נק' מוניטין:
10,850
- 8,677
- 1,546
חלש אני יודע
אבל זה יהיה בהתקדמות
מה דעתכם?
---------- התגובה התווספה ב 04:01 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 03:59 ----------
רואים שאני שובר?
נערך לאחרונה ע"י מנהל:
עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
מה?
לא קרה למוט כלום?
יש מילימטר כלשהו שאני לא יכול להקחת את הברכיים קדימה אחריו בלי להוציא את המוט מהמסלול שלו?
ממש לא, כך את הדוגמא הכי פשוטה.
אני מוריד את המוט מהמיקום שלו הגבוה שלו לכמה סנטימטרים יותר נמוך.
שינוי המקום גרם לשינוי מרכז הכובד ואז אני יכול להרים יותר משקל.
אפשר להביא הרבה דוגמאות של כך ששינוי מרכז הכובד יגרום לכך שנוכל להפעיל יותר כח
עקב מנופים שונים.
תיקון מרכז הכובד יכול להתבצע ביותר מצורה אחת...
ושינוי קטן, יכול לגרום לכך שנוכל להפעיל יותר כח.
כן, לא קרה למוט כלום אבל עברת להיות על קצות האצבעות במקום על אמצע כף הרגל. ממש נס.
וזה שינה בהכרח את מרכז הכובד אם היו קיזוזים כאלה?
מרכז הכובד נתון כל הזמן, ועל ידי שינוי שלו(כמו סידור המוט במקום אחר), מרכז הכובד משתנה, וככה אתה מרוויח יותר כח...
ברור, אם אתה על קצות האצבעות זה אומר שנפלת קדימה ותיקנת ע"י זה שהגדלת את זווית הטורסו. אתה גם מרגיש את זה כל פעם שאתה כמעט נופל קדימה בתחתית. זה כמובן שינה רק לזמן מאוד קצר, אחרת היית נופל.
ברור, אם אתה על קצות האצבעות זה אומר שנפלת קדימה ותיקנת ע"י זה שהגדלת את זווית הטורסו. אתה גם מרגיש את זה כל פעם שאתה כמעט נופל קדימה בתחתית. זה כמובן שינה רק לזמן מאוד קצר, אחרת היית נופל.
סידור המוט במקום אחר לא משנה את מרכז הכובד, הוא עדיין יהיה מעל אמצע כף הרגל. בגלל זה התנועה משתנה - כדי לשמור על המוט איפה שהוא צריך להיות.
כן אבל אם תיקנתי את זה והגדלתי את זווית הטורסו, הרי שעשיתי תנועה שבזבזה המון אנרגיה אבל המוט נשאר על מרכז הכובד (חוץ מהחצי שנייה לפני הקיזוז), לא?
יפה, אז הקביעה כי יש רק דרך אחת לעשות תנועה נכונה, כאשר תנועה נכונה = שימור המוט מעל מרכז הכובד, אינה נכונה.
בטח שכן. איבדת את התנועה לחצי שניה --> עשית תנועה לא נכונה.
זה לא שאתה לא מאבד את התנועה לרבע שנייה גם כשאתה עושה הכל באופן אופטימלי. אתה הרי לא עושה את זה על מסילה. תחשוב על זה שגם כשאתה עם ברכיים נעולות המוט בעצם לא ממש חייב להיות מעל למרכז הכובד. אם אפשר לקזז את התנועה באופן שרבעי השניות האלה לא פוגעות מהותית במהלך המוט מעל למרכז הכובד, הרי שמבחינת ההגדרה היבשה שלך זו תנועה נכונה, ואז גם החייזר ועידן צודקים.
סבבה, אין גם קוים ישרים באמת בעולם, ואין מספרים אי רציונליים. ברור שאנחנו מדברים על מסלול כמה שיותר קרוב לקו ישר. אם אתה רוצה שאני אגדיר שמסלול נכון זה כל דבר שלא סוטה ביותר מ-17 מיקרון ממרכז הכובד, אז סבבה. מסלול נכון זה כל מסלול שלא סוטה ביותר מ-17 מיקרון ממרכז הכובד, ואז יש לך אינסוף מסלולים נכונים.
אני בטוח שמכאן אפשר להגיע גם לדיון על אקסיומת הבחירה.
נו מצוין, אז אם מדובר במסלול כמה שיותר קרוב לקו ישר, גם מה שהחייזר תאר ומה שעידן כתב נחשב לתנועה נכונה. אז אולי צריך לבחון את ההגדרה הראשונית מחדש (כל מה שריפ צריך בשביל לעשות את זה זה להפסיק לקרוא היינלין ולהוריד קצת במשקל, הוא די השמין). כל השאר סתם הטרלה.
כן אבל צר לי, ההגדרה שלך לא מספיק טובה בשביל לשלול את מה שהאנשים האחרים טענו.
ואני לא באמת מבין למה אתה כועס, אז הוכחתי לך שוב שאתה לא מצליח לחשוב לעומק, מה קרה??
משעשע מאוד. אז אם הסטייה מקו ישר היא 2 מטר ואם הסטייה היא חצי מ"מ הסקוואטים גרועים באותה מידה, כן? ברכותיי, אתה לא יכול לבקר יותר סקוואטים של אף אחד כי הם כולם טובים (או גרועים, מה שתבחר).
חיים, אני ממליץ לקחת כמה קורסים קצרים בפיזיקה עם דגש על מכניקה. הם ילמדו אותך שם מודלים שמקרבים את המציאות ואיך מחשבים כמה הם טובים. בנוסף אני ממליץ להתבונן איך פיזיקאים "מוכיחים" שהתאוריה שלהם אכן עובדת במציאות בקירוב טוב.
אבל קח בחשבון שיש מצב שזה יגרום לך לחזור למצב הטבעי, ואתה יודע מה זה אומר. אין אייפד2!
אגב, לגבי הלחשוב לעומק, היה ברור לי לאן אתה הולך להוביל עם השאלות שלך החל מהשאלה הראשונה. אל תתלהב!
איך הגעת לזה שאם הברכיים גולשות באופן מוגזם, התנועה של המוט בהכרח תהיה פחות קרובה לקו ישר מאשר במצב אחר?
על מה אתה מבסס את זה?
משעשע מאוד. אז אם הסטייה מקו ישר היא 2 מטר ואם הסטייה היא חצי מ"מ הסקוואטים גרועים באותה מידה, כן? ברכותיי, אתה לא יכול לבקר יותר סקוואטים של אף אחד כי הם כולם טובים (או גרועים, מה שתבחר).
חיים, אני ממליץ לקחת כמה קורסים קצרים בפיזיקה עם דגש על מכניקה. הם ילמדו אותך שם מודלים שמקרבים את המציאות ואיך מחשבים כמה הם טובים. בנוסף אני ממליץ להתבונן איך פיזיקאים "מוכיחים" שהתאוריה שלהם אכן עובדת במציאות בקירוב טוב.
אבל קח בחשבון שיש מצב שזה יגרום לך לחזור למצב הטבעי, ואתה יודע מה זה אומר. אין אייפד2!
אגב, לגבי הלחשוב לעומק, היה ברור לי לאן אתה הולך להוביל עם השאלות שלך החל מהשאלה הראשונה. אל תתלהב!
אההה, אבל אני לא זה שקפץ וסיפק הגדרה לתנועה נכונה, הלא כן? מי אמר שאני בכלל מסכים איתך? המהלך נועד להראות שאני לא מסכים איתך. ולא, אני לא חייב לספק הגדרה משלי כדי להוכיח ששלך לא תופסת.
אם הסטייה היא 2 מטר ואתה לא יכול לקזז אותה, אתה תיפול. ואנחנו הרי מדברים על מהלך תנועה שלם.
ואני מתאר לעצמי שידעת לאן אני מוביל אבל לא הייתה לך ברירה, אתה הרי יודע שאני צודק וכל השאר זה סתם אפולוגטיקה.
אל תכעס רק כי (א)- = א- היא הגדרה לא טובה. אתה לא אשם שהמתמטיקה מלאה בטאוטולוגיה.