פינת הליברטריאניזם השבועית

הפרחים הם הרכוש שלך. ביצעתי פעולה עם הפרחים שלך כי גרמתי להם לנבול.
מצד אחד זה כפייה מצד השני אתה טוען שיש לי זכות לבנות חומה סביב הבית שלך.
אז לבנות חומה סביב הבית שלך זה כפייה או לא?

scaled%5CDYHNPVZLBEAISTER_DEMOTIVATORWisdom.JPG

בחיי שאתה מצחיק. אם לא האכלתי אותך כפיתי עליך למות ברעב? אתה יודע מה זה פעולה?

אז אתה טוען שרק אם יש קשר ישיר אפשר להחשיב את זה כ"פעולה"?
אם אני חונק אותך מאחורי חומה אני לא אשם כי לא ביצעתי שום פעולה ולכן אי אפשר להאשים אותי ברצח?

שמע, זאת חייבת להיות השאלה הכי הזויה בפורום. כן, אין כאן כפייה.

רגע, שאלה רצינית, הרחובות וכל מה שמסביב הם הרכוש של המדינה?
אם כן - איזה זכויות יש לי על הרכוש של המדינה?
מותר לי ללכת עליו?
מותר לי לקחת את הרמזור בצומת הביתה?

מעכשיו יקרא "אשכול האנשים המפגרים"?

---------- התגובה התווספה ב 23:14 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 23:13 ----------

מותר לך מה שהמדינה קובעת שמותר לך.

ואיך נהוג/קיים במדינה ליברטריאנית?

ושאלה בלי קשר-כל אחד צריך לשלם אותו אחוז מיסים או שכמה שאתה יותר עשיר את משלם יותר אחוזים?

מעכשיו יקרא "אשכול האנשים המפגרים"?

---------- התגובה התווספה ב 23:14 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 23:13 ----------

ואיך נהוג/קיים במדינה ליברטריאנית?

ושאלה בלי קשר-כל אחד צריך לשלם אותו אחוז מיסים או שכמה שאתה יותר עשיר את משלם יותר אחוזים?

אין מדינות ליברטריאניות כרגע.

המסים צריכים להיות קבועים פר בן אדם, ללא תלות בכנסה.

עזוב, למי אכפת מרצח. אתה יודע לבנות קירות שמונעים מחמצן להגיע לאחרים! בוא נשתלט על העולם!!

עזוב, למי אכפת מרצח. אתה יודע לבנות קירות שמונעים מחמצן להגיע לאחרים! בוא נשתלט על העולם!!

😆
אתה מתעקש על הפרטים הטכנים במקום העיקרון? קח דוגמא אחרת לחסימת חמצן. אני בונה קיר לייזר סביב הבית שלך עד האטמוספירה שמונע כניסת חמצן לבית שלך, בסדר? הפרטים הטכנים תקפים?

😆
אתה מתעקש על הפרטים הטכנים במקום העיקרון? קח דוגמא אחרת לחסימת חמצן. אני בונה קיר לייזר סביב הבית שלך עד האטמוספירה שמונע כניסת חמצן לבית שלך, בסדר? הפרטים הטכנים תקפים?

בחיי שאתה דביל. אולי כשהיית תינוק אמא שלך הקימה לך קירות לייזר שחסמו לך אספקת חמצן למוח?

מזמן לא הצצתי לאשכול הזה, חשבתי שכבר חילקתם את כל האדמות לאיכרים, והמפעלים לפועלים, ואתם עדיין בהגדרות של מה זה כפייה? 🤡

בחיי שאתה דביל. אולי כשהיית תינוק אמא שלך הקימה לך קירות לייזר שחסמו לך אספקת חמצן למוח?

http://he.wikipedia.org/wiki/אד_הומינם

---------- התגובה התווספה ב 16:51 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 16:21 ----------

בשביל זה קיימת רשות שופטת

לא עברתי על שום חוק, לא כפיתי על מישהו אחר.

בנקודה סופית אין דבר כזה מודל מושלם.
ואי אפשר להסתכל על הדברים שחור-לבן כי החיים הם לא כאלה.
צריך להניח קודם כללי יסוד. אם הבעיה שהצעת מופיעה יש לפתור את זה באחת משני דרכים:
1) לא להתערב.
2) לתת להם לפתור את זה באמצעות גורם שלישי המשמש כבורר - שיקול דעת קוראים לזה.

הבעיה שהצעת היא לא הבעיה האמיתית. הבעיה השורשית של כל מודל הוא איך מונעים את הרצון המוטמן בכולנו ומתבטא אצל בעלי הכח כמובן, מלהגדיל את כוחה של הממשל, להוסיף חוקים, להתערב וכו' עד התמוטטות. תאכלס, לא מאמין שיש תעודת ביטוח. מאז ומעולם אימפריות עלו ונפלו. וזה לטובת הכלל בסופו של דבר.

שנה לא רעה לכם ידידיי.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית