הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

פינת הליברטריאניזם השבועית

לא עשיתי את ההשוואה הזאת פה
תעשי לי טובה לא עשית את ההשוואה.. העלית את זה מסיבה מסויימת וזה ברור לכולם למה.

יש לי רעיון בשבילך- תקיש בחיפוש בפורום "היטלר" ותראה כמה השוואות נעשו כשזה נוגע אליו, ללא קשר לטבעונות.
השוו בין סוציאליסטים ממחנה השמאל בארץ להיטלר.
איך זה קשור?

אבל רק טבעונים צריכים להתבייש.
לא, לא רק. גם!
ואת בין אלה שצריכים להתבייש בעצמם בכלל. ללכת לבית ספר כלשהו לבקש ממורה להיסטוריה שילמד אותם מהי שואה. ואז ללכת לניצול שואה ולדבר איתו קצת. אולי הבנת החיים והאיטיליגנציה הרגשית שלך תחזור לנורמה.

תעשי לי טובה לא עשית את ההשוואה.. העלית את זה מסיבה מסויימת וזה ברור לכולם למה.

איך זה קשור?

לא, לא רק. גם!
ואת בין אלה שצריכים להתבייש בעצמם בכלל. ללכת לבית ספר כלשהו לבקש ממורה להיסטוריה שילמד אותם מהי שואה. ואז ללכת לניצול שואה ולדבר איתו קצת. אולי הבנת החיים והאיטיליגנציה הרגשית שלך תחזור לנורמה.
חחח מה? לא הבנתי כלום ממה שרשמת. בחיי.

אבל היא באמת לא התכוונה למה שאתה חושב.
זה לא באמת משנה אם זה בקטע של שואה לחיות או סתם בלי שום קשר. לנסות לקשר שואה/רצח עם/רוצח מטורף כמו היטלר בצורה כלשהי שהיא כזאת זולה היא פשוט בזיון

חחח מה? לא הבנתי כלום ממה שרשמת. בחיי.
אני באמת לא חושב שיש לך יכולת להבין

אם יש לי במעגל החברים מישהו שהתחביב שלו זה לשרוף כלבים חיים, יש לי בעיות יותר גדולות.
טוב.. לפחות עכשיו אנחנו מסכימים שכן יש הבדל בגישה שלנו ליצור חי לעומת חפץ דומם. אני מניחה שדווקא תוכל לקבל מישהו למעגל החברים שלך, גם אם יבחר לשרוף את השולחן מאיקאה..

טוב.. לפחות עכשיו אנחנו מסכימים שכן יש הבדל בגישה שלנו ליצור חי לעומת חפץ דומם. אני מניחה שדווקא תוכל לקבל מישהו למעגל החברים שלך, גם אם יבחר לשרוף את השולחן מאיקאה..

זה לא עניין של גישה ליצור חי. זה יותר מה שהמעשה אומר על הבן אדם עצמו. וברור שיש הבדל בגישה. יש יצורים חיים שאנחנו אוכלים, לעומת חפצים דוממים. זה עדיין לא אומר שחיות הן לא רכוש. אני גם לא מתייחס בצורה זהה למחשב שלי ולשולחן מאיקאה.

זה לא עניין של גישה ליצור חי. זה יותר מה שהמעשה אומר על הבן אדם עצמו. וברור שיש הבדל בגישה. יש יצורים חיים שאנחנו אוכלים, לעומת חפצים דוממים. זה עדיין לא אומר שחיות הן לא רכוש. אני גם לא מתייחס בצורה זהה למחשב שלי ולשולחן מאיקאה.
בסדר, זו הכוונה פחות או יותר..
הגישה שאנחנו האפוטרופוסים שלהם מכירה בכך שמדובר ביצורים עם צרכים חומריים ורגשיים, ולנו מחוייבות מוסרית למלא אותם.
אם אתה רוצה להתייחס לזה כאל רכוש, זה בסדר.. אבל גם בתוך הקבוצה של רכוש יש תתי קבוצות. ילד לא שווה לחתול, חתול לא שווה למחשב שלך.. והלאה..

הגישה שאנחנו האפוטרופוסים שלהם מכירה בכך שמדובר ביצורים עם צרכים חומריים ורגשיים, ולנו מחוייבות מוסרית למלא אותם.
אם אתה רוצה להתייחס לזה כאל רכוש, זה בסדר.. אבל גם בתוך הקבוצה של רכוש יש תתי קבוצות. ילד לא שווה לחתול, חתול לא שווה למחשב שלך.. והלאה..
למה הרגשות הפרטיים שלו כלפי רכוש מסויים ביחס לרכוש אחר רלוונטיים?

היי
אני מכבד מאוד את התפיסת חיים שלך ומעריך את הרגישות שלך .
אך אם את שואלת אותי יש לנו מחויבות מוסרית כלפי בעלי החיים עד שהיא מתעצבת בהתאם לאושר והבריאות שלנו .
בין אם זה שימוש בפרות משק ליצור מזון לבין קוף שעובר ניסוי לתרופה שתשפיע על התמודדיות במחלות קשות . פה מגיע השאלה כיצד הדברים האלה צריכים להיעשות . המטרה ברורה ; ניצול בעלי חיים כנגד רצונם לטובת תועלתנו הכללית כבני האדם . הדרך אמורה להיות מוסרית ביותר .

היי
אני מכבד מאוד את התפיסת חיים שלך ומעריך את הרגישות שלך .
אך אם את שואלת אותי יש לנו מחויבות מוסרית כלפי בעלי החיים עד שהיא מתעצבת בהתאם לאושר והבריאות שלנו .
בין אם זה שימוש בפרות משק ליצור מזון לבין קוף שעובר ניסוי לתרופה שתשפיע על התמודדיות במחלות קשות . פה מגיע השאלה כיצד הדברים האלה צריכים להיעשות . המטרה ברורה ; ניצול בעלי חיים כנגד רצונם לטובת תועלתנו הכללית כבני האדם . הדרך אמורה להיות מוסרית ביותר .
כן.. זה בערך מה שרשמתי.. 😃
אני גם לא אתנגד לניסויים בבעלי חיים או לאכילת מזון מן החי כל עוד מדובר בצורך קיומי.
למה הרגשות הפרטיים שלו כלפי רכוש מסויים ביחס לרכוש אחר רלוונטיים?
בוא נתחיל מזה שהבסיס לקיום החברה האנושית לא היה מתקיים ללא רגש. זו הסיבה בגללה לאמא שלך הופרש הורמון אוקסיטוצין כשהיא ילדה אותך.
אתה מזלזל בעצמך אם אתה חושב שעבור ההורים שלך היית שווה ערך לחפץ אחר.
בסופו של דבר, אם לא יהיה להורים רגש לילדים שלהם, ההתפתחות שלהם לא תהיה תקינה.. וזה משהו שישפיע על החברה כולה. לכן גם מבחינה רציונלית, עבור המשכיות החברה, חמלה ואמפתיה משחקים תפקיד חשוב.
יש משהו שלא הבנתי לגבי ההגדרה של רכוש כשזה קשור לבני אדם..
מתי בני אדם יכולים להיחשב לרכוש ומתי לא?
באיזו קטגוריה נמצאים אנשים מוגבלים שכלית שאינם יכולים להיות עצמאיים?

וזאת הסיבה שאני שונא טבעונים.
לא יודע מי את חושבת שאת, שאת מרשה לעצמך להשתמש בטיעונים כאלה שמשווים בין הדברים בצורה כל שהיא
"שונא טבעונים"... ☝️
נפסלת עוד טרם הטיעון... :sarcastic:0

ולא לוקחים את העלויות העקיפות הללו בחשבון?
לא נלקח בחשבון באף כלכלה מערבית בעולם נכון לשנה שעברה(יש קורס באתר ״קורסרה״ בשם ״מבוא לאנרגיה מתחדשת״ של פרופ׳ אברהם קריבוס מהבי״ס להנדסה מכנית באת״א והוא מסביר שם את כל הנושא בפרק הראשון).

בחודש האחרון חתמו מעל 200 מדינות על אמנה להפחתת שינויי האקלים ותמרוץ לשימוש באנרגיה נקיה(בין היתר גז אבל גם שאר המקורות שמקורם בשמש: אנרגיה פוטנציאלית של מים, אנרגיה קינטית של רוח, אנרגיה של ביומסה ואנרגיה תרמית/סולרית ישירה מהשמש)

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית