הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ תפריט תזונה

• פותח/ת השרשור 2PAC
  • פורסם בתאריך

2PAC

משתמש מתחיל
61
0
נק' מוניטין:
-10
61
0
שלום לכולם ! אני חדש בקהילה, נרשמתי הרגע אחרי בערך חודשיים של קריאה בפורטל קילוגרם וקצר גלישה בפורום 😃

אז לאחר ארבעה חודשים של אימוני פיצולים (AB) אני בקרוב מתחיל את התכנית SS שלפי מה שהבנתי היא התכנית היעילה ביותר למתאמנים מתחילים שרוצים לגדול ולהתחזק ע"י כך שמתקדמים באופן לינארי מאימון לאימון באופן עצים עם תרגילי הבסיס בלבד.

קראתי את המאמר "SS - שאלות ותשובות" ובפרק של התזונה כתוב:
דרך קלה יותר, ומדוייקת באותה רמה:
אם אתה רזה או מתבגר, הכפל את משקל הגוף שלך ב-44. אם אתה מתבגר רזה, הכפל אותו ב-48.
אם אתה שמנמן ואתה רוצה להרזות, משהו בין 26-33 קלוריות לק"ג צריך להספיק, תלוי בגיל שלך וכמה אתה שמנמן. למלאים שהם חזקים מאוד באופן טבעי יהיה חילוף חומרים יותר מהיר עקב הבסיס החזק שלהם, כמו גם למתבגרים שמנמנים. אם אתם כאלו, לכו לכיוון ה-33 קלוריות לק"ג. אם לא ואתם גם יותר גדולים (בגיל), בדקו איך תגיבו ל-26 קלוריות לק"ג גוף.
מתבגרים אתלטיים בדרך כלל יוכלו לאכול מה שהם רוצים. אם אתה רוצה להיות חזק בטירוף (שחקן פוטבול) ואתה רוצה לעלות במשקל, לך על הטווח של 44-48 קלוריות לק"ג. אחרת, לך לכיוון ה-39.
אני מתבגר רזה והעדפתי את השיטה הזו על-פני חישוב ה- BMR והוספת קלוריות לשם מאזן חיובי.
משקלי הוא 60 קילו, והנה החישובים שעשיתי על מנת שאדע מה הערכים על פיהם להרכיב את התפריט תזונה:

60X48 = 2880 calories קלוריות סה"כ
0.5X2880 = 1440 calories 1440:4 = 360g carbs פחמימות
0.25X2880 = 720 calories 720:9 = 80g fat שומן
0.25X2880 = 720 calories 60X2 = 120g protein חלבון

התפריט מצורף כקובץ - בתחתית ההודעה. הוא יורד בחצי שנייה.

אשמח לשמוע חוות דעתכם על התפריט 😃, סה"כ הוא אמור להיות טוב כי עבדתי והקפדתי כל הערכים הסופיים לפי החישובים והמאמרים \ מדריכים: "Starting Strength – שאלות ותשובות" מכיוון שאני מתכוון להתחיל בתכנית, וב- "המדריך השלם להעלאה במסת השריר".

קבצים מצורפים

• תפריט 2880.bmp
    KB 632.9 · צפיות: 219
אני הייתי מוריד דבר ראשון טיפה את השומן בכללי ודבר שני את האחוזי שומן של הגבינות .. ומוסיף חופן של מיקס אגוזים, שקדים בשביל מקור שומן טוב.. כי אתה לא אוכל לא שמן זית כמקור שומן לא טחינה ולא אגוזים או שקדים..
ובמקום הלחם לבן תחליף ללחם מקמח מלא לסיבים תזונתיים קצת (גם ככה אתה אוכל 3 פיתות) (לא קריטי)
( גם אני בדיוק עשיתי תפריט למסה בערך עם אותם ערכים):
http://www.lbs.co.il/showthread.php?t=22284

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
אני הייתי מוריד דבר ראשון טיפה את השומן בכללי ודבר שני את האחוזי שומן של הגבינות .. ומוסיף חופן של מיקס אגוזים, שקדים בשביל מקור שומן טוב.. כי אתה לא אוכל לא שמן זית כמקור שומן לא טחינה ולא אגוזים או שקדים..
ובמקום הלחם לבן תחליף ללחם מקמח מלא לסיבים תזונתיים קצת (גם ככה אתה אוכל 3 פיתות) (לא קריטי)
( גם אני בדיוק עשיתי תפריט למסה בערך עם אותם ערכים):
http://www.lbs.co.il/showthread.php?t=22284
יש מצב שהגזמתי עם הפיתות ואולי באמת יש לי אפשרות להכין תפריט קצת שונה יותר נוח.
עוד לא ניסיתי את התפריט הזה, הרכבתי אותו ממש לפי שפתחתי את האשכול - אני מאמין שעם הניסיון אני אדע מה לשנות.

גם בתור בחור רזה התפריט נראה לי מאוד עמוס אז אני אנסה לאכול לפיו ומקווה שאצליח, מה שבטוח זה שאני אצטרך להתאמץ מאוד ואם בכל זאת אז אני עובד בחופש .. אז אולי אקנה גיינר או אבקת חלבון שיעזרו לי. אבל עדיין אני אשקיע ואנסה לעמוד בתפריט.

בנוסף, אני רוצה לשלב קריאטין מונו טהור... יש משהו מומלץ שכמו שקראתי כל עוד יש להם תקן מסוים כולם אותו הדבר ולחפש את הזול ביותר?

יש מצב שהגזמתי עם הפיתות ואולי באמת יש לי אפשרות להכין תפריט קצת שונה יותר נוח.
עוד לא ניסיתי את התפריט הזה, הרכבתי אותו ממש לפי שפתחתי את האשכול - אני מאמין שעם הניסיון אני אדע מה לשנות.

גם בתור בחור רזה התפריט נראה לי מאוד עמוס אז אני אנסה לאכול לפיו ומקווה שאצליח, מה שבטוח זה שאני אצטרך להתאמץ מאוד ואם בכל זאת אז אני עובד בחופש .. אז אולי אקנה גיינר או אבקת חלבון שיעזרו לי. אבל עדיין אני אשקיע ואנסה לעמוד בתפריט.

בנוסף, אני רוצה לשלב קריאטין מונו טהור... יש משהו מומלץ שכמו שקראתי כל עוד יש להם תקן מסוים כולם אותו הדבר ולחפש את הזול ביותר?

לא אמרתי אל תאכל פיתות !! אמרתי שתאכל פיתות אבל נגיד במקום 4 פרוסות לחם לבן תאכל 4 פרוסות לחם מקמח מלא וגם אמרתי שזה לא קריטי רק הצעה.
יותר חשוב שתוסיף גם מקורות שומן טובים יותר כמו שכתבתי לך למעלה: טחינה, שקדים, אגוזים, שמן זית וכו'

אם קשה לך לאכול גיינר זה אחלה פתרון ויש לך פה 10% הנחה כמשתמש בפורום על מוצרי אינטראקטיב.

וכן קריאטין זה קריאטין תיקח את הכי זול שאתה מוצא, בדיוק הזמנתי ליפני רבע שעה..

שיהיה לך בהצלחה ;susss

נערך לאחרונה:
סתם ד"א כזה, הייתי ממליץ לך לטגן את החביתה בחמאה 😃 בריא יותר ובלי ספק טעים יותר.

לא שמעת ?עם חמאה ושמן זה הכי טעים ראיתי את זה פעם בתוכנית בישול, גם יותר בריא 🤡

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
לא אמרתי אל תאכל פיתות !! אמרתי שתאכל פיתות אבל נגיד במקום 4 פרוסות לחם לבן תאכל 4 פרוסות לחם מקמח מלא וגם אמרתי שזה לא קריטי רק הצעה.
יותר חשוב שתוסיף גם מקורות שומן טובים יותר כמו שכתבתי לך למעלה: טחינה, שקדים, אגוזים, שמן זית וכו'

אם קשה לך לאכול גיינר זה אחלה פתרון ויש לך פה 10% הנחה כמשתמש בפורום על מוצרי אינטראקטיב.

וכן קריאטין זה קריאטין תיקח את הכי זול שאתה מוצא, בדיוק הזמנתי ליפני רבע שעה..

שיהיה לך בהצלחה ;susss
בדקתי עכשיו בבאנר שיש למעלה באתר על תוספי תזונה של החברה אינטראקטיב ועל הקופון הנחה הזה ואם אני אקנה אני מאמין שאני אשתמש בו... אין לי כסף לבזבז.
תודה גבר עזרת לי מאוד.

סתם ד"א כזה, הייתי ממליץ לך לטגן את החביתה בחמאה 😃 בריא יותר ובלי ספק טעים יותר.
שמעתי שעם חמאה זה יוצא יבש מאוד, לא? 🤡

אומרים שלא בריא לטגן עם שמן זית כי הוא מתחמצן וזה לא בריא..זה נכון גם לגבי חמאה? עם מה הכי "בטוח" לטגן?

אומרים שלא בריא לטגן עם שמן זית כי הוא מתחמצן וזה לא בריא..זה נכון גם לגבי חמאה? עם מה הכי "בטוח" לטגן?
אין בעיה לטגן עם שמן זית, אבל לחמאה יש נקודת חימצון גבוהה יותר. הכי טוב יהיה לטגן עם שמן קוקוס, אבל יש אנשים שלא אוהבים את הטעם שיוצא.
בקשר לשאלה של פותח האשכול, כמה אתה שוקל ומה הגובה שלך? (אם ידוע גם % שומן)

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית