הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

"החיים בישראל בלתי נסבלים, מיסוי בשמיים ואפס שירות לאזרח"

הביטוח של אופנוע מעצבן אותך? מה עם ביטוח לנהג חדש\צעיר? למה שאני אצטרך לשלם פי 2 מכל אדם אחר רק בגלל הגיל שלי?
ילד בן 20 אחראי מספיק לפקד על 3 חיילים בטנק, אבל לא מספיק אחראי כדי שיתייחסו אליו כמו נהג מבוגר ולא יצטרך לשלם הון תועפות על ביטוח.
דווקא זה הגיוני, במיוחד ביטוח של נהג חדש, אתה נמצא פחות משנתיים על הכביש... אין לך עדיין מספיק ניסיון בשביל להיות נהג "אחראי". וזה לא משנה כמה שיעורים לקחת או איזה טסט עברת, יש דברים שלומדים עם הזמן, ועד שתיהיה כבר נהג "מנוסה" תצטרך לשלם יותר.
ואני מבין אותך, כי גם אני נהג חדש, והביטוחים האלה הם באמת כאב ראש...

מתי הדיון עבר לביטוח חיים? דיברנו על ביטוח חובה ותאונות דרכים.
אני מסכים שביטוח החובה שלי צריך להיות גבוה יותר, אך הסיכון שמישהו אחר יפגע בי שלא באשמתי - לא אני צריך לשאת בו.

אם אתה נוסע לרואנדה זה בסדר שתצטרך לשלם ביטח נסיעות גבוה?
אתה בוחר בכלי רכב מסוכן שמגביר את העוצמה של כל תאונה שאתה מעורב בה.
ואתה היחידי שלא מסכים לשאת באחריות על הבחירות שלו, אני חושב שזה נובע מהעובדה
שאתה לא חושב בצורה הגיונית כי אתה קשור מידי לנושא הזה.

יש לי דודים בגרמניה, בישראל קשה לחיות אחושרמוטה חרא של מדינה אני נשבע לכם פשוט חרא. בגרמניה הכול זול! אני זוכר לפני כמה שנים נוקיה N95 היה עולה איזה 5000 ש''ח כאן... בגרמניה N96 עלה 350 יורו חח... ג'ינסים של דיזל בגרמניה 80 יורו, בישראל 1200 ש''ח. עזבו את זה, גם בנוגע לשווארמה חח אצלי שווארמה בעיר עולה 30-34 ש''ח, בגרמניה 3-4 יורו זה כלום! המחירים של בריצפה. מה גם מי שבהבטלה בארץ מקבל 2000 ש''ח, ובגרמניה אני לא יודע בנוגע לאזרח גרמני רגיל אבל דודים שלי בגלל שהם לומדים גרמנית משלמים להם 1600 יורו בחודש בגלל שהם באבטלה והולכים לילמוד את השפה. מה גם הארץ בהרבה יותר יפה זה אין דברים כאלה הכול נקי ומסודר לא ראיתי דברים כאלה, אין בעלי חיים ברחוב או ג'וקים וכל החרא הזה רק בישראל תראו ת'חרא הזה. הקיצר שתישרף המדינה הזאת אני בעצמי עני כוסעמו

דווקא זה הגיוני, במיוחד ביטוח של נהג חדש, אתה נמצא פחות משנתיים על הכביש... אין לך עדיין מספיק ניסיון בשביל להיות נהג "אחראי". וזה לא משנה כמה שיעורים לקחת או איזה טסט עברת, יש דברים שלומדים עם הזמן, ועד שתיהיה כבר נהג "מנוסה" תצטרך לשלם יותר.
ואני מבין אותך, כי גם אני נהג חדש, והביטוחים האלה הם באמת כאב ראש...
מאיפה לעזאזל אתה קובע דבר כזה?
יש המון אנשים על הכביש שהם אסון מהלך והם נוהגים כבר 10 שנים ויותר, יש לך זקנים בני 80 שנוסעים על הכביש שהם בלי ספק סכנה הרבה יותר גדולה (ראה דוגמא של הזקן שנסע הפוך באיילון). למה הם לא משלמים יותר?

אני מוכן לשאת באחריות על הבחירות שלי, אבל למה אני צריך להיות אחראי על כישורי הנהיגה של אנשים אחרים? החנון הכיתתי אשם שהערס הכיתתי היכה אותו?
אני שוב אחזור לדוגמה קודמת - היית מעורב בתאונת דרכים עם אוטובוס או משאית. המשטרה קבעה שנהג המשאית/אוטובוס אשם. זה אומר שמי שישלם את עלות תיקון הרכב שלך - זה ביטוח הצד ג' של האוטובוס/משאית, והביטוח המקיף שלך בשנה הבאה לא יתייקר.
מצד שני - מי שישלם את עלות האשפוז והפיצויים שלך זה ביטוח החובה שלך, והוא כן יתייקר בשנה הבאה. בחרת לנסוע ברכב פרטי שהוא יותר פגיע ממשאית או אוטובוס, על כן, לשיטתך, עלייה זו מוצדקת. זה נראה לך הגיוני?

אני מוכן לשאת באחריות על הבחירות שלי, אבל למה אני צריך להיות אחראי על כישורי הנהיגה של אנשים אחרים? החנון הכיתתי אשם שהערס הכיתתי היכה אותו?
אני שוב אחזור לדוגמה קודמת - היית מעורב בתאונת דרכים עם אוטובוס או משאית. המשטרה קבעה שנהג המשאית/אוטובוס אשם. זה אומר שמי שישלם את עלות תיקון הרכב שלך - זה ביטוח הצד ג' של האוטובוס/משאית, והביטוח המקיף שלך בשנה הבאה לא יתייקר.
מצד שני - מי שישלם את עלות האשפוז והפיצויים שלך זה ביטוח החובה שלך, והוא כן יתייקר בשנה הבאה. בחרת לנסוע ברכב פרטי שהוא יותר פגיע ממשאית או אוטובוס, על כן, לשיטתך, עלייה זו מוצדקת. זה נראה לך הגיוני?

אין לי כח, תקרא את כל הדיון שוב.
אנחנו בdeadlock אז כבר הבנת מה אני חושב.

תיהיה בריא ואני מקווה שתפסיק לרכב.

אין לי כח, תקרא את כל הדיון שוב.
אנחנו בdeadlock אז כבר הבנת מה אני חושב.

תיהיה בריא ואני מקווה שתפסיק לרכב.

למעט השלילה שצפויה לי בקרוב (יש לי משפט בקרוב על מהירות), אני לא חושב שאני יכול כבר אי פעם להפסיק לרכוב. תודה בכל מקרה. 😃

צעיר מת? מישהו מדבר ככה באמת?
אל תשאל גם כאילו אני ילד בן 10 שהולך לקייטנות.
והכל יכול להיות.... כמו שכתבתי בידיוק שיכול להיות שאני יעבור.
בחיים יש טוויסטים לא צפויים שיכול לגרום לך לשנות את צורת החשיבה וסדר העדיפויות.
אז גם אתה יכול "לשיר מנגינה אחרת לגמרי"

לא כזה טוב לי פה, פשוט אני לא חושב שלגור במקום אחר יעשה אותי יותר מאושר בינתיים.
ואושר יותר חשוב לי מעושר.

לא באמת מדברים ככה כשאתה לא בצבא, אבל מאחר ואתה בצבא אני מדבר במונחים שאתה מבין.
ושוב ההודעה שלך נחמדה אבל תחכה כמה שנים. אתה בינתיים במסגרת ששום דבר לא ממש רלוונטי אליך, אתה לא משלם מסים, ביטוח לאומי הצבא משלם בשבילך, אתה לא סטודנט, אין לך עדיין מילואים, אתה לא צריך בינתיים לחפש מקום מגורים לבד, ולא קשור כרגע לשוק העבודה.
אין לזה קשר לטוויסטים, כרגע פשוט לא עברת מספיק בשביל לחוות דעה רצינית, זה פשוט עובדה. כשתעבור את הדברים שרשמתי אתה תקבל פרספקטיבה שונה, ואז הדעה שלך תהיה יותר רצינית.

הסיבה שביטוח לאופנוע גבוה זה בעיקר כי כל נושא הביטוח באופנועים הוא מונופול בחסות המדינה. אין חברות ביטוח שונות לאופנוע. כל החברות נמצאות תחת "הפול". אין תחרות ועל זה היה הקמפיין האחרון של הרוכבי דו גלגלי

הסיבה שביטוח לאופנוע גבוה זה בעיקר כי כל נושא הביטוח באופנועים הוא מונופול בחסות המדינה. אין חברות ביטוח שונות לאופנוע. כל החברות נמצאות תחת "הפול". אין תחרות ועל זה היה הקמפיין האחרון של הרוכבי דו גלגלי

אה, בגלל זה, ולא בגלל שהסיכוי שלך להיפצע על אופנוע גבוה פי כמה מהסיכוי במכונית?

דודים שלי בגלל שהם לומדים גרמנית משלמים להם 1600 יורו בחודש בגלל שהם באבטלה והולכים לילמוד את השפה.

אז מה שטוב בגרמניה זה שאפשר לאכול על חשבון אחרים? אתה גאה בזה שהדודים שלך אוכלי חינם?

אה, בגלל זה, ולא בגלל שהסיכוי שלך להיפצע על אופנוע גבוה פי כמה מהסיכוי במכונית?

כתבתי שבעיקר בגלל זה, תפתח את הביטוח לתחרות ומהמחירים יירדו דרסטית.
ברור שביטוח חובה לאופנוע יהיה גבוה יותר מרכב בגלל הסכנה, מובן מאליו

הוא פשוט בחר תחביב יקר וקשה לו לשלם את המחיר

לא באמת מדברים ככה כשאתה לא בצבא, אבל מאחר ואתה בצבא אני מדבר במונחים שאתה מבין.
ושוב ההודעה שלך נחמדה אבל תחכה כמה שנים. אתה בינתיים במסגרת ששום דבר לא ממש רלוונטי אליך, אתה לא משלם מסים, ביטוח לאומי הצבא משלם בשבילך, אתה לא סטודנט, אין לך עדיין מילואים, אתה לא צריך בינתיים לחפש מקום מגורים לבד, ולא קשור כרגע לשוק העבודה.
אין לזה קשר לטוויסטים, כרגע פשוט לא עברת מספיק בשביל לחוות דעה רצינית, זה פשוט עובדה. כשתעבור את הדברים שרשמתי אתה תקבל פרספקטיבה שונה, ואז הדעה שלך תהיה יותר רצינית.
צודק , יכול להיות שזה יגרום לי לעזוב אבל יכול להיות גם שלא.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית