ולמה כללי מוסר כלפי רכוש הם כן הכרחיים עבורך וכללי מוסר אחרים לא?אין טעם להתעסק במוסר בחינוך מעבר לפגיעה ברכוש, זה משתנה מידי ומועד לכישלון.
מה שכן צריך להתעסק בו, זה השלכות למעשים שלך.
עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
ולמה כללי מוסר כלפי רכוש הם כן הכרחיים עבורך וכללי מוסר אחרים לא?אין טעם להתעסק במוסר בחינוך מעבר לפגיעה ברכוש, זה משתנה מידי ומועד לכישלון.
מה שכן צריך להתעסק בו, זה השלכות למעשים שלך.
ולמה כללי מוסר כלפי רכוש הם כן הכרחיים עבורך וכללי מוסר אחרים לא?
''אנו, הח"מ מצטרפים וקוראים לך שר האוצר, משה כחלון, כמי ששם את האג'נדה החברתית לנגד עיניו לאורך כל חייו הציבוריים ופועל לצמצום הפערים החברתיים: אל תפנה עורף לתרבות, כי העם רעב גם לתרבות.''
לפעול לצמצום הפערים החברתיים = לשדוד מהאזרחים עוד מיסים כדי שיממנו תרבות אליטיסטית שרובם בוחרים מרצון לא לצרוך.
http://e.walla.co.il/item/2878404
הקשר שבין ליברטריאניזם לטבעונות
חלק 1/2:
2/2:
הוא ניסה להעביר משהו אחד, אתה הבנת משהו אחר.. אבל אני לא אתווכח בשמו, אני אפילו לא ליברטריאנית.הקשבתי רק לראשון בינתיים, אבל הוא לא ממש מבסס את הטענה שלו למה non agression principle תקף על כל החיות בעולם. אם זה נכון, אז זה תקף גם בין חיות לחיות אחרות למשל (כי לטענתו לא צריך להבין מה זה). ואם זה תקף לכל החיות בעולם, אז פחות או יותר אף בן אדם לא יכול להתקיים יותר (וגם אף חיה).
חוץ מזה שהוא סותר את עצמו מספר פעמים. למשל הוא מדבר על זה שמותר לך להרוג את הכלב שלי אם הוא תוקף את הכלב שלך, אבל לא סתם בשביל הכיף. אם הכלב שייך למישהו, זה אומר שהוא רכוש, בניגוד לטענה שלו שבעל חיים לא יכול להיות שייך לאף אחד. דבר שני, אסור לך להרוג את הכלב שלי סתם, בגלל שהוא הרכוש שלי (כמו שהוא הסכים), לא בגלל שכל בעלי החיים מוגנים אוניברסלית לפי העקרונות שלו.
הוא ניסה להעביר משהו אחד, אתה הבנת משהו אחר.. אבל אני לא אתווכח בשמו, אני אפילו לא ליברטריאנית.
אם אתה מעוניין, יש מספר טלפון לתכנית שלו/יש את הקבוצה בפייסבוק בה אפשר לרשום פוסט/לשלוח לו הודעה פרטית..
אם אני אדבר בשם עצמי, אז הטענה המרכזית שלי היא שפגיעה בבעל חיים ללא תכלית (מלבד הנאה/נוחות) היא מיותרת וראויה לגינוי. כמובן שזו פרשנות סובייקטיבית שלי למהו "מוסר".. אבל יש רציונל מאחורי הטענה הזו.
כשמדובר ביצורים שאין להם רמת מודעות כשל אדם בוגר ואין להם הבנה את מערכת המוסר- אי אפשר לגרום להם להתנהג על פיה. להבדיל מזאת, התרה של התעללות בבעלי חיים עלולה ליצור התדרדרות מוסרית גם בין אדם לחברו..
תחנך ילד שמותר לו לבעוט בכלב ולשרוף אותו אם בא לו לפרוק עצבים/לשם הנאה, זה יטשטש אצלו את הגבולות במקום ללמד אותו על שליטה עצמית ומתן כבוד כלפי כל יצור אחר. מה ימנע ממנו לפגוע גם באוטיסט חסר מודעות? או תינוק? גם להם רמת מודעות נמוכה מזו של אדם בוגר.
אני אתייחס תיכף לנושא בעלי החיים.רק ציטטתי את מה שהוא אמר.
אני לא טוען שזה בסדר לחנך או לעודד ילד לבעוט בכלב או לשרוף אותו. אני בטוח גם שהרוב המוחלט של האנשים מסכים איתך. אבל יש הבדל בין זה לבין הטענה של פגיעה בבעל חיים ללא תכלית. לך נראה שלאכול אותו זו לא תכלית מספיק טובה, ולי נראה שכן. לך נראה שלהחזיק כלב כרכוש בבית זו תכלית טובה, ויש אנשים שלא יסכימו איתך. לא יכולה להיות הסכמה אוניברסלית שהעקרון עליו הוא מדבר חל על כל היצורים החיים.
אני אתייחס תיכף לנושא בעלי החיים.
קודם יש לי שאלה עבורך- האם אתה בעד/נגד עבדות ילדים (תעשייה בה לוקחים ילדים בניגוד לרצונם ומכריחים אותם לעבוד בפרך, בתחומים שונים. גם זנות.)? ומה הסיבה לכך?
ילדים הם בני אדם, לא?
אז אסור להשתמש נגדם בשום כפייה?
אם אתה מחזיק בבית ילד בן 3?
אקרא כשאתפנה.. בינתיים אתייחס לסתירה ביחס כלפי בעלי חיים שטענת שקיימת אצלי:ילדים זה אכן תחום אפור, אבל ילד שכשיר לעבודה הוא בן אדם שלא שונה ממבוגר ואין להשתמש נגדו בכפיה.
לגבי ילדים בגילאים שאת מדברת עליהם, יש על זה הרבה דיונים. כאן יש ניתוח לא רע לדעתי:
https://mises.org/library/how-we-come-own-ourselves
אקרא כשאתפנה.. בינתיים אתייחס לסתירה ביחס כלפי בעלי חיים שטענת שקיימת אצלי:
כמ שהגדרת. אין שחור ולבן. תחום אפור בו כפייה יכולה להיחשב כטובה ובמקרים אחרים כרעה.
אההלא טענתי לסתירה אצלך אלא אצל הבחור ברדיו.
תראה, יכול להיות שאנחנו פשוט תופסים דברים בצורה שונה ולא נסכים לעולם.. ככה שלא משנה כמה נתווכח, כל אחד מאיתנו עדיין יראה את התמונה בצורה שונה מהאחר. וזה בסדר.TL;DR
סתם מאוחר אני אשב על זה, אבל זה לא נוגד את דעותי כלל ממה שקראתי.
את פשוט לא ירדת לסוף דעתי.
I amתראה, יכול להיות שאנחנו פשוט תופסים דברים בצורה שונה ולא נסכים לעולם.. ככה שלא משנה כמה נתווכח, כל אחד מאיתנו עדיין יראה את התמונה בצורה שונה מהאחר. וזה בסדר.
לשם הבהרה, לא תייגתי אותך בשביל שנמשיך להתווכח. באמת חשבתי שתתעניין.