הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ שאלות על פרוטוקול פציעות

HulkyNoob

משתמש מתחיל
197
0
נק' מוניטין:
2
197
0
שלום, נפצעתי לפני כמה חודשים בחלק השמאלי של הגב התחתון, כנראה בגלל טכניקה לקויה. אבל אחרי שלמדתי טכניקה הכעב הלך ונחלש אבל אני אף פעם לא נתתי לו להחלים לגמרי ועדיין היו ימים שזה כעב. ובגלל שהייתי מטומתם ולא טיפלתי בזה ישר זה עוד פעם כועב כמו מקודם.

1.מה שאני רוצה לדעת זה שכתוב שצריך לעשות 25 חזרות ל-10 ימים,ואז להוריד ל-15, 10 ואז 5.
וגם היה כתוב שצריך לעשות לשבועיים. מה שלא הבנתי זה כמה זמן אני צריך לעשות כל טווח חזרות? כי הוא לא ציין כמה זמן אתה צריך לעשות 15 חזרות וכו'.. ואמר שהפרוטוקול אמור להסתיים אחרי שבועיים.

2. אפשר לשלב ריצות קלות?

3. כמה כדאי לאכול?

4. כתוב שצריך כל יום אבל החדר כושר לא פתוח בשבת, אז זה בסדר לוותר על יום אחד מהשבוע?

1. רשום מתי לעבור, לפי הכאב וההתאוששות
2. לא כדאי, תעשה אופניים/אליפטי, אם הפציעה לא חמורה אז ריצה קלה גם בסדר
3. חיובי, הרבה חלבון ומספיק שומן
4. אפשר לוותר, יש תרגילי משקל גוף שאפשר לעשות בבית להזרים דם

צריך להבין את העקרון של הפרוטוקול
1 להזרים דם למקום
2 לנוח
3 קרח קרח קרח קרח !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

לפני שאתה עושה לעצמך נזקים, אולי כדאי שאני אדגיש את המשפט הבא מהפרוטוקול:

הפרוטקול הזה הוא פרוטוקול לטיפול בפציעות שריר.

• פותח/ת השרשור
לפני שאתה עושה לעצמך נזקים, אולי כדאי שאני אדגיש את המשפט הבא מהפרוטוקול:

הפרוטקול הזה הוא פרוטוקול לטיפול בפציעות שריר.

אז אתה אומר שמה שיש לי זו לו פציעת שריר? כי בגלל שזה הגב התחתון מצד שמאל קראתי שזה משהו עם SI, זה לא שריר? כי כשאני מתכופף זה כואב.

אז אתה אומר שמה שיש לי זו לו פציעת שריר? כי בגלל שזה הגב התחתון מצד שמאל קראתי שזה משהו עם SI, זה לא שריר? כי כשאני מתכופף זה כואב.

בדיוק ההפך, אמרתי שזו כנראה לא פציעת שריר והפרוטוקול לא מתאים. ו-SI זה מפרק, והוא כואב מדי פעם לכולם ואין מה לעשות עם זה חוץ מטכניקה טובה.

כתבתי את זה באשכול השני ואני אכתוב גם פה:
למד טכניקה, בסרטונים רואים שבסקוואט:
הגב מתעגל בתחתית+ אתה לא מוציא חזה החוצה!

יש לך בעיה של טכניקה

• פותח/ת השרשור
בדיוק ההפך, אמרתי שזו כנראה לא פציעת שריר והפרוטוקול לא מתאים. ו-SI זה מפרק, והוא כואב מדי פעם לכולם ואין מה לעשות עם זה חוץ מטכניקה טובה.

אז אם זה כואב כל כך בתדירות, זה סימן שכנראה הטכניקה לקויה?
כי זה ממש דופק לי את ההתקדמות....

אוקיי תודה..

שאלה אחת אחרונה, אם טכניקה לקויה גורמת לפציעה הזאת, אז זה רק בגלל שהגב מתעגל? או שיכול להיות גורם אחר?

יכול להיות גורם אחר.
לדוגמא: בסקוואט אם עולים קודם עם הרגליים ורק אז עם הגב זה יוצר good morning ולעשות GM עם משקל של סקוואט זה לא הדבר הכי נעים לגב ( בלשון המעטה)

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית