הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ חגורה ועוד שאלה

ElemenTal

משתמש פעיל
832
26
נק' מוניטין:
633
832
26
1. אני כרגע בסקוואט 90 קילו ומשקל גוף 74, האם יש צורך להתחיל להשתמש בחגורה ?
2. התחלתי לעשות LB במקום HB, אמור להיות הבדל בקושי ?

1 אם אני לא טועה מתחילים עם חגורה שהסקוואט שלך זה 1.5 מהמשקל גוף שלך כלומר בערך ב110 קילו
2 הHB הוא יותר קל מכיוון שהוא לא מפעיל אותו גירוי על ההאמסטרינג אז הLB יהיה יותר קשה

• פותח/ת השרשור
בסדר אני אעלה וידאו מאוחר יותר היום כשיהיה בבית.
היום גם ניסיתי את ה LB וגם את החגורה בסט האחרון, וגם צלמתי את זה אז אני אעלה.
בינתיים: היה לי די מסובך עם ה LB, יש מצב כי סמתי את המוט נמוך מדי כי ממש היה לי קשה לתפוס אותו מבחינת למתוח את הידיים אחורה. וגם המוט היה קצת גולש למטה, וגם במצב עמידה הרגשתי שכל החוליות שלי נמעכות P:
יש איזה תמונה שמשווה בין ה HB ל LB ?

הפוך - HB הוא סקוואט יותר קשה, כי הוא יותר עמוק ועם יתרון מכני פחות (זרוע המומנט יותר ארוכה + הגו הזקוף גורם לכך שתוכל להשתמש פחות בהיפ דרייב).

---------- התגובה התווספה ב 13:34 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 13:31 ----------

6a00e54fa8d86788340147e16cb81b970b-800wi

וזו תמונה להשוואה

הפוך - HB הוא סקוואט יותר קשה, כי הוא יותר עמוק ועם יתרון מכני פחות (זרוע המומנט יותר ארוכה + הגו הזקוף גורם לכך שתוכל להשתמש פחות בהיפ דרייב).

---------- התגובה התווספה ב 13:34 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 13:31 ----------

6a00e54fa8d86788340147e16cb81b970b-800wi

וזו תמונה להשוואה

אתה לא באמת חושב ככה?
לפי מה שאתה אומר לחיצת רגליים היא יותר קשה מסקוואט...

LB יותר קשה כי יותר שרירים עובדים ואתה מרים יותר משקל, מה שגורם אגב שיש פחות
אם בכלל היפ דרייב זה ההמסטרינג רפוי ולא העובדה שאתה זקוף פחות או יותר.

אתה לא באמת חושב ככה?
לפי מה שאתה אומר לחיצת רגליים היא יותר קשה מסקוואט...

LB יותר קשה כי יותר שרירים עובדים ואתה מרים יותר משקל, מה שגורם אגב שיש פחות
אם בכלל היפ דרייב זה ההמסטרינג רפוי ולא העובדה שאתה זקוף פחות או יותר.

ב-LB מרימים יותר משקל, ולכן HB יותר קשה. אם ההגדרה שלנו לקשה שונה, אז אין לי עניין להיכנס לויכוח סמנטי. עד כמה שאני מבין - ככל שתרגיל מאפשר לך להרים יותר משקל בעזרת אותם שרירים הוא יותר קל.
ב-LB ו-HB עובדים בדיוק אותם שרירים, רק חלוקת הכוחות השתנתה, או בשפה בילדרית "דגשים". 🤡
לג פרס לא קשור, כי לא שוברים בו מקביל ואין בכלל שימוש בהיפ דרייב, ב-HB יש.
הגו הזקוף בהחלט משפיע - הוא "הורג" את ההיפ דרייב הרבה יותר מוקדם, מה שמעביר את "הדגש" 🤡 לקוואדס, מאשר ב-LB ששם ההיפ דרייב זה כמעט כל התנועה.

ב-LB מרימים יותר משקל, ולכן HB יותר קשה. אם ההגדרה שלנו לקשה שונה, אז אין לי עניין להיכנס לויכוח סמנטי. עד כמה שאני מבין - ככל שתרגיל מאפשר לך להרים יותר משקל בעזרת אותם שרירים הוא יותר קל.
ב-LB ו-HB עובדים בדיוק אותם שרירים, רק חלוקת הכוחות השתנתה, או בשפה בילדרית "דגשים". 🤡
לג פרס לא קשור, כי לא שוברים בו מקביל ואין בכלל שימוש בהיפ דרייב, ב-HB יש.
הגו הזקוף בהחלט משפיע - הוא "הורג" את ההיפ דרייב הרבה יותר מוקדם, מה שמעביר את "הדגש" 🤡 לקוואדס, מאשר ב-LB ששם ההיפ דרייב זה כמעט כל התנועה.

1. בסדר, אני מסתפק בכך שההגדרה שלך דפוקה...
2. מה הקשר בין שבירת מקביל וללג פרס(יש אנשים עם טווח תנועה מאוד גדול שם)?
3. הגו הזקוף לא הורג שום דבר, הקאוודס עובדים יותר כי ההאמסטרינג שלך רפוי, לא בגלל הגו הזקוף.

תחזיק את המוט רחוק ממרכז המסה ותעשה סקוואט, זה לא אומר שזה יותר קשה...

Some people may decide that Olympic squats are useful since they are harder to do. The
high bar position requires that more attention be paid to keeping the chest up, which depends on
upper back strength. The longer lever arm against the hips produces more torque - rotational
force — that tends to bend you over (the lever arm is the distance between the point where the
force is applied and the point where the force produces movement; the longer the lever arm, the
greater the leverage, like the grip on a wrench). This must be countered by keeping more upright
to minimize the effects of the longer lever arm. The more vertical the back is, the less torque will
be produced: in a system in which the force is produced by gravity, the closer to vertical the force
is applied the less of the force is converted to torque. Torque is 100% of the force when applied
at 90 degrees - your back bent over parallel to the floor — and 0% of the force when applied
parallel to the lever arm, when the back is vertical, where it is all compression. The closer to
vertical the back is, the smaller the effects of the longer lever arm. This more upright position is
also required if the squat is to stay in balance, since any squat is in balance only when the bar is
over the middle of the feet. But the more upright the back, the less hamstring involved in the
movement, since the hip is already extended in this position.
All these position requirements and
leverage disadvantages make the Olympic squat harder than the low-back version.
The low-back
position is recommended for novices since they have enough problems already, but if it is decided
that a change is in order for a more advanced trainee, the high-bar version might be just what is
needed. If this is your situation, use the high bar position as your standard squat and refer to
chapter 2 for the rest of the info on the exercise.

איזה מזל שזו לא רק ההגדרה שלי.

1. אני כרגע בסקוואט 90 קילו ומשקל גוף 74, האם יש צורך להתחיל להשתמש בחגורה ?
2. התחלתי לעשות LB במקום HB, אמור להיות הבדל בקושי ?

אני ממליץ לך להימנע משימוש בחגורה עד כמה שניתן. חגורה בסה"כ עוזרת לך להרים יותר משקל וכדאי להתקדם ללא עזרה זו כמה שיותר רחוק.

1 אם אני לא טועה מתחילים עם חגורה שהסקוואט שלך זה 1.5 מהמשקל גוף שלך כלומר בערך ב110 קילו
2 הHB הוא יותר קל מכיוון שהוא לא מפעיל אותו גירוי על ההאמסטרינג אז הLB יהיה יותר קשה

אתה טועה. מתחילים עם חגורה מתי שבא לך.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית