר בדיוק אז בגלל זה אני בטוח שזה האמות שלי ולא הכוח הכללי.

כרגע המשקל נמוך יותר כי היה לי קלקול קיבה רציני אז אני בונה מחדש את המשקלים, אני עושה SS, אני לא מפמפם בייספ.

ונירן, שהתחלת לעשות הוק גריפ, הורדת משקל(ואם כן כמה)? אם לא אז איך עשית שהאצבע שלך לא תחליק החוצה?

מגנזיום
+ אחרי כל סט כבד של דדליפט בסיום של החזרה האחרונה באמיון תחזיק את המוט כמה זמןש אתה יכול
נגיד עשית 130X5.. אחרי שעלית עם זחרה 5.. תנסה להשאר איתה למעלה כמה שיורת זמן

כמו כן אתה גם יכול לעשות בכל סוף אמיון משיכות גבוהות ראקפולס שמתחילים מאמצע הירך ופשוט רק להחזיק את המוט עם משקל גבוה

• פותח/ת השרשור
מגנזיום
+ אחרי כל סט כבד של דדליפט בסיום של החזרה האחרונה באמיון תחזיק את המוט כמה זמןש אתה יכול
נגיד עשית 130X5.. אחרי שעלית עם זחרה 5.. תנסה להשאר איתה למעלה כמה שיורת זמן

כמו כן אתה גם יכול לעשות בכל סוף אמיון משיכות גבוהות ראקפולס שמתחילים מאמצע הירך ופשוט רק להחזיק את המוט עם משקל גבוה

זה נשמע טוב, תגיד אתה מחיפה יש איזה חנות טובה באיזור או שהזמנת מהאינטרנט את המגנזיום? (אגב יש חנות לא רעה של ציוד באיזור התעשייה ליד לב המפרץ אם אתה באיזור)

• פותח/ת השרשור
בBB יש באיזה חצי מהמחיר הזה אבל כדי להזמין אני צריך ללכת לדואר ולעשות כרטיס נטען וסיפור, זה למה זה לא פיתרון מיידי וזה למה אמרתי שלא ישר יגידו את זה, אבל אני אנסה את העצות של TUXLIGHT נראה שזה מה שיכול לעזור עד שאני אשיג לי קצת...

חבר אין מה לעשות, אתה צריך להתחזק העיצות של גיל בעניין טובות.

האחיזה חלשה כי אתה חלש באמות פשוט צריך להתחזק להמשיך ליהיות חזק בראש ולהרים כבד ואין מה לעשות מגנזיום הכרחי בסט הכבד.

עוד טיפ שאצלי מניסיון אישי לנסות ככל האפשר אחיזה רגילה ורק אם אין ברירה להחליף למשולבת.

• פותח/ת השרשור
תודה רבה.

ומה אתם חושבים לגבי להוריד משקלים כדי שהאמות יעמדו בקצב עם המשקל? אפשר לנסות או שסתם מיותר?

אל תוריד משקל, תעשה חזרה ראשונה שנייה שלישית (כמה שאתה יכול בעצם עד שאתה רואה שמתחיל להחליק)
ואז את שאר החזרות תעשה באחיזה משולבת או הוק גריפ.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית