הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

פינת הליברטריאניזם השבועית

התכוונתי לשיבוטים שלי, מהDNA שלי.. וזה עוד במקרה הטוב. 😃
אתה מבין שזה פתח להעמקת הפערים החברתיים בצורה קיצונית נכון?
בעלי אמצעים יוכלו להנדס את הצאצאים שלהם כך שמבחינה גנטית יהיה להם יתרון גדול על פני צאצאים של אנשים חסרי אמצעים.

מה ההבדל בין זה לבין כל טכנולוגיה אחרת שבגרסה הראשונית שלה היא מאוד יקרה ובהמשך ״יורדת לעם״ ומשפרת את החיים של כולם?

בסרט מאצ'טה 2, מל גיבסון רצה לשכפל את מאצ'טה מלא פעמים כדי לבנות לו צבא של מלא מאצ'טות ואז להשתלט על כוכב בחלל החיצון אחרי שהוא משמיד את כדור הארץ.

אתה רוצה שזה יקרה גם פה @coldfire ?

הנה הפלתי את כל הליברטריאניזם שלכם.
בגלל זה הוא לא רוצה שתהיה רגולציה.. @coldfire רוצה לשבט את עצמו ולהשתלט על העולם

בסרט מאצ'טה 2, מל גיבסון רצה לשכפל את מאצ'טה מלא פעמים כדי לבנות לו צבא של מלא מאצ'טות ואז להשתלט על כוכב בחלל החיצון אחרי שהוא משמיד את כדור הארץ.

אתה רוצה שזה יקרה גם פה @coldfire ?

הנה הפלתי את כל הליברטריאניזם שלכם.

למה אתה ישר שלילי? אפשר יהיה לשכפל אותך וכולם יהיו אתלטים. ואפשר יהיה לשכפל את scarlett johansson.
בגלל זה הוא לא רוצה שתהיה רגולציה.. @coldfire רוצה לשבט את עצמו ולהשתלט על העולם

אני בעד רגולציה. כל עוד אני הדיקטטור.

מה ההבדל בין זה לבין כל טכנולוגיה אחרת שבגרסה הראשונית שלה היא מאוד יקרה ובהמשך ״יורדת לעם״ ומשפרת את החיים של כולם?

אני אקח קצת הפסקה מהחפירה על הניסויים בבני אדם.. צריכה לחשוב על זה עוד קצת (אולי זה בסה"כ רעיון טוב.. כי ככה אוכל להנדס לי ילדים אלרגיים לבשר.. 😆)

הנה ידיעה משעשעת במיוחד..
http://nypost.com/2015/11/23/the-mafia-is-prepared-to-protect-new-york-city-from-isis/
מי צריך צבא ומשטרה.. כשיש ארגון וולונטרי פילנתרופי שכזה, כמו המאפיה... LOL

אני אקח קצת הפסקה מהחפירה על הניסויים בבני אדם.. צריכה לחשוב על זה עוד קצת (אולי זה בסה"כ רעיון טוב.. כי ככה אוכל להנדס לי ילדים אלרגיים לבשר.. 😆)

הנה ידיעה משעשעת במיוחד..
http://nypost.com/2015/11/23/the-mafia-is-prepared-to-protect-new-york-city-from-isis/
מי צריך צבא ומשטרה.. כשיש ארגון וולונטרי פילנתרופי שכזה, כמו המאפיה... LOL

וואו העלת פה שאלה מעניינת המאפיה האיטלקית VS דעאש - מי ינצח? ולמה

וואו העלת פה שאלה מעניינת המאפיה האיטלקית VS דעאש - מי ינצח? ולמה
טוב, למרות שהייתה פה לגמרי הסתלבטות על הסיטואציה.. אם אתייחס לכך ברצינות, תחשוב לפחות על יתרון אחד שיש למאפיה על פני כוחות הביטחון של המדינה- הם פחות מוגבלים מבחינת מה שנקרא 'זכויות אדם'..
וזו לא הפעם הראשונה שלמאפיה יש ערך חיובי כלשהו לטובת המדינה..
אל תשכח שהיאקוזה עזרה ליפנים אחרי אסונות עם מזון, מים, מקלטים וכו' עוד לפני שהממשלה הספיקה להגיב.
וב1943 למשל, ארה"ב נעזרה במאפיה כשפלשה לסיציליה..

12250044_542021622613407_6969919302411484527_n.jpg

@coldfire בארוחות משפחתיות

אתמול הייתי בהרצאה על הקמת מכון ענק לחקר מזון בארץ והיה דיון שהוא רלוונטי לעניינים פה..
מעביר ההרצאה (ד"ר אופיר בינימין) שהוא אחד מהאנשים שמניעים את התהליך, שאל את כולנו "למה לדעתכם זה טוב שהבעלות על המכון תהיה של המדינה ולא של גופים פרטיים?"
אז גולת הכותרת הייתה נושא גיוס המשאבים - העלות המשוערת היא 60 מיליון ש"ח. חברות פרטיות, בארץ לפחות, לא ישקיעו סכומים בסדר גודל כזה עבור הקמת מכון שלם בשביל חקר מזון.
ובאמת, הרבה חברות משקיעות יותר כסף בעיצוב דעת הקהל ע"י פרסום ויחסי ציבור ודוברות, מאשר מו"פ על איכות ובריאות.
ובנוסף, העלה את עניין האובייקטיביות והנייטרליות. (למרות שזה נאיבי לחשוב שגוף ממשלתי הוא נייטרלי ולא מושחת..)

האם באמת למדינה יש יתרון בכך שהיא מצליחה לגייס משאבים בסדר גודל שכזה לעומת חברות פרטיות?
זה נוגע לתחומים שונים.. כמו ביטחון למשל.
אז המינרכיסטים מבינינו יגידו שצבא ומשטרה זה תחום בו כן ראוי להתערב.. מאותם היתרונות שהעלתי..

אתמול הייתי בהרצאה על הקמת מכון ענק לחקר מזון בארץ והיה דיון שהוא רלוונטי לעניינים פה..
מעביר ההרצאה (ד"ר אופיר בינימין) שהוא אחד מהאנשים שמניעים את התהליך, שאל את כולנו "למה לדעתכם זה טוב שהבעלות על המכון תהיה של המדינה ולא של גופים פרטיים?"
אז גולת הכותרת הייתה נושא גיוס המשאבים - העלות המשוערת היא 60 מיליון ש"ח. חברות פרטיות, בארץ לפחות, לא ישקיעו סכומים בסדר גודל כזה עבור הקמת מכון שלם בשביל חקר מזון.
ובאמת, הרבה חברות משקיעות יותר כסף בעיצוב דעת הקהל ע"י פרסום ויחסי ציבור ודוברות, מאשר מו"פ על איכות ובריאות.
ובנוסף, העלה את עניין האובייקטיביות והנייטרליות. (למרות שזה נאיבי לחשוב שגוף ממשלתי הוא נייטרלי ולא מושחת..)

האם באמת למדינה יש יתרון בכך שהיא מצליחה לגייס משאבים בסדר גודל שכזה לעומת חברות פרטיות?
זה נוגע לתחומים שונים.. כמו ביטחון למשל.
אז המינרכיסטים מבינינו יגידו שצבא ומשטרה זה תחום בו כן ראוי להתערב.. מאותם היתרונות שהעלתי..
נכון, כרגע הגיוני שהשקעה בסדר גודל כזה תבוא מהממשל. אך אם המצב היה אחרת (כפי שמתואר באשכול.) כוחן של החברות הפרטיות היה גדל וכך גם הרצון להשקיע סכומים כאלה. (שלא נדבר על המיסים המגוחכים שמושלמים כרגע באת יצירת עסקה כזו.)
החלק של הנייטרליות זה נאיבי בהחלט.

נכון, כרגע הגיוני שהשקעה בסדר גודל כזה תבוא מהממשל. אך אם המצב היה אחרת (כפי שמתואר באשכול.) כוחן של החברות הפרט(יות היה גדל וכך גם הרצון להשקיע סכומים כאלה. (שלא נדבר על המיסים המגוחכים שמושלמים כרגע באת יצירת עסקה כזו.)
החלק של הנייטרליות זה נאיבי בהחלט.
גוגל, פייסבוק, אמאזון ועוד תאגידי ענק, הן דוגמא טובה לכך.. בעניין המזון והבריאות אני חושבת שעדיין יש איזשהי בעייתיות במבחינת אובייקטיביות. לא סגורה על מה שהולך בתחום הזה..

דרך אגב, יש איזשהו חיזוי לכך שבעתיד הכוח והשליטה יעברו מן המדינות אל תאגידי הענק בסדר גודל כזה שלמדינה כבר לא תהיה משמעות.. המשמעות העיקרית תהיה לאיזה תאגיד אתה משתייך.
אבל זו סתם השערה.

״מצליחה לגייס״ זה לא ניסוח טוב כל כך.
אם אין אף גוף פרטי בעולם שרואה את זה כהשקעה משתלמת, אז למה לדעתו המכון הזה הכרחי?

אם אין אף גוף פרטי בעולם שרואה את זה כהשקעה משתלמת, אז למה לדעתו המכון הזה הכרחי?
האמת היא שזה באמת לא ברור.
בהרצאה הוא ניסה לשווק בכל כוחו את הפרוייקט... והתעלם מכל מיני כשלים.
לפי מה שהוא אמר, הפרוייקט קודם צריך דחיפה מהממשלה ורק אחר כך אנג'לים יתחילו לזרום..
הוא בעיקר בונה על זה שיש אינטרס משותף עם המדינה.. דיבר על כך שהמדינה צריכה להרחיב את הפעילויות מבחינה קידמה טכנולוגית לדרום ולצפון ש'מקופחים'.. אז הוא מעוניין להקים את המכון צמוד למכללת תל-חי. (כי הוא מרצה שם 😃 LOL)
לפי דעתו בשנתיים הקרובות העניין כבר יסגר והמכון יוקם.. (אופטימי)

לדעתי הכוונה של המרצה היא שהמכון הזה הכרחי לציבור ולא לגופים פרטיים, ולכן גם אף גוף פרטי לא ירצה לממן אותו (לא שאני מסכים).

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית