הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ לקראת הצבא

• פותח/ת השרשור Raigki
  • פורסם בתאריך

Raigki

משתמש מתחיל
7
0
נק' מוניטין:
0
7
0
שלום,

אני בן 17 ,שוקל 50 קילו והגובה שלי הוא מטר 74,המבנה גוף שלי רזה.

אני מתגייס עוד שנה פחות או יותר ורציתי לפתח סיבולת לב - ריאה לקראת הטירונות,כרגע אני במצב גופני לא משהו,אני לא מסוגל לבצע ספרינטים או ריצות ארוכות מבלי להתעייף יותר מדי.

הנה מה שחשבתי לעשות:

ריצות של יום כן ויום לא,ריצה של משהו כמו 3 ק''מ [עם הפסקה אחרי קילומטר וחצי],ועם הזמן להתקדם יותר.

בנוסף - אני רוצה לפתח את הגוף שלי [את השרירים], ולכן חשבתי לשלב את זה בריצה כך שבהפסקה אני אבצע 2-3 סטים של תרגילים שונים שיעבדו על השרירים בגוף [שכיבות סמיכה,כפיפות בטן וכו'].

אין לי מושג בנושא אז חשבתי לשאול אתכם מה דעתכם על מה שכתבתי פה לפני שאני איישם את זה.

תודה.

יש לך ליד הבית מטח או מקבילים?
אם יש - הייתי מציע לך לשלב מטח, מקבילים, סקוואטים, שכיבות שמיכה כתרגילי כוח לכל הגוף.

לגבי שילוב ריצה\כוח אני מאמין שיש פה אנשים שיודעים יותר טוב ממני איך עדיף.
אז אני מעדיף לשתוק.

נערך לאחרונה:
טוב, כל עוד אף אחד לא מגיב....
כעקרון יש 2 אפשרויות- או לעשות אימון משולב של ריצה וכוח, או לפצל נגיד ל 3 אימוני כוח 2 ריצה או 2 כוח 3 ריצה או 2 ו 2.
לגבי כמה חזרות- אופטילי אני חושב זה 4*כשל במקבילים ומטח ו 4 סטים בכל אחד מהתרגילים האחרים.

תוכנית לדוגמא:
יום אחד:
ריצה קלה של 10 דקות לחימום.
4 סטים של סקוואטים + 4 סטים של שכיבות שמיכה + 4 סטים של מטח+ 3 בטן
ריצה של 10 דקות ומתיחות.

יום שתיים:
ריצה. פה יש אפשרות או ריצת אינטרוולים או ריצה בעצימות גבוה. לא יודעה מה עדיף במקרה שלך.

יום שלוש:
10 דקות ריצה קלה.
4 סטים של מקבילים 4 סטים של מטח 4 סטים של ניתורים גבוהים+ 3 סטים של בטן.

יום ארבע:
ריצה.

מאוד חשוב לנוח בין האימונים ולאכול טוב.

ד"א:
לאן אתה מתגייס? איזו טירונות יש לך?

אני אשמח אם מישהו יעזור לבחור, חברה אני לא מומחה בתוכניות )

נערך לאחרונה:
תתחיל לאט לאט

קודם תעשה חצי דקה ריצה ואז שתי דקות הליכה מהירה ואז שוב,תעשה את זה במשך כמה ימים ואז תעלה בעצימות לאט לאט ואתה תשתפר חבל על הזמן.

קודם תעשה חצי דקה ריצה ואז שתי דקות הליכה מהירה ואז שוב,תעשה את זה במשך כמה ימים ואז תעלה בעצימות לאט לאט ואתה תשתפר חבל על הזמן.

באמת חבל על הזמן 😉 אבל שמעתי על דרך יותר טובה:
בכל פעם תרוץ פי 2 יותר ממה שרצת ביום הקודם: ביום הראשון שניה, ביום השני שתי שניות, בשלישי ארבע שניות וכן הלאה. אתה תשתפר מה זה מהר - תוך שבועיים תוכל לרוץ יותר מארבע שעות! ותוך חודש - טוב, אתה לא תאמין...

• פותח/ת השרשור
תודה על כל התגובות!

אממ,לא כדאי לעשות יום אימון יום מנוחה?
ואיזה תרגילים יכולים לעזור לי לשפר מתח? - מתח זה לא הצד החזק שלי ממש..

ובנוגע לטירונות - רובאי 03 , וגם בלי שום קשר החלטתי לקחת את עצמי בידיים ולהתחיל לעבוד =]

רובאי 03 - כדי להתאמן לזה אתה צריך לאכול המבורגרים ולשתות בירה. )

כן, אתה צודק- יום אימון יום מנוחה. הימים שאמרתי זה לא יום ראשון, שלישי וכה... אלה מספרי אימונים, עם מנוחה ביניהם )

אני חושב שעדיף לך לעבוד תקופה של נגיד 3-4 חודשים רציני על כוח (נגיד תוכנית SS) ואז מה שנשאר עד התירונות תעבוד על סיבולת, ושימור המצב הנתון.
קשה לי לראות איך אתה יכול לעבוד על שתייהם ביחד בצורה יעילה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית