הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

ייעוץ תקוע בSS

Trainer

משתמש פעיל
524
64
נק' מוניטין:
242
524
64
היי אני חדש פה, בן 18 גובה 177 ס"מ משקל 77.5.
בשמונה חודשים האחרונים התאמנתי ב2 תוכניות, הראשוה תוכנית נפח והשנייה (הנוכחית SS).
המשקלים ההתחלתיים:
סקוואט - 35 ק"ג
דדליפט - 60 ק"ג
בנץ' - 40 ק"ג
בנט אובר - 30 ק"ג
פרס - 20 ק"ג.

(משקל גוף 65 ק"ג)

בתוכנית SS אני נמצא קצת יותר מ3 חודשים, וכבר חודש אני תקוע בסקוואט (עשיתי ריסט שעזר לי ב5 ק"ג בלבד, בדדליםט המשכתי להתקדם ועכשיו נעצרתי בהכל), משקלים:
סקוואט - 105 ק"ג
דדליפט - 145 ק"ג
בנץ' - 77.5 ק"ג
בנט אובר - 75 ק"ג
פרס - 52.5 ג"ג.

הסיבה שהפסקתי להעלות במשקלים וגם עליתי לאט מאוד היא שאני לוקח רואקוטן, שבין התופעות לוואי שלו יש פירוק שריר.
עד עכשיו הצלחתי איכשהו להסתדר אבל עכשיו זה נעצר לגמרי.
מה לעשות כרגע עד שאני אסיים עם זה? להמשיך לנסות להעלות כמה ק"ג בודדים בשבועות או לעבור לתוכנית עם נפח יותר גבוה ולשמור על המשקלים האלה?

תודה מראש

עם אתה לוקח משהו שמפרק שריר לדעתי לא כדאי לך כול כך לצפות להרבה..אני מכיר אנשים שלוקחים את זה כשהם מתאמנים וזה משפיע עליהם גם עליהם באימונים. תמשיך להתאמן עם המשקלים האלה, אולי על הדרך תצליח להעלות עוד קצת וכשתסיים תמשיך להעלות משקלים בצורה ליאנרית..
בכול מקרה אני עדיין צריך לשאול:
איך התזונה?
איך השינה?
איך הטכניקה?

• פותח/ת השרשור
טכניקה טובה (המאמן במכון שלי מתחרה בפאוורליטינג איגור משהו)
השינה מעולה (בין 8 ל10 שעות בלילה)
התזונה בינונית + לפעמים יש לי חוסר קטן בחלבון אבל תיקנתי את זה, בניתי אתמול תפריט מסודר אבל הכדור הזה איתי כבר חודשיים ובחודשיים האלה אני מרגיש את הקושי הרציני, בין התופעות לוואי שלו יש גם כאבי ברכיים, תתאר לך לעשות סקוואט עם זה, כנראה בגלל זה דווקא בסקוואט הכי קשה לי..

או שתנוח ותעשה הפסקה מהתוכנית או שתמשיך ותשמור על התוצאות שכבר השגת ותמשיך להעלות משקלים בצורה ליאנרית אחרי שתפסיק עם השימוש כמו שאמרתי קודם..
בכול מקרה, מותר להתאמן תוך כדי השימוש??😳

• פותח/ת השרשור
מותר זאת שאלה קשה.
הייתי אצל 2 רופאים כי הראשון אמר שאסור לחלוטין ולא הסכמתי עם זה.
הרופאה השנייה אמרה שזה מותר כל עוד אני לא הורג את עצמי יותר מדי.

• פותח/ת השרשור
בהתחלה המשקלים היו יחסית נמוכים אז לא הרגשתי קושי כמו שאני מרגיש עכשיו.
הייתה תקופה שכל דדליפט עליתי 2.5-5 ק"ג, עכשיו הגעתי למצב שאני יכול לעשות אימון אחד סקוואט של 105 ק"ג ל3 סטים של 5 ויישאר לי כוח ואני מתכנן את העלייה באימון הבא ובאימון הבא להגיע לכשל בסט השני באותו משקל.
בגלל זה אני חושב לעבור כרגע לתוכנית עם יותר נפח ולשמור בתוכנית הזאת על המשקלים הנוכחיים ולהוסיף עוד מספר סטים לכל שריר וככה להוסיף גירוי..
אני לא יודע עד כמה זה יהיה אפקטיבי, בגלל זה אני שואל פה.

• פותח/ת השרשור
אני לא חושב על נפח של ABCD עם 12 סטים לשריר.
חשבתי על משהו כזה:
סקוואט 3X5 (לשמור על אותו משקל)
פרונט סקוואט 3X8
בנץ' פרס 3X5 (גם לשמור על אותו משקל)
בנץ' בשיפוע 3X8
ואיזה תרגיל קטן ליד אחורית/קדמית

אותו עקרון גם בB

• פותח/ת השרשור
אני פשוט חושב שאם אני אשמור על אותו משקל בתרגילים הבסיסיים ואוסיף עוד כמה סטים של תרגילים אחרים הגירוי יהיה יותר גדול.
אני באמת לא יודע מה לעשות, יש לי עוד 4 חודשים בערך עם הכדורים האלה ועד שהגעתי למשקלים שלא האמנתי שאני אגיע אליהם אני לא מתכוון לוותר על הכל

אתה טועה.
אתה מתאמן מתחיל ככה שעוד נפח סתם יפגע לך בהתאוששות ויגרום לך אפילו להוריד משקלים מכיוון שהגוף לא יתאושש. אם תעשה את זה אתה מוותר על הכול..

• פותח/ת השרשור
אז פשוט להמשיך ככה בחודשים הקרובים עד שאני אסיים עם זה?
אולי אני אנצל את הזמן לעשות חיטוב קטן למרות שאני רק על 15-16% שומן

זה יהיה מאוד חבל אם תיפצע.
תנצל את הזמן לחיטוב ואל תחשוב בכלל על תכנית נפח כי היא תשבור אותך לגורמים.
תשמר על מה שיש ותנצל את הזןמ לחיטוב מתון, אל תעשה RFLאו דל פחמימה כי אתה צריך את הפחמימות האילו עכשיו כשאתה משתמש בתרופות כאלה.

ושוב, זה יפה שיש לך אמביציה ורצון להתקדם אבל אם תיפצע זה יהיה חבל. מנסיון.

• פותח/ת השרשור
תודה רבה לכם, החלטתי לנסות חיטוב בגירעון שלילי קטן מאוד (יחסית), אני אהיה איזה שבועיים על נייטרלי ואז בגירעון של 300-400 ליום.
בנתיים אני אנסה לשמור על אותם משקלים, לרדת 4.5% שומן בערך בגירעון כזה קטן ייקח לי להערכתי שלושה חודשים ועד אז אני אהיה בסוף של הכדורים האלה ואז אני אתחיל להתאמן כמו בן אדם.
תודה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית