הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ חדש פה, שאלה בקשר לסקוואט

• פותח/ת השרשור natansquat
  • פורסם בתאריך
N

natansquat

אורח
0
0
נק' מוניטין:
0
0
0
אהלן אני נתן ואני די חדש בכל העניין הזה של האימונים
קראתי קצת והחלטתי להתחיל SS
אני מאוד אוהב את התרגיל סקוואט אבל אני לא יודע את הטכניקה כ"כ טוב
הבנתי שיש לואו באר ויש היי באר, רציתי לדעת מה יהיה לי הכי קל ללמוד לבד כי נראה שבמכון שלי לא מבינים כלום.. תודה!

מבחינת למידה של התרגיל, High Bar יהיה הרבה יותר קל, מכיוון שהמוט יושב על הכתפיים במקום טבעי וכמעט ואין בעיה של אחיזה, לחץ על המפרקים בידיים/מרפקים וגמישות באיזור הכתפיים.

בכל מקרה, אם אין לך ממי ללמוד אז כדאי מאוד להתחיל ממשקלים לא גבוהים ולהעלות סרטונים לאתר כדי לעקוב ולוודא שאתה עושה את התרגילים כמו שצריך.

מבחינת למידה של התרגיל, High Bar יהיה הרבה יותר קל, מכיוון שהמוט יושב על הכתפיים במקום טבעי וכמעט ואין בעיה של אחיזה, לחץ על המפרקים בידיים/מרפקים וגמישות באיזור הכתפיים.

בבקשה תסביר לי למה המנח על הכתפיים ב-LB אינו טבעי, ומה זה טבעי בעניין הזה? כמו כן מעניין אותי מאיפה הבאת את כל הבעיות הנוספות שתיארת ב-LB.

בבקשה תסביר לי למה המנח על הכתפיים ב-LB אינו טבעי, ומה זה טבעי בעניין הזה? כמו כן מעניין אותי מאיפה הבאת את כל הבעיות הנוספות שתיארת ב-LB.
אני קצת לא מבין למה אני זוכה לתקיפה הזו. עניתי לשאלה של האיש - "הבנתי שיש לואו באר ויש היי באר, רציתי לדעת מה יהיה לי הכי קל ללמוד לבד".
הוא לא שאל מה יותר טוב.

לאנשים פה בפורום יש בעיה רצינית עם כל מי שמעלה קול שאפשר אולי לפרש כשונה משלהם (ובמקרה הזה הוא לא בהכרח שונה).

כדי ליישר קו - אני בעצמי עושה LB ולא HB, ואני לא רואה אותו כפחות טוב.
מה שכן קשה יותר ללמוד לבצע LB מ HB, וזה לא משפט שלי, אלא משפט של גלן פנדלי (ולא רק). הטכניקה של אחיזה של המוט ב LB מצריכה יותר למידה, יותר מסובכת ואין מה להתווכח פה.

כל הבעיות הנוספות שהבאתי קיימות כשהטכניקה לא מושלמת (לא נותנים דגש ליישור של פרקי הידיים, הרמה של המרפקים, צורך בגמישות שבדר"כ נרכשת [שריפטו מציין ומתייחס אליו בספר] וכיוצ"ב...), ואם אתה לא מסכים שהן קיימות כנראה שלא עשית LB סקוואט בחיים שלך עם משקל רציני (ואני יודע שעשית והרבה). בדיוק מהסיבות האלו קשה יותר ללמוד LB.

באשר למיקום הטבעי של המוט על הגב - טבעי היא אולי מילה קצת מוגזמת, אבל קח אדם ברחוב, תן לו למקם את המוט מאחורי הראש ונראה מה הוא יעשה....

אני אומר שוב שאני אישית עושה LB סקוואט ולא התייחסתי לתועלת או עדיפות, אלא פשוט לשאלה של האיש.
ואני אציין שוב שהתגובות "אנטי" בפורום הן משהו עקבי וקצת לא במקום, ושבשונה מכל תגובה אחרת באשכול הזה, אני כן התייחסתי ישירות לשאלה של האיש, עניתי לו ואני מאמין שגם תרמתי...

נערך לאחרונה:
תלמד לעשות LB, יותר קל להתקדם איתו מאשר היי באר...
וביכלל ss זה עם lb תעזר ב dvd של ריפטו , במאמרים בפורטל ולבסוף בספר ללמוד את הטכניקה...כתבתי שלבסוף בספר כי הקריאה לוקחת יחסית הרבה זמן שבו תוכל ללמוד את הטכניקה ממה שאמרתי וללמוד עוד עם קריאה בזמן התוכנית

1) אני קצת לא מבין למה אני זוכה לתקיפה הזו. עניתי לשאלה של האיש - "הבנתי שיש לואו באר ויש היי באר, רציתי לדעת מה יהיה לי הכי קל ללמוד לבד".
הוא לא שאל מה יותר טוב.

2) לאנשים פה בפורום יש בעיה רצינית עם כל מי שמעלה קול שאפשר אולי לפרש כשונה משלהם (ובמקרה הזה הוא לא בהכרח שונה).

3) כדי ליישר קו - אני בעצמי עושה LB ולא HB, ואני לא רואה אותו כפחות טוב.
מה שכן קשה יותר ללמוד לבצע LB מ HB, וזה לא משפט שלי, אלא משפט של גלן פנדלי (ולא רק). הטכניקה של אחיזה של המוט ב LB מצריכה יותר למידה, יותר מסובכת ואין מה להתווכח פה.

4) כל הבעיות הנוספות שהבאתי קיימות כשהטכניקה לא מושלמת (לא נותנים דגש ליישור של פרקי הידיים, הרמה של המרפקים, צורך בגמישות שבדר"כ נרכשת [שריפטו מציין ומתייחס אליו בספר] וכיוצ"ב...), ואם אתה לא מסכים שהן קיימות כנראה שלא עשית LB סקוואט בחיים שלך עם משקל רציני (ואני יודע שעשית והרבה). בדיוק מהסיבות האלו קשה יותר ללמוד LB.

5) באשר למיקום הטבעי של המוט על הגב - טבעי היא אולי מילה קצת מוגזמת, אבל קח אדם ברחוב, תן לו למקם את המוט מאחורי הראש ונראה מה הוא יעשה....

6) אני אומר שוב שאני אישית עושה LB סקוואט ולא התייחסתי לתועלת או עדיפות, אלא פשוט לשאלה של האיש.
7) ואני אציין שוב שהתגובות "אנטי" בפורום הן משהו עקבי וקצת לא במקום, ושבשונה מכל תגובה אחרת באשכול הזה, אני כן התייחסתי ישירות לשאלה של האיש, עניתי לו ואני מאמין שגם תרמתי...

1) איפה ראית כאן תקיפה? שאלתי שאלות פשוטות בצורה הגונה ומכובדת. אתה אמרת ש-HB יותר קל מ-LB מסיבות כאלו ואחרות. מן הסתם אם לדעתך היה אפשר לזקוף לזכות סקוואט LB את אותם היתרונות, לא היית משתמש בהם בכדי לציין שסקוואט HB יהיה לו קל יותר, מה שמוביל למסקנה שלדעתך היתרונות הללו כביכול של HB אינם קיימים ב-LB, וסה"כ רציתי לדעת למה. אם אתה לא יודע להתמודד עם ביקורת, אל תביע דעה.

2) אין לי מושג על אילו בעיות אתה מדבר, אני בכלל לא הבעתי את דעתי האישית אלא סה"כ התעניינתי בזאתי שלך.

3) כדי ליישר קו - קוראים לזה appeal to authority. אין מה להתווכח פה.

4) אנחנו מדברים כאן על בעיות, יתרונות וחסרונות של הטכניקות עצמן, ולא מה שקורה כאשר מישהו לא מבצע אותן כראוי.

5) אם היית לוקח אותי הייתי שם איפה ששמים ב-LB. היית לוקח את moonlight הוא היה שם במנח HB. מה הוכחת כאן?

6) כאשר ענית לשאלה של האיש, התייחסת לתועלת או עדיפות.

7) גם תגובות של מגננה מאנשים שלא יודעים לקבל ביקורת כפי שהיא ולנהל דיון רציונלי הן משהו עקבי בפורום הזה. אני מאמין שתגובות מלאות בכשלים לוגיים לא תורמות דבר.

1) איפה ראית כאן תקיפה? שאלתי שאלות פשוטות בצורה הגונה ומכובדת. אתה אמרת ש-HB יותר קל מ-LB מסיבות כאלו ואחרות. מן הסתם אם לדעתך היה אפשר לזקוף לזכות סקוואט LB את אותם היתרונות, לא היית משתמש בהם בכדי לציין שסקוואט HB יהיה לו קל יותר, מה שמוביל למסקנה שלדעתך היתרונות הללו כביכול של HB אינם קיימים ב-LB, וסה"כ רציתי לדעת למה. אם אתה לא יודע להתמודד עם ביקורת, אל תביע דעה.

2) אין לי מושג על אילו בעיות אתה מדבר, אני בכלל לא הבעתי את דעתי האישית אלא סה"כ התעניינתי בזאתי שלך.

3) כדי ליישר קו - קוראים לזה appeal to authority. אין מה להתווכח פה.

4) אנחנו מדברים כאן על בעיות, יתרונות וחסרונות של הטכניקות עצמן, ולא מה שקורה כאשר מישהו לא מבצע אותן כראוי.

5) אם היית לוקח אותי הייתי שם איפה ששמים ב-LB. היית לוקח את moonlight הוא היה שם במנח HB. מה הוכחת כאן?

6) כאשר ענית לשאלה של האיש, התייחסת לתועלת או עדיפות.

7) גם תגובות של מגננה מאנשים שלא יודעים לקבל ביקורת כפי שהיא ולנהל דיון רציונלי הן משהו עקבי בפורום הזה. אני מאמין שתגובות מלאות בכשלים לוגיים לא תורמות דבר.
יכול להיות באמת שאתה ספציפית לא תקפת, בכל מקרה הגבת בצורה די ביקורתית ובגלל שיש אווירה כללית בפורום (שלא יזיק שתשתנה) של כיפוף ידיים בפורום קיבלתי את התגובה כמו שקיבלתי, אולי קצת לא בצדק כלפיך אישית, אבל עדיין יש סיבה לזה.
בכל מקרה, לעניין השאלה של הבחור והתשובה שלך:

1) יש ל LB יתרונות כמובן, גם ל HB יש, בכל מקרה כל עוד אתה עושה סקוואטים ההבדל זניח, ודובר על כך רבות בפורום, בגלל כל אלו לא מצאתי טעם להתייחס לכך מעבר לתשובה רלוונטית לשאלה שלו של מה יותר קל ללמוד.

2) כבר התייחסתי למעלה, שוב, לא כלפיך אישית, אבל יש משהו בזה וזה כבר נושא אחר...

3) לא בטוח שהבנתי אם אתה מסכים או לא...

4) ברור שכשאתה מבצע הכל כמו שצריך אין פה בעיה, אבל אנחנו דווקא לא מדברים על יתרונות וחסרונות של הטכניקות עצמן (אולי חלקנו מדברים, אבל זה לא מה שכותב ההודעה שאל) אנחנו מדברים פה על למידה של טכניקה, הבחור שאל מה יותר קל ללמוד, והזכרתי בעיות שאין אחד שלא נתקל בהן בתהליך הלמידה של LB, ולא קיימות ב HB.

5) מה אתה הוכחת?! אנחנו לא מדברים על אנשים שכל החיים מתאמנים עם המוט במקום מסוים, אנחנו מדברים על למידה מ-0, ואדם ברחוב לא ישים את המוט נמוך, אלא גבוה, כי נמוך המוט לא יהיה יציב ויפול, צריך ללמוד איך להחזיק נמוך וזו בדיוק הנקודה. לך לכפר שסוחבים בו מוט עם דליים ותראה איפה הם ממקמים את המוט, תן לכל בן אדם לסחוב מוט עם משקל על הגב ותראה איפה הוא שם אותו.

6) התייחסתי לכמה קל ללמוד. אתה יכול להגדיר את זה כעדיפות ל HB ובצדק, בכל מקרה הכוונה שלא עשיתי השוואה של - "HB טוב מ LB" או להיפך.

7) לביקורת התייחסתי, ואני מקבל את מה שאמרת. בקשר ליכולת לנהל דיון רציונאלי ולהסיק קשרים לוגיים - אני משוכנע שבשיפוט אובייקטיבי התעליתי עליך בשניהם בדיון הזה, וצר לי שאתה הפעם כן בוחר לתקוף אותי שלא בצדק.

יכול להיות באמת שאתה ספציפית לא תקפת, בכל מקרה הגבת בצורה די ביקורתית ובגלל שיש אווירה כללית בפורום (שלא יזיק שתשתנה) של כיפוף ידיים בפורום קיבלתי את התגובה כמו שקיבלתי, אולי קצת לא בצדק כלפיך אישית, אבל עדיין יש סיבה לזה.
בכל מקרה, לעניין השאלה של הבחור והתשובה שלך:

1) יש ל LB יתרונות כמובן, גם ל HB יש, בכל מקרה כל עוד אתה עושה סקוואטים ההבדל זניח, ודובר על כך רבות בפורום, בגלל כל אלו לא מצאתי טעם להתייחס לכך מעבר לתשובה רלוונטית לשאלה שלו של מה יותר קל ללמוד.

2) כבר התייחסתי למעלה, שוב, לא כלפיך אישית, אבל יש משהו בזה וזה כבר נושא אחר...

3) לא בטוח שהבנתי אם אתה מסכים או לא...

4) ברור שכשאתה מבצע הכל כמו שצריך אין פה בעיה, אבל אנחנו דווקא לא מדברים על יתרונות וחסרונות של הטכניקות עצמן (אולי חלקנו מדברים, אבל זה לא מה שכותב ההודעה שאל) אנחנו מדברים פה על למידה של טכניקה, הבחור שאל מה יותר קל ללמוד, והזכרתי בעיות שאין אחד שלא נתקל בהן בתהליך הלמידה של LB, ולא קיימות ב HB.

5) מה אתה הוכחת?! אנחנו לא מדברים על אנשים שכל החיים מתאמנים עם המוט במקום מסוים, אנחנו מדברים על למידה מ-0, ואדם ברחוב לא ישים את המוט נמוך, אלא גבוה, כי נמוך המוט לא יהיה יציב ויפול, צריך ללמוד איך להחזיק נמוך וזו בדיוק הנקודה. לך לכפר שסוחבים בו מוט עם דליים ותראה איפה הם ממקמים את המוט, תן לכל בן אדם לסחוב מוט עם משקל על הגב ותראה איפה הוא שם אותו.

6) התייחסתי לכמה קל ללמוד. אתה יכול להגדיר את זה כעדיפות ל HB ובצדק, בכל מקרה הכוונה שלא עשיתי השוואה של - "HB טוב מ LB" או להיפך.

7) לביקורת התייחסתי, ואני מקבל את מה שאמרת. בקשר ליכולת לנהל דיון רציונאלי ולהסיק קשרים לוגיים - אני משוכנע שבשיפוט אובייקטיבי התעליתי עליך בשניהם בדיון הזה, וצר לי שאתה הפעם כן בוחר לתקוף אותי שלא בצדק.

1) אתה אומר שלא מצאת טעם להתייחס להבדלים הזניחים בין LB ו-HB כשאתה הצהרת בבירור ש-HB יותר טוב מ-LB ופירטת למה ואיך. תחליט.

3) זה משנה אם אני מסכים או לא? הרי אין מה להתווכח פה. גלן פנדליי אמר.

4) כפי שציינתי בסעיף 2, אתה אומר שוב שאתה לא מדבר על הטכניקות עצמן, כשזה מה שבדיוק עשית. קשה לדון עם צד לא החלטי ולא עקבי.

5) אני אמרתי שהוכחתי או שניסיתי להוכיח משהו? אני הבאתי דוגמא נגדית להנחות ולקביעות הלא מובנות שהבאת כאן. ואני דיברתי על אנשים בלי שום ניסיון עם סקוואט, אני למשל דווקא בא מכפר קטן ויצא לי לשים מוטות ודברים אחרים על הגב בעבודות בניה וכ'ו ותמיד שמתי אותם במנח LB.

6) כן עשית השוואה כזו. אם אתה טוען שלא, יש לך כשלים לוגיים רציניים.

7) אני שמח שאתה חושב שהתעלת עליי בדיון וירטואלי בפורום באינטרנט. ורד מהעץ של הקורבן המותקף, אני סה"כ מדבר איתך.

Cygnus, מבחינת קלות למידה הוא צודק. גם בפורום הנוכחי לא חסרים שרשורים של אנשים (אאל"ט גם חיים) שהתלוננו על כאבי מפרקים אחרי LB, עד כדי כך שהם לא יכלו להמשיך אח"כ לבנץ' פרס, וזו לא תופעה ייחודית לגלן. גם אם במקרה הספציפי שלך זה לא כך, אתה היוצא מן הכלל. כמו כן, אם הרקע הוא עבודות בנייה ודברים כאלה - אני מניח שמישהו לימד אותך איך לשים דברים על הגב בצורה הזו, וזה לא שבפעם הראשונה שבאת לשים משהו כבד על הגב ידעת איך לשים אותו בצורה הזו.

נצל"ש - בהמשך אותו דיון על הסקוואטים של ריפטו יש עוד פוסט מאוד מעניין של גלן, על ההבדלים בין דומינאנטיות בקוואדס לבין דומינאנטיות ב-PC:
http://board.crossfit.com/showpost.php?p=404496&postcount=95

הבהרה: כיום אני בשבוע הרביעי של SS (הפעם YDTP), חזרתי אל זה עכשיו אחרי חיטוב, ואני כרגע עושה LB.
כל ההתעסקות של HB VS LB ב- recreational level היא בסופו של דבר די מיותרת. העיקר לעשות באק סקוואט, להתקדם, ולהרים כבד.

Cygnus, מבחינת קלות למידה הוא צודק. גם בפורום הנוכחי לא חסרים שרשורים של אנשים (אאל"ט גם חיים) שהתלוננו על כאבי מפרקים אחרי LB, עד כדי כך שהם לא יכלו להמשיך אח"כ לבנץ' פרס, וזו לא תופעה ייחודית לגלן. גם אם במקרה הספציפי שלך זה לא כך, אתה היוצא מן הכלל. כמו כן, אם הרקע הוא עבודות בנייה ודברים כאלה - אני מניח שמישהו לימד אותך איך לשים דברים על הגב בצורה הזו, וזה לא שבפעם הראשונה שבאת לשים משהו כבד על הגב ידעת איך לשים אותו בצורה הזו.

נצל"ש - בהמשך אותו דיון על הסקוואטים של ריפטו יש עוד פוסט מאוד מעניין של גלן, על ההבדלים בין דומינאנטיות בקוואדס לבין דומינאנטיות ב-PC:
http://board.crossfit.com/showpost.php?p=404496&postcount=95

הבהרה: כיום אני בשבוע הרביעי של SS (הפעם YDTP), חזרתי אל זה עכשיו אחרי חיטוב, ואני כרגע עושה LB.
כל ההתעסקות של HB VS LB ב- recreational level היא בסופו של דבר די מיותרת. העיקר לעשות באק סקוואט, להתקדם, ולהרים כבד.

אני לא מתיימר לדעת מה יותר קל ללמידה ולכן גם לא הבעתי שום עמדה בנוגע לכך. זה דבר די אינדיבידואלי וקשור למתאמן, למאמן (אם ישנו), למקורות המידע הזמינים ועוד.

אני די מסכים איתך, ולי אישית לא כל כך חשוב עם איזה מנח עובדים.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית