הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

פינת הליברטריאניזם השבועית

תודה על התשובה המושקעת 😃

נראה לי שאפשר להסיק מזה ששוק חופשי זה מיתוס שלא באמת יכול להתקיים בגלל יותר מידי בעלי אינטרס ובגלל מוסכמות חברתיות.. ממש חזון אחרית הימים "וגר זאב עם כבש".. הכוונות טובות אבל לא ריאליות.
השוק לעולם לא יהיה חופשי, תמיד תיהיה התערבות מטעה של מישהו.
קיום של שוק חופשי לגמרי, ידרוש רגולטור, ורגולטור = התערבות..

אני מניח שהוא יסכים עם המסקנה שלך.
אבל, לא מוצע להמליץ על רגולציה בשביל החופש ( 😃) אלא הוא טוען שאלו שבעד "שוק חופשי"/נאו-ליברליזם
הם במקרה (עאלק) אלו שנהנים מהעובדה שאין דבר כזה ושבפועל כל השווקים נמשלים או מופרעים ואנחנו רואים את ההפרעות האלו
רק ככל שהן מתנגשות עם ערכי תרבות שרלוונטיים לנו.
אני חושב שהטענה הכי מהותית שלו היא שהתערבות ממשלתית זה לא רע 'בהגדרה' וכי יש הרבה מאוד מצבי עולם ותקופות
בהן מה שנקרא state capitalism יעבוד הכי טוב.
(את המונח האחרון הדגשתי במיוחד למקרה שרוטברט קורא פה)

רות'ברד מתהפך בקבר מהשטויות שהוא קורא פה.

מזל שרות'ברד הגאון יהיה שם כדי להציל את המצב.

אם עכשיו נלך לפי הגישה של אבי כהן, אז בגלל שאת מזלזלת בו אני רשאי להסיק שאת טפשה. אני לא חושב שאת טפשה, אז מזל שאני לא מאמין בגישה של אבי כהן, אחרת הייתי חי בעולם עם סתירה לוגית.

אם עכשיו נלך לפי הגישה של אבי כהן, אז בגלל שאת מזלזלת בו אני רשאי להסיק שאת טפשה. אני לא חושב שאת טפשה, אז מזל שאני לא מאמין בגישה של אבי כהן, אחרת הייתי חי בעולם עם סתירה לוגית.
איפה זלזלתי בו? רשמתי שהוא גיבור גאון כל יכול 😆

תכלס אם רוטברד קשישא היה קם לתחייה סיכוי טוב שהיה קופץ מייד על אחת מ 'ספינות השלום' בדרך לעזה 😃

הוא לא היה קופץ לשום מקום, כי הוא היה מעדיף להתעסק בעניינים שלו, אבל הוא כן כתב דברים נגד ציונות, ובצדק.

הוא לא היה קופץ לשום מקום, כי הוא היה מעדיף להתעסק בעניינים שלו, אבל הוא כן כתב דברים נגד ציונות, ובצדק.

צחוק בצד, אני לא בטוח מה משמעות "להתעסק בעניינים שלו" כשמדובר באיש רוח שממילא משפיע על הסביבה באמצעות דברים שהוא כותב.
והוא היה מאוד אנטי ציוני, לא שאסור לו.

צחוק בצד, אני לא בטוח מה משמעות "להתעסק בעניינים שלו" כשמדובר באיש רוח שממילא משפיע על הסביבה באמצעות דברים שהוא כותב.
והוא היה מאוד אנטי ציוני, לא שאסור לו.

כתיבה = עניינים שלו. מי שמושפע, בוחר להיות מושפע. לעלות על "ספינת שלום" לעזה זה כבר להכנס לעימות אלים.

אין לי כוונה להכנס לויכוח או דיון אם משט לעזה הוא אלים בהגדרה או רק אם יורים באויר.
בכל מקרה אני ממליץ לקרוא את המאמר הבא שלו בשביל להבין עד כמה האיש לא אוהב את ישראל/הציונות.

https://mises.org/system/tdf/Left and Right_3_3_4_0.pdf?file=1&type=document

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית