הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

בני משפחת שליט קשרו עצמם באזיקונים ושלשלאות ברזל

כול מחיר? בוא ניתן את תל אביב.

גם אביו אמר שלא מדובר על כל מחיר, מדובר על שחרור אסירים תמורת שחרורו.
היות שביבי הודה שהוא כבר קיבל את ההסכם שהוצא על ידי המתווך הגרמני.

וחוץ ממנו הייתה תמיכה גורפת של ראשי מוסדות בטחון לשעבר, אז כנראה הסיכון למדינת
ישראל הוא לא כזה גדול כמו שכמה ילדים פה חששו...

גם אביו אמר שלא מדובר על כל מחיר, מדובר על שחרור אסירים תמורת שחרורו.
היות שביבי הודה שהוא כבר קיבל את ההסכם שהוצא על ידי המתווך הגרמני.

וחוץ ממנו הייתה תמיכה גורפת של ראשי מוסדות בטחון לשעבר, אז כנראה הסיכון למדינת
ישראל הוא לא כזה גדול כמו שכמה ילדים פה חששו...

כנראה שראשי מוסדות הביטחון מבינים יותר מהעם הפשוט לכן להגיד לשחרר "בכול מחיר" זה לא נכון ומטעה.

כנראה שראשי מוסדות הביטחון מבינים יותר מהעם הפשוט לכן להגיד לשחרר "בכול מחיר" זה לא נכון ומטעה.

זו צורת ביטוי, אף אחד לא יסכים לשחרור גלעד תמורת פצצת אטום או ירושלים.

כולם יודעים מה המחיר שנדרש, ומה הטווח בין שני הצדדים.
הדבר היחידי שחבל הוא על החיים של גלעד והמשפחה שלו, כי הסכם ייחתם בסוף.

זו צורת ביטוי, אף אחד לא יסכים לשחרור גלעד תמורת פצצת אטום או ירושלים.

כולם יודעים מה המחיר שנדרש, ומה הטווח בין שני הצדדים.
הדבר היחידי שחבל הוא על החיים של גלעד והמשפחה שלו, כי הסכם ייחתם בסוף.

אני לא חושב שכולם מבינים את זה בתור ביטוי, יש אנשים שבאמת חושבים שזה לא משנה כמה מחבלים צריך לשחרר העיקר לשחרר.

ואני גם לא חשוב שההפגנות שנעשות בנושא הם כלפי נצד הנכון. לפי דעת צריך לעשות הפגנות מול האו"ם או משרדי הצלב האדום.

אני לא חושב שכולם מבינים את זה בתור ביטוי, יש אנשים שבאמת חושבים שזה לא משנה כמה מחבלים צריך לשחרר העיקר לשחרר.

ואני גם לא חשוב שההפגנות שנעשות בנושא הם כלפי נצד הנכון. לפי דעת צריך לעשות הפגנות מול האו"ם או משרדי הצלב האדום.

אני לא מבין מספיק בנושא, כנראה משפחת שליט והאנשים שעוזרים להם חושבים אחרת.

כמות המחבלים באמת לא משנה, אתה יכול להסביר לי למה 300 זה בסדר ו600 יותר מידי?
אני לא יכול...

זאת לא צורת ביטוי.
"בכל מחיר" זאת הדרך של אנשים להציג את הצד הדמגוגי בדילמה, ובצורה די גרועה אם אתה שואל אותי.

אתה טועה, אפילו יואל שליט התייחס לכך, שמדובר על חילופי שבויים/אסירים בלבד.

אתה מכיר בן אדם שיסכים לתת את הילדים שלו תמורת גלעד שליט?
(אז כנראה שזו אכן צורת ביטוי).

מה זה צד דמגוגי בדילמה?

"לא בכל מחיר", לא מדובר פה על כל מחיר, מדובר על 1000+- אסירים.
הבנת הנקרא 😃

נערך לאחרונה:

אני חושב שאנשים שמומקמים באמצע (וימינה) על עקומת ההתפלגות בעקומת של מנת המשכל. יודעים ש"כל מחיר" זו צורת התבטאות.

ההנחה כאן שמדובר על עקומה נורמלית.

למה עד עיסקת ג'יבריל אפשר היה לשחרר כמות נורמלית של אסירים ומאז אנחנו השתגענו
דרך אגב מישהו קרא פה תספר מדינת ישראל תעשה הכל?

אני חושב שאנשים שמומקמים באמצע (וימינה) על עקומת ההתפלגות בעקומת של מנת המשכל. יודעים ש"כל מחיר" זו צורת התבטאות.

ההנחה כאן שמדובר על עקומה נורמלית.

במקרים רגישים כמו אלה עדיף לדבר ישירות ולא להניח כול מיני הנחות על האינטליגנציה של השומע.

וודאי שאי אפשר לגרום לכולם להאמין באותו דבר.
העובדה היא שיש מדינות ואירגונים דמוקרטים וליבראלים, ששמים כהנחת יסוד את הערך האוניברסאלי של חיי אדם.
כבר הזכרתי לך מקודם לגבי הגישה הפרקטית שלך (שאגב, לדעתי מאוד חשוכה כי מסתכלת רק ב"מבחן התוצאה" ולא מסתכלת לצדדים רגע לראות אם המוסר נפגע), שחשבתי שהיא נעלמה כבר מזמן, אבל מסתבר שעכשיו היא מתחילה לחזור ורואים אותה על יותר ויותר אנשים.

עריכה:
יופי קרמבו, מזמן לא היו פה טענות מסוג אד הומינם, אתה מוזמן לעוף.

אין לי בעיה איתך, אתה פשוט לא מבין, או לא רוצה(יותר נכון) להבין את מה שאנשים מסבירים לך.

ה"זכויות" שלך, כביכול, קיימות במדינה, אם היית כלוא בכלא של חמאס לא היו לך זכויות, כי חמאס החליט שאין לך, בדיוק כמו שישראל החליטה שכן יש לך. אלה העובדות, אתה יכול להתווכח ולבלבל את המוח שזה לא מוסרי וצורת חשיבה חשוכה, ושפה זה דמוקרטיה וכו' וכו' וכו' אבל העובדה לא משתנה.

אתה לא רוצה לקבל את זה, תמשיך לחיות בלהלהלנד ולחכות לקשת בענן...

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
אין לי בעיה איתך, אתה פשוט לא מבין, או לא רוצה(יותר נכון) להבין את מה שאנשים מסבירים לך.

ה"זכויות" שלך, כביכול, קיימות במדינה, אם היית כלוא בכלא של חמאס לא היו לך זכויות, כי חמאס החליט שאין לך, בדיוק כמו שישראל החליטה שכן יש לך. אלה העובדות, אתה יכול להתווכח ולבלבל את המוח שזה לא מוסרי וצורת חשיבה חשוכה, ושפה זה דמוקרטיה וכו' וכו' וכו' אבל העובדה לא משתנה.

http://www.youtube.com/watch?v=lNm5Hqow78I
לא טענתי אחרת 😃
הבעיה שאתה יוצא מנקודת הנחה שזה בסדר הצורה שבא יתייחסו אליי כאסיר בכלא החמאס.
כל תחילת הדיון בכלל הייתה על כך שלדעתי זה לא בסדר שלא מייחסים להם פה ערך חיים.
או בקיצור, אתה צודק לגמרי, אבל זה שהמצב הנוכחי ככה לא אומר שהמצב הזה לגיטימי.

http://www.youtube.com/watch?v=lNm5Hqow78I

יניב, הוא בן 15. תבין עם מי אתה מנהל דיונים פה. (אנשים שעברו בר מצווה לפני שנתיים)

נערך לאחרונה:
לא טענתי אחרת 😃
הבעיה שאתה יוצא מנקודת הנחה שזה בסדר הצורה שבא יתייחסו אליי כאסיר בכלא החמאס.
כל תחילת הדיון בכלל הייתה על כך שלדעתי זה לא בסדר שלא מייחסים להם פה ערך חיים.
או בקיצור, אתה צודק לגמרי, אבל זה שהמצב הנוכחי ככה לא אומר שהמצב הזה לגיטימי.

אף אחד לא אמר שזה "בסדר" או לא "בסדר" איך שמתייחסים אליך, אגב גם "בסדר" זה דבר יחסי. בשביל האנשים שהיו באושוויץ הרבה תנאי מאסר אחרים ביחס לאוושויץ יהיו "בסדר". יש עובדות ויש WISHFULL THINKING. גם ערך חיי אדם זה דבר משתנה. אני בטוח שבשבילך חיי ההורים שלך שווים יותר מערך חייו של כורה פחם צ'יליאני..

אף אחד לא אמר שזה "בסדר" או לא "בסדר" איך שמתייחסים אליך, אגב גם "בסדר" זה דבר יחסי. בשביל האנשים שהיו באושוויץ הרבה תנאי מאסר אחרים ביחס לאוושויץ יהיו "בסדר". יש עובדות ויש WISHFULL THINKING. גם ערך חיי אדם זה דבר משתנה. אני בטוח שבשבילך חיי ההורים שלך שווים יותר מערך חייו של כורה פחם צ'יליאני..
כן דיברנו על זה כבר, מבחינה סובייקטיבית אתה מתכוון.
הבעיה היא כמו שאלכס אמר, שלא כולם מקבלים את ערך זכויות האדם כהנחת יסוד.
לסיכומו של עניין, תמיד נחזור לשאלת המוסר, עד שלפחות ערך חיי אדם יחול כהנחת יסוד בכל העולם.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית