הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ פחמימות-עד כמה צריכים..שאלה על המאמר

scarface

משתמש פעיל
748
1
נק' מוניטין:
196
748
1
בנוגע למאמר:
http://www.kilogram.co.il/900/פחמימות-–-עדכמה-אנו-צריכים-אותם/

"מנגד, תצרוכת הפחמימות באימון משקולות מסובכת קצת יותר. מחישוב משוער שנעשה נמצא שכל שני סטים של עבודה (בהנחה שנמשכים 30-45 שניות) נצטרך כ-5 גרם פחמימות כדי לחדש את המאגרים ששומשו (גליקוגן – מאגרי הפחמימות בשריר). כתוצאה מכך אם נעשה 24 סטים באימון נצטרך כ-60 גרם אקסטרה פחמימה בתזונה היומית כדי לחדש את מאגרי הגליקוגן שנוצלו. כעת אם אכלנו 50 גרם פחמימה לפי דרישות המינימום שדיברנו לפני כן, נצטרך להוסיף לתזונה היומית כ-60 גרם פחמימה – מה שיוצר מצב שאנו אוכלים כבר כ-110 גרם פחמימה/יום. "

אם אני בדל פחמימה למה לי לחדש מאגרים?
ה50 גרם פחמימה שאני אכניס ילכו לדברים הבסיסיים (מזעור פירוק שריר,מזעור איבוד חנקן וכו') או קודם יאגרו בשריר?

בדיאטה דלה בפחמימה אתה מתבסס על שומן וחלבון שיהפוך לגלוקוז ויספק את הגוף לתנאים הללו.
בד"כ מאגרי השומן יהפכו ל"דלק" המרכזי שהגוף ישתמש בו, אם זה באימון או לאחר מכן.
חוץ ממאגרי גליקוגן יש גם גלוקוז חופשי שזורם לדם וזה מספק גם את התאים והאיברים השונים.
מזעור פירוק שריר ושאר הדברים הללו הרבה יותר מסובכים ולא קשורים רק למאגרי הגליקוגן או תצרוכת הפחמימה שלך. האגירה במאגרי הגליקוגן בשריר נועדה כדי להשתמש במאגרים הללו אם זה בזמן נתון או תחלופה שקוראת על בסיס X זמן. בכל מקרה כמעט כל הזמן יש שימוש במאגרי הגליקוגן ואין כמעט מצב של מאגרים ריקים לגמרי.
אם לסכם, לא הייתי מתעסק בזה, פשוט תאכל - מבחינה פיזיולוגית אין צורך בצריכה של פחמימות מהתזונה, שומן וחלבון יכולים להפוך לגלוקוז ומשם לתאים השונים.

• פותח/ת השרשור
בעיקרון זה משנה אם הגוף ישתמש בשומן כדלק עיקרי או בגליקוגן?
מה שחושב זה בסופו של דבר זה העודף או הגרעון הקלורי,לא?

במסה נקייה (AD) העודף הקלוריי יאאגר כשומן ובדיאטה מאוזנת גם בשומן וגם בשריר (גליקוגן->פחמימה)?

• פותח/ת השרשור
אם אני במאזן חיובי בתזונת דלת פחמימות אז ה"דלק" יגיע מהשומן ומאגרי גילקוגן רק ימשיכו להידלל מאימון לאימון (עד העמסות).העודף הקלורי יאגר כשומן.
במאזן חיובי דומה,בתזונה מאוזנת אז ה"דלק" יגיע גם מפחמימות ושומן וחלק הפחמימות יופנו למילוי מאגרי גליקוגן.ככה שבסוף של דבר יהיה פחות עודף קלורי שיאגר כשומן ? (כי חלק יופנה למאגרי גליקוגן)

אתה יכול לחלק את רוב הפחמימה סביב האימון (30 גרם לפני ואחרי ובבוקר ירקות)
בדל פחמימה אתה יכול/צריך להגיע לבערך 70 גרם פחמימה ביום (UD2)

אם אתה מתאמן חזק אתה יכול בימי אימון להעלות מעט את צריכת הפחמימות, זה לא מה שיפגע בדיאטה, אלא להיפך יאפשר לך התאוששות מהאימונים ואימוני כוח יעילים/עצימים יותר. כמובן לא לאכול 200 גרם כי זה כבר לא יהיה דל

ההיפותזה היא שברגע שאין לך כמויות מספקות של אינסולין בשביל להכנס את חומרי המזון לתא הגוף מעלה את המטאבוליזם שלו בשביל לשרוף את העודפים הללו, יש מחקר לא רע (קרדיט למורן) שיחזק את זה.
http://www.2shared.com/document/BxpBoOtd/fatload.html

נערך לאחרונה:
חחח עודד אתה רוצה להגיד לי שאם מישהו יצרוך 10,000 קלוריות כל יום ויגביל את צריכת הפחמימה שלו ל 50 גרם פחמימה ביום הוא לא יצבור שומן ?

ההיפותזה היא שברגע שאין לך כמויות מספקות של אינסולין בשביל להכנס את חומרי המזון לתא הגוף מעלה את המטאבוליזם שלו בשביל לשרוף את העודפים הללו, יש מחקר לא רע (קרדיט למורן) שיחזק את זה.
http://www.2shared.com/document/BxpBoOtd/fatload.html

קראת את המאמר?
למרות שלקרוא לו מאמר זה קצת מגוחך...

אולי פעם הבאה ננסה לעשות על טווח יותר גדול של אנשים (שישה?).
ואולי גם נכניס קבוצות ביקורת שיצרכו פחמימות או חלבון או שומן רווי(הם צרכו שמן תירס ושמן זית)?

ודיווח שלנבדקים היה חם זה מצביע אכן על עלייה במטאובליזים(סתם הצחיק אותי).

ובכלל זה דבר ידוע שכאשר הגוף בעודף הוא מעלה את חילוף החומרים וההפך.

והמחקר מאוד רע, בושה שאנשים מוציאים כזאת רמה חובבנית של מאמרים.
היו לי דוחות מעבדה יותר רצינים מזה...

חחח עודד אתה רוצה להגיד לי שאם מישהו יצרוך 10,000 קלוריות כל יום ויגביל את צריכת הפחמימה שלו ל 50 גרם פחמימה ביום הוא לא יצבור שומן ?

רק אם זה יהיה משמן תירס(שמן זית לא עובד ככה).

עידן ניכר שמעולם לא יצא לך לקרוא מחקר קליני על תזונה, אם היית קורא משהו בתחום היית יודע שבלתי אפשרי כרגע לבקר בתנאי מעבדה כמות אנשים שנעה יותר מסביב ה10~ אנשים. אני חושב שאתה יכול להבין לבד למה.

אני לא צריך קבוצת ביקורת, אני בודק טענה. הטענה היא שלמשקל ולרמת הפעילות אני אמור לעלות במשקל אם אני צורך X קלוריות, והראו במחקר על יותר מאדם אחד שצריכה של פי כמה מהמספר הזה לא הובילה לעלייה בכלל, או לעלייה מועטה שלא עקבית עם מספר הקלוריות שצרכו. אף אחד לא טען שהמחקר הזה מספיק בשביל להסיק ממנו משהו חד משמעי אבל הוא מעניין.

לא הסיקו מזה שהיה להם חם שהמטאבוליזם שלהם עלה, זה ציון עובדה.

"ובכלל זה דבר ידוע שכאשר הגוף בעודף הוא מעלה את חילוף החומרים וההפך."
לא הבנתי מה אתה מנסה לומר במשפט הזה.

"גם אם הוא יאכל 500 קלוריות מעל BMR שלו הוא יעלה."
אני מסכים איתך, אבל אתה משום מה מניח שהBMR הוא דבר קבוע, שככל הנראה גם אפשר לחשב אותו על פי נוסחא מראש, המחקר מראה שהBMR יכול להשתנות בהתאם להרבה דברים פיזיולוגיים שקורים בגוף (למשל מחסור באינסולין). יכול להיות שתצרוך 8000 קלוריות וזה לא יהיה 500 קלוריות מעל הBMR שלך.

עידן ניכר שמעולם לא יצא לך לקרוא מחקר קליני על תזונה, אם היית קורא משהו בתחום היית יודע שבלתי אפשרי כרגע לבקר בתנאי מעבדה כמות אנשים שנעה יותר מסביב ה10~ אנשים. אני חושב שאתה יכול להבין לבד למה.

אני לא צריך קבוצת ביקורת, אני בודק טענה. הטענה היא שלמשקל ולרמת הפעילות אני אמור לעלות במשקל אם אני צורך X קלוריות, והראו במחקר על יותר מאדם אחד שצריכה של פי כמה מהמספר הזה לא הובילה לעלייה בכלל, או לעלייה מועטה שלא עקבית עם מספר הקלוריות שצרכו. אף אחד לא טען שהמחקר הזה מספיק בשביל להסיק ממנו משהו חד משמעי אבל הוא מעניין.

לא הסיקו מזה שהיה להם חם שהמטאבוליזם שלהם עלה, זה ציון עובדה.

"ובכלל זה דבר ידוע שכאשר הגוף בעודף הוא מעלה את חילוף החומרים וההפך."
לא הבנתי מה אתה מנסה לומר במשפט הזה.

"גם אם הוא יאכל 500 קלוריות מעל BMR שלו הוא יעלה."
אני מסכים איתך, אבל אתה משום מה מניח שהBMR הוא דבר קבוע, שככל הנראה גם אפשר לחשב אותו על פי נוסחא מראש, המחקר מראה שהBMR יכול להשתנות בהתאם להרבה דברים פיזיולוגיים שקורים בגוף (למשל מחסור באינסולין). יכול להיות שתצרוך 8000 קלוריות וזה לא יהיה 500 קלוריות מעל הBMR שלך.

קראתי מחקרים בהרבה נושאים(אפילו בביולוגיה), מחקר מדעי אמור לעמוד בתנאים מסויימים.
המחקר הזה לא עומד באף אחד מהם, ואני בטוח שמורן היה רוצח אותו אם הוא היה מגיע למסקנה הפוכה ממה שמורן מאמין בה.

אם אתה לא מבין למה צריך קבוצת ביקורת, אז אני יביא לך מחקרים על היעילות של הומואפתיה עם נתונים הרבה יותר מרשימים ומקיפים משל המאמר הזה(ואשמיט את קבוצת הביקורת).

ברור שBMR זה לא קבוע, ובגלל זה בדיוק צריך את קבוצת הביקורת, אתה לא יכול לעשות מחקר בלי זה.

לעשות מחקר על 5 אנשים ל45 יום עם צריכה הדרגתית של קלוריות ללא שום קבוצת ביקורת זה לא מחקר רציני.

אגב היה בזמנו מחקר מאוד מקיף על אסירים(נראה לי היה דיון פה על זה) שהעלו להם את צריכת הקלוריות לתקופה מאוד ארוכה(לא על בסיס שומן כמו במחקר) והמסף כלשהוא אנשים לא עלו במשקל כמו המצופה מהם(כמו במאמר) וחלקם לא עלו בכלל.

נראה לי גם עשו סרט על המחקר הזה.

אגב היה בזמנו מחקר מאוד מקיף על אסירים(נראה לי היה דיון פה על זה) שהעלו להם את צריכת הקלוריות לתקופה מאוד ארוכה(לא על בסיס שומן כמו במחקר) והמסף כלשהוא אנשים לא עלו במשקל כמו המצופה מהם(כמו במאמר) וחלקם לא עלו בכלל.

נראה לי גם עשו סרט על המחקר הזה.

"חומות של תקווה"??

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית