הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

פינת הליברטריאניזם השבועית

אני מניח שהוא יסכים עם המסקנה שלך.
הם במקרה (עאלק) אלו שנהנים מהעובדה שאין דבר כזה ושבפועל כל השווקים נמשלים או מופרעים ואנחנו רואים את ההפרעות האלו
רק ככל שהן מתנגשות עם ערכי תרבות שרלוונטיים לנו.
הו, איזה יופי! הגענו לפסיכואנליזה לא מבוססת! כבר חשבתי שהדיון לא יכול להתדרדר.
אחי, בעלי עסקים עשירים שונאים שוק חופשי. אתה יודע למה? כי הם צריכים לשלם יותר במשכורות, בהשקעות הון, ולהוריד במחירים ולחדש כל הזמן. זה חרא. למה לא למצוא גאון שימושי כמוך שייצא נגד שוק חופשי, ככה הם יוכלו להעביר בקלות פוליטית חוק גאוני כמו הגבלת שוק הסלולר והטלוויזיה בהמצאה טירנית של 'רשיון עסק', ידאגו שרק הם וכמה חברים שלהם יקבלו אותו והופ - חשבונות טלפון של 1500 שקל ומענה טלפוני שלא עובד ויש ברוך השם פנסיה.

לא, אבי כהן. מי שבעד התערבות ממשלתית זה מי שמרוויח ממנה הכי הרבה.

נערך לאחרונה:
שוגר לא בטוח שאתה בעצמך מבין מה שאתה כותב או למה אתה חושב שהמלל שלך מנוגד למשהו שכתבתי.
ואתה לא אחי אז תשתדל בבקשה להתבטא באופן פחות פרחי אם מענין אותך שאגיב אליך בהמשך.

שוגר לא בטוח שאתה בעצמך מבין מה שאתה כותב או למה אתה חושב שהמלל שלך מנוגד למשהו שכתבתי.
ואתה לא אחי אז תשתדל בבקשה להתבטא באופן פחות פרחי אם מענין אותך שאגיב אליך בהמשך.
תקרא מה שכתבת שוב ותראה שזה כן מנוגד, ואין לי שום עניין שתגיב לי בהמשך בהנחה ותפסיק לדבר שטויות פה.

1544522_1046870045340664_7009708400499527228_n.png

אני מניח שלא כולם מכירים..
אתה אישית מסכים עם כל הדברים שהוא כותב וטוען במאמר שלו או רק עם חלקם?

לא הבנתי עם מה אתה שואל אם אני מסכים או לא? עם ההצגה של ההיסטוריה?

לא הבנתי עם מה אתה שואל אם אני מסכים או לא? עם ההצגה של ההיסטוריה?

קצת מפתיע שבתור מישהו שלרוב מגיב תוך 2-3 דקות לכל פיפס באתר לקח לך הפעם יותר מיממה שלמה לחשוב על שאלה כתשובה לשאלה.

אין טעם להתמקח פה על כל טיעון ונקודה בהסטוריה..
הענין העיקרי הוא אופן הצגת 'העובדות', שבדרך מאוד ברורה וחד משמעית מוצא את ישראל כאשמה הישירה והיחידה בכל מעשה איבה או מוות אזרחי בקונפליקט.

* אנחנו לא בבית משפט. תרגיש נוח להגיד את דעתך הכנה.

קצת מפתיע שבתור מישהו שלרוב מגיב תוך 2-3 דקות לכל פיפס באתר לקח לך הפעם יותר מיממה שלמה לחשוב על שאלה כתשובה לשאלה.

אין טעם להתמקח פה על כל טיעון ונקודה בהסטוריה..
הענין העיקרי הוא אופן הצגת 'העובדות', שבדרך מאוד ברורה וחד משמעית מוצא את ישראל כאשמה הישירה והיחידה בכל מעשה איבה או מוות אזרחי בקונפליקט.

* אנחנו לא בבית משפט. תרגיש נוח להגיד את דעתך הכנה.

וואלה, לא ידעתי שאני עובד אצלך, או אצל מישהו כאן בפורום. הוא לא טען שישראל היא האשמה העיקרית, אלא שהיא אשמה יותר מהשכנים. והוא אפילו לא טען שישראל היא האשמה היחידה. היו קצת יותר פרטים מזה.

פעם הבאה יקח לי קצת יותר זמן לענות לך. משהו כמו אינסוף.

וואלה, לא ידעתי שאני עובד אצלך, או אצל מישהו כאן בפורום. הוא לא טען שישראל היא האשמה העיקרית, אלא שהיא אשמה יותר מהשכנים. והוא אפילו לא טען שישראל היא האשמה היחידה. היו קצת יותר פרטים מזה.

פעם הבאה יקח לי קצת יותר זמן לענות לך. משהו כמו אינסוף.

🤣
כתבתי שהפתעת, לא שאתה מצופה לשלם קנס על איחורים : )

אוקי, ההתרשמות שלי מהמאמר שונה משלך. מענין אם אנשים נוספים יטרחו לקרוא ולשתף בדעתם.

🤣
כתבתי שהפתעת, לא שאתה מצופה לשלם קנס על איחורים : )

אוקי, ההתרשמות שלי מהמאמר שונה משלך. מענין אם אנשים נוספים יטרחו לקרוא ולשתף בדעתם.
ההתרשמות/חוות דעת שלי מהמאמר:
א. ישראל בהתחלה היתה בסדר ואחרי זה תפסה תחת והתחילה לפעול בצורה לא רצויה.-לא מסכים
ב. ארה"ב חושבת שאנחנו המדינה הקטנה והמסכנה ולנו צריכים לעזור למרות שעל פי הכותב אנחנו מעצמה גדולה וחזקה ותוקפנית בלי סיבה. - עוד פעם נשמע כמו שטות מוחלטת
זה עוד בקטנה. בסה"כ כשרוצים להטות את ההיסטוריה לטובת הערבים זה קל אבל באותה מידה אפשר לכתוב גם מנגד שהערבים האשמים העיקריים ואנחנו המדינה המסכנה שלא עשתה כלום. לא שאני מסכים עם זה גם.
עדכון: זה מה שהבנתי בקריאה רופפת ב2 בלילה.
לא להתקע על קטנות. 😃

תגידו צריך להיות פילוסוף או דוקטור למתמטיקה בשביל להשתתף בפוסט הזה?

לא, אבי כהן. מי שבעד התערבות ממשלתית זה מי שמרוויח ממנה הכי הרבה.
זאת דוגמא לקשרי הון ושלטון. הטענה שהתערבות ממשלתית רעה מפני שהשילטון מושחת היא טענה חלשה.

ככל שזה קשור בשלילת התערבות ממשלתית היא טענה חלשה, אבל הבעיה המרכזית בטענה, שהיא טעות. קל לראות...😃

הממשלה היא גוף בעל מונופול על אלימות. תוציא אותה מחוץ למשחק ואין השפעה לאף בעל הון. קל לראות...

הממשלה היא גוף בעל מונופול על אלימות. תוציא אותה מחוץ למשחק ואין השפעה לאף בעל הון. קל לראות...
אולי אני אסכים ואולי לא...😃
מצד שני, המשפט הבא פשוט לא נכון:
"מי שבעד התערבות ממשלתית זה מי שמרוויח ממנה הכי הרבה"
ומנקודת מבטי, היא מהווה טענה חלשה מאוד.

אולי אני אסכים ואולי לא...😃
מצד שני, המשפט הבא פשוט לא נכון:
"מי שבעד התערבות ממשלתית זה מי שמרוויח ממנה הכי הרבה"
ומנקודת מבטי, היא מהווה טענה חלשה מאוד.
כמו שכתבתי, בעולם העסקים, מי שבעד התערבות ממשלתית הוא מי שרוצה שהממשלה תתערב לטובתו. מחוץ לעולם העסקים יש קואליציה לא קדושה ומובלעת מצד אחד של בעלי עסקים אינטרסנטים שלא מעוניינים בתחרות ו/או מעוניינים בלקבל טובות מיוחדות על חשבון הציבור שאף שחקן אחר לא מקבל ועושי-טוב עם לב רך שרוצים להרגיש טוב עם עצמם (כמוך) ובעלי העסקים משתמשים בהם כפרונט כדי להעביר את הרגולציות שהם רוצים. תמיד היה ותמיד יהיה.

לגבי המרוויחים הגדולים. תשאל על אי-התערבות ותחרות חופשית את: הוט, יס, סלקום, אורנג', חקלאים, חברת חשמל, 'תאגידי' מים, רכבת ישראל, רפתנים, דואר ישראל, בעלי מוניות ברשיון והרשימה ממשיכה. התוצאות ידהימו אותך

כמו שכתבתי, בעולם העסקים, מי שבעד התערבות ממשלתית הוא מי שרוצה שהממשלה תתערב לטובתו. מחוץ לעולם העסקים יש קואליציה לא קדושה ומובלעת מצד אחד של בעלי עסקים אינטרסנטים שלא מעוניינים בתחרות ו/או מעוניינים בלקבל טובות מיוחדות על חשבון הציבור שאף שחקן אחר לא מקבל ועושי-טוב עם לב רך שרוצים להרגיש טוב עם עצמם (כמוך) ובעלי העסקים משתמשים בהם כפרונט כדי להעביר את הרגולציות שהם רוצים
אני "עושה טוב עם לב רך"?... 😆
בסה"כ ציינתי שכתבת משהו לא נכון משום שהוא פשוט כזה. אין טעם שתציג בפניי את נפלאות הקיום. מה שרשמת קיים במידה מסויימת וקיימים גם דברים אחרים.
הטיעון הוא חלש משום שהוא בסה"כ מציג תירגול גרוע של התערבות ממשלתית עם איזון ובלמים לא נכונים ו/או שחיתות.
...אם נחזור למשפט הראשון בתגובתי, השאר בצד את ההתייחסות האישית, היא גורמת לך להיראות טיפש.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית