אני חושב שרוב הטיעונים אינם אלא קרום רציונלי דק על דייסה של רגשות.רגש זה לא טיעון.
עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
אני חושב שרוב הטיעונים אינם אלא קרום רציונלי דק על דייסה של רגשות.רגש זה לא טיעון.
אני חושב שרוב הטיעונים אינם אלא קרום רציונלי דק על דייסה של רגשות.
זו בדיוק הבעיה בסיפור של הכלכלה האוסטרית.. טיעונים לוגיים.. עם הנזחה של התנהגות בני אדם.מובן לי שזה רגש. אבל רגש זה לא טיעון.
פעם הסכמתי עם זה, היום קצת יותר קשה לי.
הבעיה היא (היום) שגם אם אתה מאד מאד משקיע ועובד קשה אתה עדיין תגור בבית ותשלם עליו יקר (אלא אם כן בא לך לעשות סטארט אפ מהמרתף של ההורים שלך או משהו) התחביבים שלך יהיו יקרים, האוכל שלך יהיה יקר, החשבונות יהיו יקרים, אתה תשלם המון מס על מה שהרווחת, אם יש לך משפחה ואתה לא רווק בכלל הלך עליך.
הטייקונים עשו כסף כי הם ניצלו כל מיני קשרים ושחיטויות בשלטון (או שסתם ירשו את הכסף) , רק מעטים מהם עבדו באמת קשה בשביל להשיג את הכסף ולהגיע למעמד שלהם (לפחות בישראל) .
מצד שני.
אתה צודק אני יוצא לעבודה ב7 בערב על אופניים וחוזר ב8 בערב, שאני חוזר (אני גר בת"א) כל הבתי קפה והמסעדות מלאים באנשים (כמעט כולם תל אביבים) שאני עושה סיבוב באמצע היום לכל מיני פגישות או דברים של העבודה עדיין הכל מלא כולם מסתובבים כולם כל הזמן בים או בחוץ וזה נראה כאילו מישהו משלם להם כדי שיעשו את זה.
אני מסכים שעבודה קשה תקח אותך רחוק, פשוט זה נהיה כמעט בלתי אפשרי להתנהל פה כלכלית ולהתעשר וזה מבאס.
זו בדיוק הבעיה בסיפור של הכלכלה האוסטרית.. טיעונים לוגיים.. עם הנזחה של התנהגות בני אדם.
מתעלם מכלכלה התנהגותית ונצמד רק לכלכלה הקלאסית.
אבל לא להכיר ברגשות אנושיים כמניע חזק לקביעת עמדות פירושו לטמון את הראש בחול. אם תרצה: זה לא רציונלי להתעלם מאי-הרציונליות האנושית, ואת זה אני אומר לא רק בהקשר של אותו "סוכן רציונלי" כלכלי שכנראה אינו נפוץ יותר מחד-קרן).כאן אין אפילו קרום רציונלי
אי אפשר להתעשר ואי אפשר לסגור את החודש אלה שני דברים שונים. מאוד קשה להתעשר כאן כי הרגולציה והמסים חונקים אותך. אפשר לסגור את החודש בלי יותר מדי בעיה. אנשים פשוט חושבים שלסגור את החודש זה אמור לכלול בתוכו מספר מכוניות, דירה שהם לא יכולים להרשות לעצמם עם משכנתא שהם לא יכולים להרשות לעצמם, תואר יקר שאין לו שום ערך בשוק, ילדים, כבלים וכו'. ואז הם יוצאים לרחובות לצעוק שצריך עוד רגולציות ומסים שיחנקו אנשים כמוך שרוצים להתעשר מעסק פרטי.
אבל לא להכיר ברגשות אנושיים כמניע חזק לקביעת עמדות פירושו לטמון את הראש בחול. אם תרצה: זה לא רציונלי להתעלם מאי-הרציונליות האנושית, ואת זה אני אומר לא רק בהקשר של אותו "סוכן רציונלי" כלכלי שכנראה אינו נפוץ יותר מחד-קרן).
--------------
ובלי להכנס לעבי הקורה, זאת הטענה הבסיסית שלי נגד הליברטריאניזם: כמו הסוציאליזם שבקוטב הנגדי, גם הוא לא מתחשב בטבע האנושי ולכן לא ישים.
מסכים לגביי "לסגור את החודש" אבל נגיד עם עבודה מסודרת ומשכורת יחסית גבוהה (נגיד באיזור ה30,000 נטו) במידה ואתה איש משפחה (נגיד נשוי +2) נראה אותך מגיע להיות בעלים של נגיד 3 דירות בישראל (תקבל התקף לב לפני...) ולהיות בעלים של 3 דירות זה לא בן אדם "עשיר".
מסכים לגביי "לסגור את החודש" אבל נגיד עם עבודה מסודרת ומשכורת יחסית גבוהה (נגיד באיזור ה30,000 נטו) במידה ואתה איש משפחה (נגיד נשוי +2) נראה אותך מגיע להיות בעלים של נגיד 3 דירות בישראל (תקבל התקף לב לפני...) ולהיות בעלים של 3 דירות זה לא בן אדם "עשיר".
אתה טועה.וזה בדיוק מוכיח שלא קראת שום דבר ממה שהם כתבו.
אתה טועה.
אז למה צטטת אותי?הגבתי ליהושע64
אז למה צטטת אותי?
טוב. זה עדיין לא משנה את העובדה שטעית.טענתם שניכם אותו הדבר אז אמרתי שכבר הגבתי על זה.
מדוע שתתעשר מ-30k?...שכר נטו של 30,000 זה הרבה הרבה מעל הממוצע וכן ייקנה לך 3 דירות בישראל (אם משום מה זה מה שבא לך לעשות עם המשכורת)
אתה צודק בכל מה שרשמת... 😭פעם הסכמתי עם זה, היום קצת יותר קשה לי.
הבעיה היא (היום) שגם אם אתה מאד מאד משקיע ועובד קשה אתה עדיין תגור בבית ותשלם עליו יקר (אלא אם כן בא לך לעשות סטארט אפ מהמרתף של ההורים שלך או משהו) התחביבים שלך יהיו יקרים, האוכל שלך יהיה יקר, החשבונות יהיו יקרים, אתה תשלם המון מס על מה שהרווחת, אם יש לך משפחה ואתה לא רווק בכלל הלך עליך.
הטייקונים עשו כסף כי הם ניצלו כל מיני קשרים ושחיטויות בשלטון (או שסתם ירשו את הכסף) , רק מעטים מהם עבדו באמת קשה בשביל להשיג את הכסף ולהגיע למעמד שלהם (לפחות בישראל) .
מצד שני.
אתה צודק אני יוצא לעבודה ב7 בערב על אופניים וחוזר ב8 בערב, שאני חוזר (אני גר בת"א) כל הבתי קפה והמסעדות מלאים באנשים (כמעט כולם תל אביבים) שאני עושה סיבוב באמצע היום לכל מיני פגישות או דברים של העבודה עדיין הכל מלא כולם מסתובבים כולם כל הזמן בים או בחוץ וזה נראה כאילו מישהו משלם להם כדי שיעשו את זה.
אני מסכים שעבודה קשה תקח אותך רחוק, פשוט זה נהיה כמעט בלתי אפשרי להתנהל פה כלכלית ולהתעשר וזה מבאס.
מדוע שתתעשר מ-30k?...
מה היית מצפה שאעשה עם המידע הזה? 😃לא הבנתי מה אתה שואל או טוען.
אני לא משוכנע שזה כל הכשל...כל הכשל שוק במדינה נובע בדיוק מאותה תפיסת עולם שמתייחסת לישראל כמו לארה״ב כל הזמן(מבחינה כלכלית).
רואים את זה במדיניות אוברדרפט לא הגיונית לבנקים(% ריבית גבוה מהמותר בשוק האפור) ונגמר בריביות אפסיות שהעיפו את שוק הדיור לעזאזל(ונתנו ערך אפסי לכסף)
מה היית מצפה שאעשה עם המידע הזה? 😃