ייעוץ פאוור קלין.

אם אתה מבצע חתירה בעמידה (לצורך העניין מה שגם נקרא "מושך עם הידיים") אתה לא מבצע פאוור קלין נכון.

אותם שרירים עובדים, בכל מיקרה. תחילה יתבצע הרחקת כתף ליפני הקירוב אופקי שגורם לזה להיראות רק כמו כפיפת כתף.

אותם שרירים עובדים, בכל מיקרה. תחילה יתבצע הרחקת כתף ליפני הקירוב אופקי שגורם לזה להיראות רק כמו כפיפת כתף.

אתה נופל למלכודת נפוצה בתחום הזה בגלל שאתה מנסה לבצע ניתוח תנועתי על סמך ויזואליות בלבד בלי הבנה של המכניקה השונה של התנועות.

בשלב שנראה למתבונן ההדיוט מהצד כתנועה אקטיבית של הרחקת/קירוב/כפיפת כתף הוא בעצם השלב שכבר לא מופעל שום כוח כנגד המוט.
פחות או יותר כלל ברזל בהרמת משקולות הוא שברגע שהידיים מתחילות להתכופף (בסיום המשיכה השנייה) כבר אין כוח שמופעל כנגד המוט והמטרה באותו שלב הוא לנצל את המשך התאוצה של המוט כלפי מעלה כדי לרדת ולקבל את המוט במצב נמוך יותר.

אז לפי מה שאתה אומר אם תעזוב את המוט איפשהו באמצא התנועה הוא יעלה מכוח התאוצה עד לגובה שבו הוא אמור לפגוש בכתפיים, לא מקבל, מיצטער.

לצורך הדיון מה שאתה מקבל ומה שאתה לא מקבל לא ממש משנה את העובדות.

אין לי מושג לאיזה נקודה אתה מתייחס במהלך התנועה אבל כמו שכבר ציינתי ברגע שהסתיימה המשיכה השנייה (יישור מלא של הגוף/triple extension) המוט מגיע לתאוצה המקסימלית שלו במהלך התנועה ומשם אין כוח שמפועל כנגד המוט (יש סיבה מרכזית אחת למה לא עושים את זה ואחת אחרת שקשורה טיפה לראשונה למה זה גם לא כל כך יעיל, אולי תנחש?).
זה אולי גם יפתיע אותך אבל גם אז המוט לא נתפס בשיא הגובה שלו אלא רק כשהוא משנה כיוון חזרה לקרקע.

נערך לאחרונה:
נכון, זה לא משנה את העובדות. עזרה תיהיה בכל מיקרה מתנועת חתירה.
ולא זה זה לא מפתיע אותי, ציינתי בגובה שהוא אמור לפגוש בכתפיים זה שפירשת את זה לשיא הגובה זה לא ממש בעייה שלי אלא בהבנה שלך.
ואולי זה יפתיע אותך שהתאוצה המקסימלית שלו תיהיה ליפני היישור של הגוף, בכל מה שקשור ל"דדליפט" שאתה טוען שמביא את כל התאוצה.

נערך לאחרונה:
אז לפי מה שאתה אומר אם תעזוב את המוט איפשהו באמצא התנועה הוא יעלה מכוח התאוצה עד לגובה שבו הוא אמור לפגוש בכתפיים, לא מקבל, מיצטער.

אתה לא עוזב אותו "איפשהו", אתה מפסיק להפעיל עליו כוח בנקודה די ספציפית והוא ממשיך לעלות בגלל התאוצה שהענקת לו קודם. תיקנתי את הלינק למצגת שמצאתי, תסתכל מה קורה החל משקופית 20 בערך.

אתה לא עוזב אותו "איפשהו", אתה מפסיק להפעיל עליו כוח בנקודה די ספציפית והוא ממשיך לעלות בגלל התאוצה שהענקת לו קודם. תיקנתי את הלינק למצגת שמצאתי, תסתכל מה קורה החל משקופית 20 בערך.

לינק עדיין לא עובד.
אתה לא מפסיק להפעיל כח, הוא לא יעלה רק מכוח שהוא קיבל מהתאוצה. הכוח מהכתפיים הקטן יחסית בגלל התנועה המהירה יתן המשך לכוח ההתמדה וינסה כמה שאפשר להקטין את האטת המוט. אם אני מצליח את התרגיל עם 200 קילו ואני יעשה עם 100, ויעזוב את המוט באותה הנקודה של שיא הכוח המוט יעלה עוד איזה חצי מטר? לפי מה שאתם אומרים, כן.

נכון, זה לא משנה את העובדות. עזרה תיהיה בכל מיקרה מתנועת חתירה.
ולא זה זה לא מפתיע אותי, ציינתי בגובה שהוא אמור לפגוש בכתפיים זה שפירשת את זה לשיא הגובה זה לא ממש בעייה שלי אלא בהבנה שלך.
ואולי זה יפתיע אותך שהתאוצה המקסימלית שלו תיהיה ליפני היישור של הגוף, בכל מה שקשור ל"דדליפט" שאתה טוען שמביא את כל התאוצה.

אם תעזוב את המוט בכל נק' אחרי סיום המשיכה השנייה המוט יגיע גבוה יותר מהגובה שבו הוא יתפס (בהרמת משקולות יש דבר כזה שנקרא bar drop שיוצר את ההעקומה האחרונה של התנועה), נכון יותר בקלין טיפה פחות בג'רק ובסנאטצ' ולא מהסיבות שאתה טוען.
מעניין מתי המוט יגיע לתאוצה מקסימלית לפי דעתך? רוב הנתונים שאני מכיר מדברים על סוף המשיכה או לכל היותר מעט מאוד לפני.

לינק עדיין לא עובד.
אתה לא מפסיק להפעיל כח, הוא לא יעלה רק מכוח שהוא קיבל מהתאוצה. הכוח מהכתפיים הקטן יחסית בגלל התנועה המהירה יתן המשך לכוח ההתמדה וינסה כמה שאפשר להקטין את האטת המוט. אם אני מצליח את התרגיל עם 200 קילו ואני יעשה עם 100, ויעזוב את המוט באותה הנקודה של שיא הכוח המוט יעלה עוד איזה חצי מטר? לפי מה שאתם אומרים, כן.

רק אם אתה יכול להעניק למוט עם 200 קילו את אותה התאוצה שאתה יכול למוט עם 100 קילו, מה שבלתי אפשרי לרוב האנשים.

מעניין מתי המוט יגיע לתאוצה מקסימלית לפי דעתך? רוב הנתונים שאני מכיר מדברים על סוף המשיכה או לכל היותר מעט מאוד לפני.

אתה מדבר על סוף המשיכה הראשונה או השניה? יצא לי לראות אנליזות של הsnatch ושם המהירות המקסימלית היא בסוף המשיכה השניה, אבל התאוצה המקסימלית היא בסוף הראשונה.

אם תעזוב את המוט בכל נק' אחרי סיום המשיכה השנייה המוט יגיע גבוה יותר מהגובה שבו הוא יתפס (בהרמת משקולות יש דבר כזה שנקרא bar drop שיוצר את ההעקומה האחרונה של התנועה), נכון יותר בקלין טיפה פחות בג'רק ובסנאטצ' ולא מהסיבות שאתה טוען.
quote]
אם תשים לב מהודעות ישנות שלי כל מה שאתה אומר אני ככל הניראה מכיר. זה שתעביר שיעור לא משכנע אותי. את כל השאר כבר אמרתי בהודעה הקודמת, למיקרה שלא קראת אותה. ולא טענתי שום סיבה...
אני לא רוצה שזה יהיה מהדיונים שממלאים 5 דפים על אותה נקודה שלא מובילה לשום מקום אז אתה מוזמן להמשיך, אולי בסוף תעלה משהו יותר משכנע.

נערך לאחרונה:
אם בהודעה הקודמת שלך כתבת את כל מה שיש לך לומר משתקף בבירור ממנה, ומהודעות קודמות שלך, שההבנה שלך בהרמת משקולות לוקה בחסר.

בקשר להודעה הקודמת שלך אתה טועה כן המוט ימשיך לעלות מכוח התאוצה של המשיכה השנייה עד ומעבר לגובה התפיסה ואפשר לראות את זה באנליזות של clean pulls.
אני יותר מאשמח לשמוע ממך מתי המוט מגיע לתאוצה מקסימלית לדעתך? ועל איזה אנליזות בדיוק אתה מסתמך?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית