הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

פינת הליברטריאניזם השבועית

מי מתחתי כשאני בטירונות?

עובדות ניקיון כעובדות קבלן, איזה טירון חננה מסכן שכולם מזיינים אותו (והוא בתורו יזיין את עובדות הניקיון), לא חסר. תמיד יש מישהו שאפשר לחרבן עליו ובכך לתרום למעגל הקסמים (אגב, ניטשה טוען שחמלה היא סוג של חירבון על אנשים אחרים, אבל אנחנו לא עוסקים בפילוסופיה).

עובדות ניקיון כעובדות קבלן, איזה טירון חננה מסכן שכולם מזיינים אותו (והוא בתורו יזיין את עובדות הניקיון), לא חסר. תמיד יש מישהו שאפשר לחרבן עליו ובכך לתרום למעגל הקסמים (אגב, ניטשה טוען שחמלה היא סוג של חירבון על אנשים אחרים, אבל אנחנו לא עוסקים בפילוסופיה).

את מי עובדות הקבלן מזיינות? לא נגיע ככה לאיזושהי רקורסיה אינסופית בסגנון אלוהים/מי ברא את אלוהים?

את מי עובדות הקבלן מזיינות? לא נגיע ככה לאיזושהי רקורסיה אינסופית בסגנון אלוהים/מי ברא את אלוהים?

עובדות הקבלן מזיינות את המוכרת בסופר, והיא בתורה מזיינת את הילדים שלה, שבתורם מזיינים את החברים שלהם, שבתורם מציתים יער שלם וכו'. כמו שכתבתי לפני, regressus ad infinitum

ילד אחד שואל את אבא שלו:"אבא מה זה פוליטיקה"? האבא עונה לו "בוא אני אתן לך דוגמא מהבית,אני מפרנס את המשפחה, אני ההנהלה, אמא שלך מבזבזת את הכסף, היא הממשלה, העוזרת שלנו היא מעמד הפועלים,אתה זה העם ואח שלך הקטן זה העתיד, הבנת?" הילד "לא ממש אבל אחשוב על זה בלילה" בלילה הוא מתעורר מהבכי של אח שלו הקטן ורואה שהוא מלא בחרא הוא הולך לאמא שלו ורואה שלה לא אכפת הולך לעוזרת ורואה אותה במיטה עם אבא שלו אז הוא מחליט לטפל באח שלו לבד. בבוקר הוא אומר לאבא שלו אבא הבנתי מה זה פוליטיקה בזמן שלממשלה לא אכפת מהעם, ההנהלה דופקת את המעמד הפועלים,והעתיד מלא בחרא.

ילד אחד שואל את אבא שלו:"אבא מה זה פוליטיקה"? האבא עונה לו "בוא אני אתן לך דוגמא מהבית,אני מפרנס את המשפחה, אני ההנהלה, אמא שלך מבזבזת את הכסף, היא הממשלה, העוזרת שלנו היא מעמד הפועלים,אתה זה העם ואח שלך הקטן זה העתיד, הבנת?" הילד "לא ממש אבל אחשוב על זה בלילה" בלילה הוא מתעורר מהבכי של אח שלו הקטן ורואה שהוא מלא בחרא הוא הולך לאמא שלו ורואה שלה לא אכפת הולך לעוזרת ורואה אותה במיטה עם אבא שלו אז הוא מחליט לטפל באח שלו לבד. בבוקר הוא אומר לאבא שלו אבא הבנתי מה זה פוליטיקה בזמן שלממשלה לא אכפת מהעם, ההנהלה דופקת את המעמד הפועלים,והעתיד מלא בחרא.

סיפור אמיתי?!🤯

מחיה קצת את הפינה עם חומר על כושים 😛

http://www.fee.org/pdf/the-freeman/woods1002.pdf

הכי חשוב הרפרנס למשפט:

"More to the point, the HUI economists specifically pointed out: “Black people,
who have the lowest income in the United
States, now have a higher standard of living
than an ordinary Swedish household.”8"

אפריקנים אמריקאים! אני מבקש!

meh.ro563.jpg

מעניין יהיה להשוות בין הטיעונים של רותברד לבין טיעונים של בעלי עבדים בארצות-הברית שטענו כי ביטול העבדות (ואפילו לפני, בריחה של העבד) פוגעת בחופש הקניין שלהם 🤡.

מעניין יהיה להשוות בין הטיעונים של רותברד לבין טיעונים של בעלי עבדים בארצות-הברית שטענו כי ביטול העבדות (ואפילו לפני, בריחה של העבד) פוגעת בחופש הקניין שלהם 🤡.

לא רואה את הקשר בין הדברים.

אם זכויות הן רק זכויות ממומשות, ולעבד אין זכויות ממומשות, ולאדון יש חופש קניין שאותו הוא מחיל גם על העבד, המציאות מבהירה שזו אכן זכותו (לפי ההגיון של רותברד).
או שאני טועה? 😛

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית