הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ שאלה לגבי SS

• פותח/ת השרשור liavsg
  • פורסם בתאריך

liavsg

משתמש קבוע
1,223
0
נק' מוניטין:
477
1,223
0
תראו, ראיתי איזה הרצאה של ריפטו על הבדל בין HB ל- LB וכשהוא אמר שהוא מעדיף לשלב בין לואו באר לפרונט סקוואט מאשר לעשות היי בר
עלה לי רעיון, לעשות את ה-SS בצורה הזאת:

A:
סקוואט לואו באר: 3 סטים של 5 חזרות

בנצ' פרס :3 סטים של 5 חזרות

דדליפט: סט של 5

B:
פרונט סקוואט: 3 סטים של 5 חזרות

מיליטרי פרס: 3 סטים של 5 חזרות

מתח עם כף היד לכיוון הגוף: 3 סטים של 5 (אני עושה את זה כי אני רוצה יותר גירוי בידיים)

מה אתם אומרים?
חשוב לי הדעה של כמה שיותר אנשים שיסבירו לי אם יש בצורת אימונים כזאת תועלת.

בחרתי לעשות פרונט סקוואט משולב עם לואו באר מהסיבה שאני גם רוצה להיות כמה שיותר חזק בקפיצה אחרי ה-SS וגם בספרינטים וכוח מתפרץ וכל החרא הזה, שיהיה לי ארבע ראשי חזק מאוד.

אם אתה מתאמן ב-SS אתה מתאמן מתחיל. כמתאמן מתחיל אין שום דבר שלא תוכל לקבל מהתקדמות מהירה ב-LB מאשר שילובים כאלה בין LB לפרונט. בפרונט אתה לא תוכל לעבוד באותם המשקלים כמו ה-LB.

בקיצור תעשה את התכנית כמו שהיא ואל תתעסק בשטויות.

הוא דיבר על השילוב הזה בשביל אוכלוסיה ספציפית, לא רלבנטי לך. השילוב הזה הוא לא רע, פשוט חסר טעם ויעכב אותך בשלב הזה.

• פותח/ת השרשור
הבנתי, אז בגלל שאני מתחיל כדאי לעשות את התכנית כמו שהיא בנתיים?
ומה לגבי המתח? זה סבבה לעשות מתח עם כף היד מופנית לגוף במקום פאוור קלין נכון?
יש מצב שאני יעשה פאוור קלין נראה איך המאמן שם.
לגבי תאומים, שאלה אחת שאני חייב להבין, התאומים גודלים מסקוואט או שצריך לבודד תרגיל לתאומים כדי שיגדלו?

יש השתתפות של התאומים בסקוואט, מה שהכי מגדיל את התאומים זה עלייה במשקל. בכל מקרה אם ממש חשוב לך שהתאומים יגדלו לא יקרה כלום אם תוסיף 2 סטים לתאומים, רק תוודא שאתה עושה תרגילים בעמידה, ע"פ לייל הgastroc (החלק הבולט של השוקיים) לא ממש עובדים בתרגילים בישיבה.

הבנתי, אז בגלל שאני מתחיל כדאי לעשות את התכנית כמו שהיא בנתיים?
ומה לגבי המתח? זה סבבה לעשות מתח עם כף היד מופנית לגוף במקום פאוור קלין נכון?
יש מצב שאני יעשה פאוור קלין נראה איך המאמן שם.
לגבי תאומים, שאלה אחת שאני חייב להבין, התאומים גודלים מסקוואט או שצריך לבודד תרגיל לתאומים כדי שיגדלו?

אם תקרא את המאמר על התכנית בפורטל תקבל תשובה על כל השאלות ששאלת.

• פותח/ת השרשור
דווקא קראתי את כל המאמר בפורטל אפילו פעמיים, לא נתקלתי בתשובה לגבי התאומים.
ואני לא מהאנשים העצלנים שמפחדים לקרוא, אני כבר מעל שנה קורא על אימונים ולמדתי המון מפורומים, ואני בכלל לא בחדר כושר (האמא לא מוכנה לממן, ביום שני אחרי התעודות סוף סוף היא תממן ויהיה לי הגשמת חלום, לפחות אני לא יבזבז זמן על שטויות של מאמנים כי כבר קראתי מספיק)
השאלות שאני שואל עכשיו זה כדי להיות בטוח שאני יעשה הכל טוב ולא שטויות כי אני לא רוצה לבזבז זמן שאין לי, אני רוצה להיות כמה שיותר גדול וחזק לקראת הצבא.

לגבי נעליים- כמה באמת חשוב להתאמן עם אולסטאר/נעלי הרמת משקולות?
כי יש לי פלטפוס וכשאני נועל אולסטאר הרגל שלי קורסת פנימה (פלטפוס), אני יכול להסתדר עם זה אבל זה לא הכי נוח, הכי נוח לי זה נעלי כדורסל שמחזיקות טוב את הרגל, אני יכול למצוא נעלי כדורסל עם סוליה שטוחה יחסית, השאלה היא אם זה באמת חשוב אולסטאר או משהו בסגנון או שזה לא משנה

דווקא קראתי את כל המאמר בפורטל אפילו פעמיים, לא נתקלתי בתשובה לגבי התאומים.
ואני לא מהאנשים העצלנים שמפחדים לקרוא, אני כבר מעל שנה קורא על אימונים ולמדתי המון מפורומים, ואני בכלל לא בחדר כושר (האמא לא מוכנה לממן, ביום שני אחרי התעודות סוף סוף היא תממן ויהיה לי הגשמת חלום, לפחות אני לא יבזבז זמן על שטויות של מאמנים כי כבר קראתי מספיק)
השאלות שאני שואל עכשיו זה כדי להיות בטוח שאני יעשה הכל טוב ולא שטויות כי אני לא רוצה לבזבז זמן שאין לי, אני רוצה להיות כמה שיותר גדול וחזק לקראת הצבא.

לגבי נעליים- כמה באמת חשוב להתאמן עם אולסטאר/נעלי הרמת משקולות?
כי יש לי פלטפוס וכשאני נועל אולסטאר הרגל שלי קורסת פנימה (פלטפוס), אני יכול להסתדר עם זה אבל זה לא הכי נוח, הכי נוח לי זה נעלי כדורסל שמחזיקות טוב את הרגל, אני יכול למצוא נעלי כדורסל עם סוליה שטוחה יחסית, השאלה היא אם זה באמת חשוב אולסטאר או משהו בסגנון או שזה לא משנה

לגבי הנעליים גם לי יש פלטפוס ודווקא בגלל זה אני ממליץ לך לקנות נעליים עם סוליה שטוחה, כי גם ככה אני אישית לא יציב אז עם הגבעה של הסוליה כמו נעלי ספורט רגילות אני פשוט נופל קדימה.
אני גם לא יכול לשים אולסטאר כי הרגל שלי רחבה ולא נכנסת אליהם אז קניתי בבלוברד נעליים עם סוליה שטוחה והבעיה של הליפול קדימה נעלמה.
וכן אתה יכול ללכת עם נעלי כדורסל עם סוליה שטוחה זה לא משנה ה"מותג" העיקר שתהיה נעל שנוחה לך עם סוליה שטוחה..

• פותח/ת השרשור
אוקיי
לגבי האוכל, אני יודע בעקרון שצריך לאכול הרבה, אבל כמה בערך מעל נייטרלי אני צריך לאכול כדי שזה יהיה הכי אפקטיבי בלי עליה מיותרת בשומן?
אני מודע לזה שצריך לאכול הרבה כדי להתאושש אבל אני לא רוצה להכניס יותר מדי אוכל כי לא בא לי לסיים SS על 20% שומן

אוקיי
לגבי האוכל, אני יודע בעקרון שצריך לאכול הרבה, אבל כמה בערך מעל נייטרלי אני צריך לאכול כדי שזה יהיה הכי אפקטיבי בלי עליה מיותרת בשומן?
אני מודע לזה שצריך לאכול הרבה כדי להתאושש אבל אני לא רוצה להכניס יותר מדי אוכל כי לא בא לי לסיים SS על 20% שומן

אין מספר קלוריות מדוייק לזה אבל לפי דעתי 700-1000 קלוריות זה בהחלט מספיק

בהתחלה גם המספר הזה מוגזם. תתחיל מפחות, ותראה אם אתה מתקשה, אם כן פשוט תוסיף. אל תשכח להקפיד על השינה הרצופה בלילה.

• פותח/ת השרשור
עם שינה אין לי בעיה, זה לא משנה באיזה שעה אני הולך לישון העיקר שאני ישן רצוף את ה-8-9 שעות נכון?

עם שינה אין לי בעיה, זה לא משנה באיזה שעה אני הולך לישון העיקר שאני ישן רצוף את ה-8-9 שעות נכון?

כדאי לישון בשעות נורמאליות .. ולגבי התזונה הייתי מציע תתחיל ב500 קלוריות מעל תיראה איך הולך לך, אם אתה רואה שאתה ניתקע תוסיף עוד 200-400..
ואל תפחד מלאכול אם באלך המבורגרים, פיצות וכו' זה יכול להיות אחלה מקור אנרגיה פעם, פעמיים בשבוע.

בכלל תקרא את המאמר, הוא יענה לך על כל השאלות בנושא.
http://www.kilogram.co.il/2037/starting-strength-שאלות-ותשובות/#26

לא אהבתי כל כך צ'ין אפ ב b ..אני הייתי מעדיף פול אפס אבל אני בטוח שהרבה פה יחלקו עליי
בכל מקרה עם אתה עושה צ'ין אפ זה עם משקל כמובן
וביכלל אני הייתי מעדיף פנדלי ראו אם לא עושים פאוור קלין...

ותעשה רק LB ב ss.

• פותח/ת השרשור
כן החלטתי שאני עושה רק LB
ולגבי הצ'ין אפס אני כנראה יעשה גם צ'ין אפס וגם פאוור קלין, אני יעשה פאוור קלין ואני יעלה סרטונים לפה זה לא בעיה.
התכנית שלי תהיה ככה:
A:
LB: 3X5

BP: 3X5

DL: 1X5

לחיצת תאומים (אם אני ירגיש שזה פוגע לי בהתאוששות אני יוריד את זה, רוב האנשים אמרו לי שאם חשוב לי שהתאומים יגדלו להוסיף ושזה לא מפריע..אז קיצר): 3X10

B:

MP: 3X5

PC: 5X3

Chin ups: בנתיים 3XMAX

---------- התגובה התווספה 20-06-2011 ב 21:15 ---------- התגובה הקודמת הייתה 19-06-2011 ב 23:36 ----------

מישהו יכול להביא לי ביקורת על התכנון האחרון שלי?
או שפשוט להחליף פאוור קלין בצ'ין אפס וזהו בלי שטויות?

ותעשה רק LB ב ss.

למה? אסור HB?

כן החלטתי שאני עושה רק LB
ולגבי הצ'ין אפס אני כנראה יעשה גם צ'ין אפס וגם פאוור קלין, אני יעשה פאוור קלין ואני יעלה סרטונים לפה זה לא בעיה.
התכנית שלי תהיה ככה:
A:

BP: 3X5

DL: 1X5

לחיצת תאומים (אם אני ירגיש שזה פוגע לי בהתאוששות אני יוריד את זה, רוב האנשים אמרו לי שאם חשוב לי שהתאומים יגדלו להוסיף ושזה לא מפריע..אז קיצר): 3X10

B:

MP: 3X5

PC: 5X3

Chin ups: בנתיים 3XMAX

---------- התגובה התווספה 20-06-2011 ב 21:15 ---------- התגובה הקודמת הייתה 19-06-2011 ב 23:36 ----------

מישהו יכול להביא לי ביקורת על התכנון האחרון שלי?
או שפשוט להחליף פאוור קלין בצ'ין אפס וזהו בלי שטויות?

תוריד את התאומים ואת הפאוורקלין, תנסה להתקדם במתח לא משנה בפרונציה או בסופינציה מה שבא לך.

• פותח/ת השרשור
טוב..תודה גבר
וואי אני מת כבר להתחיל עם זה
אני מוציא אישור רפואי מחר ונרשם-חלום של שנה וחצי!
דרך אגב, מדדתי היקף ידיים, בשניהם ההיקף 33..זה סבבה למתאמן מתחיל לא?
אני איזה 14% שומן

טוב..תודה גבר
וואי אני מת כבר להתחיל עם זה
אני מוציא אישור רפואי מחר ונרשם-חלום של שנה וחצי!
דרך אגב, מדדתי היקף ידיים, בשניהם ההיקף 33..זה סבבה למתאמן מתחיל לא?
אני איזה 14% שומן

בינתיים אל תחשוב על היקפים פשוט תתאמן

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית